Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
TM koeajo: Hyundai i20 1,2 Classic - Article - Nettiauto

TM koeajo: Hyundai i20 1,2 Classic

Koeajot 03.06.2009

Tosiasia on, että meistä useimmat pystyisivät ajamaan kaikki ajonsa uuden Hyundai i20:n kaltaisella autolla, jos niin haluaisivat. Maailmalla tämän kokoluokan autoja myydäänkin paljon, joten katsotaan, miten Hyundai tyydyttää liikkumisen perustarpeen

Hyundai täydentää etuvetoisista koostuvaa ”Eurooppa-sarjaansa” uudella i20-mallilla. Aikaisemmin tähän sarjaan ovat kuuluneet noin 3,5-metrinen Hyundai i10, jota kuitenkaan ei tuoda Suomeen, ja viime vuoden loppupuolella Tekniikan Maailmassakin (20/2008) koeajettu i30.

Ainakin massasta päätellen myös Hyundain korirakenteisiin on käytetty jokseenkin saman verran materiaaleja kuin muihin tämän kokoluokan autoihin. Kuinka hyvin ne on turvallisuuden kannalta sijoitettu, selviää myöhemmin, koska meillä noteerattu Euro NCAP -törmäystesti on vielä tekemättä.

Hyundailla on tarjolla kaksi erihintaista varustetasoa, Classic ja Comfort, ja ne määräytyvät moottoreiden perusteella. 1,2-litrainen perusmalli on Classic-varusteinen, ja sen kolmioviselle versiolle on jo laskettu verolliseksi hinnaksi 12 980 euroa.

1,4-litrainen Comfort-varusteltu malli maksaa 15 091 euroa, ja automaattivaihteiston lisäkustannus on vajaat 1 500 euroa. Myös dieselmalli on aina paremmalla varustuksella ja maksaa 17 533 euroa.

Se mikä ei ole mukavaa on, että ajonvakautuksesta joutuu maksamaan lisähinnan (noin 800 euroa). Ja perin ikävää on se, että Classiciin sitä ei saa ollenkaan.

Uuden 1,2-litraisen moottorin rakenteissa on käytetty kevytmetallia, sylinterinkanteen on sijoitettu kaksi ketjukäyttöistä nokka-akselia, jotka käyttävät rullalaakeroitujen vipujen välityksellä neljää venttiiliä sylinteriä kohden.

Venttiiliajoitus on kiinteä, eikä imusarjankaan puolelta löydy mitään pituusmuutoksiin viittaavaa. Nämä tekniset seikat ovat alleviivattuina, koska Hyundain uusi moottori tuottaa kokoonsa nähden tomerasti vääntöä.

Sähkötehosteinen ohjaus palauttaa pysäköintinopeuksissa hitaasti mutta jo taajamanopeuksilla liikuttaessa terävästi, oikea-aikaisesti, ja ohjaustunto on hyvä. Siirryttäessä maantienopeuksille ohjaus muuttuu merkittävästi. Ohjaustunto muuttuu tahmeaksi ja automaattinen keskitys katoaa niin, että i20 jää kaartamaan ikuisesti, ellei kuljettaja korjaa suuntaa.

Jousitus on kantava eli kestää kuormaa, mutta samalla pikkukuopissa tiukan tuntuinen niin, että pyöristä koriin välittyy havaittavaa tutinaa, vaikka rengaskokokin on valittu asiallisella 70-sarjan profiililla.

Hyundai i20:n jarrujärjestelmä myötäilee pikkuautoista tuttua linjaa - edessä on jäähdytetyt levyjarrut, takana rumpujarrut, ja niiden sovitusta hallinnoidaan elektronisella jarruvoiman jaolla. Järjestelmä on luonnollisesti lukkiutumaton.

HYUNDAI i20 1,2 Classic korvaa täällä Suomessakin Hyundaille tietä avanneen Getzin. i20 on kokonaan uusi ja eri auto kuin Getz. Kehitysvaiheessa i20:llä ajettiin talvitestejä Ruotsissa, kuumailmatestejä Espanjassa ja nopean ajon testejä Saksassa - tämä tiedetään.

Tilat ja moottori ovatkin tässä kokoluokassa toimivia, mutta ohjauksen, jousituksen ja ajoäänien hienosäätö olisivat vaatineet näköjään vielä eräitä lisätestejä täällä Suomessakin.

Tiivistelmä TM:n artikkelista 11/2009
Osta koko juttu Hyundai i20:stä

Comments

For sale - Hyundai i20
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show