Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tilavat katumaasturit Mercedes-Benz GLE ja GLE Coupé ovat plug-in-hybridien priimaa

MAINOS Jutut 20.10.2022

Näyttävän jyhkeä Mercedes-Benz GLE ja sporttinen sisarmalli GLE Coupé on tehty ekologiseen ja nautinnolliseen ajoon. Ladattavat hybridit saa poikkeuksena muihin luokkansa autoihin sekä bensalla että dieselinä.

Kaupallinen yhteistyö: Veho

Molemmat koeajossa olevat nelivetoiset Mercedes-Benzin maasturit ovat tarjolla ladattavana hybridinä sekä bensalla että dieselinä ainoana luokassaan. Se kertoo saksalaisvalmistajan malliston laajuudesta sekä sitoutumisesta kulutuksen ja päästöjen laskuun.

Koeajossa olevat käytetyt Mercedes-Benz GLE ja GLE Coupé ovat Vehon Certified-takuuvaihtoautoja. Se tarkoittaa asiakkaalle, että

● Certified -takuuvaihtoauto on enintään kuusi vuotta vanha, 120 000 km ajettu ja se on huollettu säännöllisesti merkkiliikkeessä

● Auto on perusteellisesti tarkastettu ja sen matkamittarilukema on taattu

● Veho myöntää kaikille Certified-autoille veloituksetta kahden vuoden/40 000 km:n takuun.

Minkälaisia eroja Mercedes-Benz GLE ja GLE Coupésta löytyy?

Array

Keulasta autot eivät eroa mitenkään. Erot muodoissa näkyvät sivulta ja perästä katsottaessa. 

GLE on perinteisemmän maasturin näköinen korkean taakse jatkuvan kattolinjan kanssa. Auto on isojen premiumia tarjoavien katumaasturien joukossa muotoilullisesti yksi onnistuneimpia kokonaisuuksia.

GLE Coupé on urheilullisemman ja sutjakkaamman näköinen auto, vaikka todellista kokoeroa ei ole. Mielikuva syntyy auton coupémaisen peräosan muotoilusta, joka myös tekee GLE Coupén olemuksesta poikkeuksellisen dynaamisen. 

Kummankaan kanssa ei takamatkustamon tai tavaratilan koon kanssa tarvitse tehdä kompromisseja.

Takaistuimella on molemmissa ruhtinaalliset tilat joka suunnassa, vaikka kaksimetrisen kuskin ohjastaessa autoa. Eron huomaa GLE:ssä istuessa siitä, että tilaa pään päällä on pitkällä matkustajalla jopa poikkeuksellisen paljon. Molemmista voi todeta, iso auto, ruhtinaalliset sisätilat.

Isoin ero löytyy tavaratilan puolella, mutta yllättäen eroa on vähemmän kuin silmämääräisesti kuvittelisi. Se johtuu GLE Coupén tavaratilasta, joka on jättimäinen sporttisesta olemuksesta huolimatta. Tavarat pysyvät GLE Coupéssa paikoillaan jykevän kolmessa osassa taittuvan näköesteen ansiosta.

GLE:ssä mahtuu vielä lisäkamppeita kyytiin, kun jättää tavaratilan näkösuojan auki ja nostaa matkustamon ja tavaratilan väliin fiksusti näkösuojan mukana tulevan suojaverkon ylös. Näin GLE imee esimerkiksi lomareissun kamppeita enemmän kyytiin.

Molemmissa autoissa on sähkötoiminen takaluukku.

Ohjaamossa samat toimivat elementit

Mercedes-Benz GLE ja GLE Coupé tarjoavat ohjaamossa ja matkustamossa samoja hyviä asioita. Aivan ensimmäinen seikka, jonka kuljettaja huomaa, on auton iso koko. 

Mercedes-Benz GLE:n ja GLE Coupén ohjaamoon noustaan toisin kuin useimmissa tarjolla olevissa autoissa. Se luo tunnelman, joka saa hymyn huulille. Kojelautaa katsoessa huomaa myös auton leveyden. 

Kuskin näkyvyys ulos on erinomainen ja näkökentässä alempana kojelaudassa on luksusfiilistä tarjoava kahdesta näytöstä koostuvat mittariston ja kosketusruudun kokonaisuus. Ilahduttavasti molemmissa autoissa on kosketuslevy kyynärtuen edessä, joten keskiruudun käyttäminen on rentoa ja helppoa myös ajon aikana.

Istuimeksi löytyy vaihtoehtoja. Koeajossa olleen GLE Coupén huippuunsa viritetty erikoisistuin erittäin laajoilla säädöillä on markkinoiden mukavimmasta päästä. 

Hieman vähemmillä säädöillä varustettu GLE:n istuin ei paljon jää jälkeen, mutta eron tuo GLE Coupén pitkää kuskia palveleva istuimen reisituen pituussäätö.

  • Array
  • Array
 

Ladattavalla hybridijärjestelmällä jopa lähes 100 kilometriä sähköajoa

Mercedes-Benz on satsannut monella tapaa GLE:n ja GLE Coupén ladattavan hybridin ominaisuuksiin. Järjestelmä on käytännössä sama, mutta toisin kuin muiden merkkien isoissa katumaastureissa, ostaja voi valita, haluaako ajaa polttomoottoriajonsa bensalla vai dieselillä.

Akuston koko on 31,2 kWh, joka tarkoittaa, että koeajossa oleva bensaa tankkiin ottava GLE 350e taittaa sähköllä jopa 93 kilometriä ja diesel GLE Coupé 350de 90 kilometriä.

Todellinen sähköinen toimintamatka riippuu monesta seikasta, kuten ajotyylistä, ilmanlämpötilasta ja matkanopeudesta.

Ilahduttava asia on, että toisin kuin useimmissa kilpailijoissa GLE:n ja GLE Coupén akustoon saa ladattua sähköä asiointilaturissa tuplasti nopeammin eli 7,4 kW tunnissa, joka tarkoittaa, että akuston saa tyhjästä täyteen ilman pikalatausta reilussa kolmessa tunnissa.

Luit oikein. Autoihin on mahdollista ostaa lisävarusteena CCS-pikalataustuki, joten autojen akustot on hämmästyttävästi mahdollista ladata tyhjästä täyteen noin 30 minuutissa. Ei siis ihme, että molempia autoja näkyy normaalisti vain sähköautojen käytössä olevilla pikalatauspisteillä.

Dieselvaihtoehto sopii ihmiselle joka ajaa usein pidempiä matkoja. Vastaavasti bensaversio soveltuu paremmin kuskille, joka ajaa enemmän lyhyempiä reissuja. Molemmat autot kulkevat lähes polttoaineen hajulla, kun käyttää monipuolisia ja fiksuja latausominaisuuksia päivittäin.

Korkealuokkaista mukavuutta ja halutessa ällistyttävää dynaamisuutta

Molemmat ovat erittäin korkealuokkaisia autoja ajaa. Päällimmäisenä nousee esiin kummankin auton erittäin hyvä äänieristys sekä korkealuokkainen ajomukavuus.

Korkealla istuminen, hiljaisuus ja erinomaisesti toimiva alusta takaavat, että kummallakin autolla lähtisi mieluusti Pohjois-Suomen turneelle. Jos olisi pakko valita jompikumpi koeajoauto, GLE Coupé olisi valinta, sillä autossa on lisävarusteinen ilmajousitus. Se tarjoaa vielä piirun verran hienostuneemman ajotuntuman.

Ilmajousituksen järjestelmällä on myös helppo nostaa tai laskea autoa valitsevan ajotilanteen mukaan. Varuste on toki tarjolla myös GLE:hen, joten jos se on tärkeä ostokriteeri, kannattaa varmistaa sen olemassaolo ennen kauppoja.

Ajo-ohjelmien keinukytkimellä kuski voi ajossa valita haluaako ajaa ekologisesti, mukavasti vai sporttisesti. Molempien autojen nollasta sataan arvo, 6,9 sekuntia, kertoo, että tarvittaessa matka taittuu varsin sutjakkaasti. Vastaavasti molemmissa WLTP-kulutus on noin yhden litran verran sekä CO2-päästöt 30 gramman tasoa sadalla kilometrillä.

Yhteenveto

Korkeatasoista, tilavaa ja erottuvaa. Siinä kiteytys Mercedes-Benzin GLE:n ja GLE Coupén koeajoista. Ostajan tehtäväksi jää miettiä kahta asiaa: hieman enemmän sporttisuutta vai tilaa? Bensa vai diesel?

Katso Vehon GLE Certified -valikoima >>

Tutustu GLE Certified -takuuautoihin Nettiautossa >>

Katso Vehon Certified-valikoima >>

Lue lisää Mercedes-Benz Certified -takuuohjelmasta >>

For sale - Mercedes-Benz GLE
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.