Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tesla Model X – Suurperheen sähkötykki

Play video
Koeajot 19.09.2017

Tesla kutsuu Model X:ää maastoajoneuvoksi. Sen maastokelpoisuus on vähän niin ja näin, mutta tila-autona Model X on vertaansa vailla.

Kun amerikkalainen Tesla alkoi valmistamaan autoja vuonna 2008, kukaan tuskin osasi aavistaa millaisen vallankumouksen se on suunnitellut tehdä automallistollaan. Vallankumous on Teslan kohdalla sähköinen.

Model X on Teslan kolmas virallinen automalli. Se on malliston kookkain ja jakaa hyvin pitkälti voimalinjansa ja alustansa sedan-malli Model S:n kanssa. Model X on aina nelivetoinen ja versioita on tällä hetkellä 75 kWh ja 100 kWh. Koeajettu versio on Model X 90D.

Model X:n ärein tehoversio on P100D, joka kiihtyy Ludicrous-päivityksellä sataseen 3,1 sekunnissa. Lukema on härski, varsinkin kun ottaa huomioon, että kyseessä on 6-7 -paikkainen perheen tila-auto.

Tesla on perheautona erinomainen, sillä sen sisuksiin mahtuu penkkijärjestelmästä riippuen joko kuusi tai seitsemän henkilöä. Kuusipaikkaisena se on varsin käytännöllinen, sillä keskimmäisen rivin tyhjä paikka helpottaa taaimmaisille penkeille liikkumista huomattavasti. Arkea helpottavat myös lokinsiipiovet, joiden ansiosta kyytiin nouseminen on mukavaa. Ovi ei ole koskaan tiellä.

Model X:ssä on tilantuntua korkealle nostetun katon ansiosta. Yleisilme on moderni ja kaikki toimii luonnollisesti sähköllä. Penkkejä voi liikutella pitkittäissuunnassa joko itse tai keskikonsolin näytöstä. Sitä kautta voi muutenkin hallita kaikkea mitä Tesla pitää sisällään.

Karmean kokoinen kosketusnäyttö

Array

Keskikonsolin näyttö on todella järeän kokoinen ja toimii luonnollisesti kosketuksella. Sitä kautta hallitaan siis kaikkea mitä kuvitella saattaa: jousitusta, ohjaustuntumaa, musiikkisoitinta, radiota, penkkejä, ilmastointia, latausta ja lukuisia asetuksia.

Monitoiminen näyttö on sekä kirous että siunaus. Välillä valikoiden selaaminen ärsyttää, sillä ajoittain olisi helpompi vain napauttaa perinteistä nappulaa. Mutta sellaisia Teslassa ei juuri ole.

Ohjaustuntuma on hyvä, mutta kovemmissa vauhdeissa ja tuulisella säällä Teslan koko ja korkeus näyttävät olemassaolonsa. Voimakkaat käännökset kertautuvat kovassa vauhdissa ja kori tuntuu antavan periksi.

90D-version toimintasäde lähentelee 500 kilometriä, mikä on sähkömaailmassa huippuluokkaa. Kaupungissa toimintasäde on niin pitkä, että sitä ei juuri tarvitse ajatella. Pidemmillä matkoilla se tekee tepposia mikäli ajoaan ei suunnittele latauksia varten. Mutta vika ei ole autossa, vaan latausverkoston puutteellisuudessa.

Model X 90D on erinomainen sähköauto, jonka jälkeen perinteisen bensiiniautot tuntuvat kovin antiikkisilta kapineilta. Ajokokemuksena se on jotain mitä on hankala selittää, se täytyy kokea itse.

Katso tarkempi arvio artikkelin yläpuolella olevasta videosta.

Tuomas Rajala

Tesla Model X 90D:

Moottori: Kaksi akseleiden päälle sijoitettua kolmivaiheista sähkömoottoria
Teho: 503 hv
Vääntö: 649 Nm
Vetotapa: Neliveto
Huiput: 250 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h):  5 s.
Vaihteisto:  Kiinteä välityssuhde
Toimintamatka:  475 km
Mitat (pit/lev/kork):  5034mm/2070mm/1625mm
CO2 päästöt:  0g / km
Tavaratila:  736-2180 l
Paino:  2273 kg
Hinta alkaen: 118 000€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Tesla Model X
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.