Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
TM koeajossa Subaru Legacy STW 2,5i-S Lineatronic - Article - Nettiauto

TM koeajossa Subaru Legacy STW 2,5i-S Lineatronic

Koeajot 02.12.2009

Subaru Legacy täytti pyöreitä vuosia ja sai ikään kuin merkkipäivänsä kunniaksi päälleen uuden kostyymin ja uutta tekniikkaa.

Edullisin Subaru Legacy on kaksilitraisella 110 kW:n bensiinimoottorilla varustettu sedan, ja siitä pyydetään 31 760 euroa. Saman tehoisen kaksilitraisen dieselin saa 1 600 euron lisäpanostuksella.

Farmarin eli STW:n lähtöhinta on 33 445 euroa, ja hinnakkain, koeajossa ollut malli maksaa 42 250 euroa. Siinä hintaa nostavat 2,5 litran bensiinimoottori ja CVT-automaattivaihteisto. Dieselmoottorin yhteyteen automaattivaihteistoa ei ainakaan toistaiseksi ole saatavana.

Koeajoauton 2,5-litrainen moottori tuottaa 123 kW (167 hv). Väännön huippu saavutetaan verraten korkeilla kierroksilla, ja alakierrosten vääntöä on yritetty parantaa muuttuvalla imuventtiilien ajoituksella.

Uusi portaaton vaihteisto tekee kuitenkin huomattavan palveluksen pitämällä moottorin kierrokset aina sopivalla tehoalueella. Vaihde kytkeytyy äänettömästi, ja liikkeelle lähtö on pehmeän tasainen.

Suorituskykymittauksissa parhaaseen paikaltaan kiihtyvyyteen päästiin käyttämällä vaihteiston portaatonta eli CVT-aluetta. Sitä vastoin ohituskiihtyvyydet hoituivat nopeimmin D-alueella, mikä tarkoittaa kuutta esivalittua kiinteää, mutta automaattisesti vaihtuvaa välitystä.

Näitä kuutta välitystä voi käyttää myös manuaalisesti ohjauspyörän takana olevista siivekkeistä tai perinteisesti lattialle sijoitetusta valitsimesta.

Subaru käyttää erilaisia ratkaisuja nelivetojärjestelmän toteutuksissa. Perinteisen automaattivaihteiston yhteydessä käytetään planeettapyörästöä voimanjaossa etu- ja takapyörien välillä, mutta CVT-vaihteiston kanssa on hydraulitoiminen monilevy- eli lamellikytkin.

Auton olemusta hallitsevat Sport-varustukseen kuuluvat Bilstein-iskunvaimentimet ja 225/45 R18 -renkaat, jotka sopivat tänne urien ja kuoppien luvattuun maahan odella huonosti.

Todennäköisesti vakioiskunvaimennus ja 2,5i-moottoriseen autoon kuuluvat 205/50 R17 -pyörät olisivat kiinnittäneet huomattavasti vähemmän negatiivista huomiota, puhumattakaan kaksilitraisiin versioihin tarkoitetuista asiallisen kokoisista 205/60 R16 -pyöristä.

Maantiellä ajettavuus on parempi, ja Subarun tuttu ominaisuus eli kyky kulkea suorilla osuuksilla suoraan on iloksemme tallella.

Vahva yliohjautuvuus on tuttu ilmiö takavuosien Subaruista, se saatiin sittemmin jo melko hyvin kuriin, mutta nyt se on ilmestynyt jälleen. Onneksi ajonvakautus kuuluu Legacyn vakiovarustukseen, mutta vielä suurempi onni olisi, jos yliohjautuvuus saataisiin korjatuksi alustakomponentteja vaihtamalla.

SUBARU Legacy STW 2,5-i Lineatronic on, kuten sanottu, monikäyttöinen kartanoauto, jossa on mallimuutoksen ansiosta hyvät tilat neljälle kookkaalle tai viidelle pienemmälle ihmiselle.

Ajettavuus on periaatteessa hyvä - ohjaus toimii, ja auto kykenee kulkemaan suoraankin, mikä ei ole kovin yleistä, mutta Sport-varustuksen ainakin Suomen olosuhteisiin epäonnistunut rengasvalinta peittää hyvät ominaisuudet helposti alleen.

Myös ajonvakautuksella korjattu taipumus takapyöräluistoihin rajuissa väistöissä olisi ensin korjattava perinteisin keinoin, joita kyllä löytyy.

Tiivistelmä TM:n 22/09 artikkelista
Osta ja lue koko juttu Subaru Legacystä

Comments

For sale - Subaru Legacy
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show