Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
TM koeajossa Opel Astra 1,7 CDTI Enjoy - Article - Nettiauto

TM koeajossa Opel Astra 1,7 CDTI Enjoy

Koeajot 18.03.2010

Opel yrittää paluuta maan ja maanosan tärkeimmän autoluokan kärkeen radikaalisti muuttuneella Astralla. Suunnitteluun ja viimeistelyyn on keskitytty kunnolla, ja se myös näkyy.

Suomessa uudistunut Opel Astra on myynnissä neljällä bensiinimoottorilla. Iskutilavuuksia on vain kaksi, eli 1,4 ja 1,6 litraa, mutta molemmissa kokoluokissa on tarjolla myös turboahdetut versiot. Turbodieselit ovat iskutilavuudeltaan 1,3- ja 1,7-litraiset.

Ehdimme tutustua Astraan jo talvivertailussa. Silloin voimanlähteenä oli bensiinikäyttöinen 1,4-litrainen turbomoottori ja varustetasona Sport. Niinpä Koeajon yksityiskohtaisempaan ja toisaalta yleisluontoisempaan tarkasteluun päätimme ottaa Astran 1,7-litraisella dieselmoottorilla ja halvemmalla Enjoy-varustetasolla.

Vaihteisto on tämän moottorin kanssa aina kuusivaihteinen ja käsivalintainen. Dieseleistä automaattivaihteisto on saatavissa vain Suomen mallistosta puuttuvan kaksilitraisen moottorin yhteyteen.

Kiilamaisella perusmuodolla varustettu Astra on hyvänkokoinen perheauto. Tilaa riittää hienosti neljälle aikuiselle tai pienemmiksi kokonaisuuksiksi jaetulle viisihenkiselle ryhmälle. Astra ei korjausta tarvitse, mutta farkkukin on luvassa.

Varustelun saralla Opel kertoo tuoneensa Astraan sellaisia vaihtoehtoja, jotka ovat tähän asti kuuluneet vain premium-autojen tarjontaan. Valitettavasti varustelu vaikuttaa premium-henkiseltä myös siinä, mitä vakiovarustuksesta puuttuu. Esimerkiksi mukautuvia AFL-ajovaloja ei pidä jättää ostamatta, joten siitä rapsahtaa 1 236 euroa lisää.

Vaikkei suorituskyky- ja kulutusmittauksia päästy talvisista keleistä johtuen tekemään, antavat valmistajan ilmoittamat arvot jotain osviittaa Astran kyvyistä. Useiden kilpailijoiden numeroarvot ovat nimittäin paremmalla tolalla molemmilla osa-alueilla.

Ongelma tuskin on voimalinjassa. Astralla vaan sattuu olemaan jonkinasteinen paino-ongelma. Sen omamassa on 100-200 kiloa kovimpia kilpailijoita korkeampi.

Käytännön suorituskyky autossa on joka tapauksessa riittävä. Talvikelissä ja kohtuullisilla kuormilla ajettaessa voimaa ei osaisi toivoa yhtään lisää. Moottori vääntää hienosti jo 1 500 kierroksen nurkilta ja vetää tasaisesti neljään tuhanteen saakka. Ohituskiihtyvyys on kunnossa.

Moottorin pyörintänopeuden laskiessa alle 1 500 kierroksen voi vedossa tuntua ajoittain harmillista pätkintää. Tasaisella kuormituksella veto pysyy tasaisena vielä 1 200 kierroksen kohdallakin, mutta matalilla kierroksilla kuormittaminen ei useinkaan sovi moottorin suunnitelmiin. Useimmat nykydieselit ovat nikottelun jo lopettaneet.

Astran alustassa riittävä sivuttaistuenta on varmistettu harvinaisella Watt-tuella. Mitään taikamattoa ei Astran alustasta ole onnistuttu tekemään, mutta se pärjää hienosti kilpailijoiden monimutkaisille monivarsituennoille.

Alusta ja ohjaus toimivat kokonaisuutena erinomaisesti. Astra on mukava ja helppo ajettava, joten se sopii rauhallisimmillekin sieluille. Toisaalta se on erittäin suorituskykyinen, kulkien nopeissa kaarteissa tunnokkaasti ja turhia kallistelematta.Tiivistelmä TM:n 6/10 artikkelista.
Osta ja lue koko juttu Opel Astrasta

Comments

For sale - Opel Astra
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show