Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
TM ensitestissä Opel Astra - Article - Nettiauto

TM ensitestissä Opel Astra

Koeajot 09.10.2009

Opel on uuden ajan kynnyksellä, ja sen ensimmäinen kynnyksen ylittävä uusi automalli on neljännen sukupolven Astra. Sen hartialinjalla lepää suuri vastuu, mutta onneksi asia ei tule yllätyksenä. Uusi Astra on äärimmäisen tärkeä tuote riippumatta siitä, kuka papereita taustalla pyörittelee.

Siinä missä edellisen Astran ulkonäössä on suoraviivaisuutta ja särmikkyyttä, on uutuudessa pyöreyttä ja kaarevuutta. Edeltäjän ohjaamon muotoilu on varovaista ja kulmikasta, mutta uuden Astran sisustus on rehentelevän suureellista.

Kokonaispituus on kasvanut 17 senttimetriä ja akseliväli seitsemän. Painoakin on valitettavasti tullut muutama kymmenen kiloa lisää.

Etuakseliston McPherson-tyyppiset joustintuet on poimittu periaatteessa suoraan Opel Insigniasta, jonka muotoilua ja tekniikkaa on hyödynnetty Astrassa muutenkin..

Vaikka Volkswagen ja Ford ovat jo pitkään luottaneet erillisjousitukseen, on Astrassa edelleen yksinkertaisempi ja tilankäytöllisesti helpompi yhdystukiakseli. Aivan tällaista yhdystukiakselia ei kukaan tosin ole ennen tehnyt. Hieman takapyörien akselilinjan takapuolelle on nimittäin lisätty jäykkien akselien tuennasta tutumpi Watt-tuki, joka yhdistää pyörännavat tangoilla auton keskilinjassa sijaitsevaan niveleen.

Moottorimallisto koostuu ahtamattomien bensiinimoottorien osalta kahdesta eritehoisesta 1,4-litraisesta ja yhdestä 1,6-litraisesta. Molemmista kokoluokista löytyy myös ahdetut versiot, jotka pienistä iskutilavuuksista huolimatta jatkavat tehoskaalaa varsin pitkälle.

Uusin ja mielenkiintoisin bensiinimoottori on 1,4-litrainen turboahdettu rivinelonen, joka tuottaa saman huipputehon kuin Opelin vanhempi ahtamaton 1,8-litrainen ja saman vääntömomentin kuin parhaat vapaasti hengittävät kaksilitraiset.

Turbodieseleitä on tarjolla neljä kolmessa eri koossa. Pienin on 1,3-litrainen, kaksi seuraavaa 1,7-litraisia ja suurin kaksilitrainen.

Perusmoottorien yhteydessä on viisivaihteiset käsivalintaiset vaihteistot. Ahdetut bensiinimoottorit ja dieselit 1,3-litraista lukuun ottamatta saavat jatkokseen kuusivaihteiset laatikot. Tehokkaimpaan dieseliin ja kolmeen tehokkaimpaan bensiiniversioon on tarjolla myös kuusivaihteinen automaattivaihteisto.

Pääsimme kokeilemaan malliston kolmea tehokkainta moottoria, eli 1,4- ja 1,6-litraisia bensiiniturboja sekä kaksilitraista turbodieseliä automaattivaihteistolla varustettuna. Autojen varustus ja rengastus olivat nekin viimeisen päälle, mikä valitettavasti hieman värittää ensitunnelmia.

Jousituksen toiminta on rauhallista ja tukevan tuntuista. Ohjauspyörällä annettujen ohjeiden ja auton reaktioiden välillä on selvä syy-seuraussuhde. Nopeilla ohjausliikkeillä tuo suhde on tosin hieman liiankin suora.

Astran odotetuin moottori vaikuttaa odotuksen arvoiselta. Uusi 1,4-litrainen, turboksi jo alun perin suunniteltu voimanlähde tarjoaa käyttökelpoista vääntöä jo kierrosalueen alapäässä ja toisaalta sallii matka-ajossa turbodieselmäisen alhaiset kierrokset, joilla saadaan etuja niin kulutukseen kuin melutasoonkin.

Ero dieseleihin tulee suurimmilla vaihteilla kiihdytettäessä. Moottorin reagointi on sen verran verkkaista, että ohitustilanteessa on syytä pudottaa pienemmälle vaihteelle.

Opel Astran kotimainen hinnasto ja lopullinen varustus ovat vielä työn alla, mutta ainakin Saksassa Astra on hinnoiteltu muutaman prosentin pääkilpailijaa VW Golfia edullisemmaksi.


Tiivistelmä TM:n 18/09 artikkelista
Osta ja lue koko juttu Opel Astrasta TMnetistä

Comments

For sale - Opel Astra
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show