Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
TM koeajossa Toyota Verso 2,0 D-4D Luxury 7 h - Article - Nettiauto

TM koeajossa Toyota Verso 2,0 D-4D Luxury 7 h

Koeajot 05.01.2010

Nimeä on lyhennetty, mutta itse autoa pidennetty. Edellistä mallia muistuttavasta ulkonäöstään huolimatta Verson rakenteita ja ominaisuuksia on muutettu antaumuksella.

Uuden Verson silhuetti ei poikkea paljon edeltäjästään, mutta yksityiskohdissa on eroja Korin ja akselivälin pidennykset näkyvät sisätilamittojen vertailussa.

Tiivistetysti voi sanoa, että polvi- ja jalkatilaa on istuinrivien välillä enemmän, samoin lattiapituutta tavaratilan eri muunnoksissa. Tilojen muunneltavuutta parantaa se, että keskimmäisen penkkirivin kutakin istuinta voi erikseen säätää pituussuunnassa 18 cm:n haarukassa, minkä lisäksi selkänojien kulmaa voi säätää tarpeen mukaan.

Versossa on nyt ensimmäistä kertaa Toyotan kaksilitrainen D-4D turbodiesel, mutta samanlaista on jo käytetty esimerkiksi uusimmassa Avensiksessa. Muut tarjolla olevat voimanlähteet, 1,6- ja 1,8-litraiset bensiinimoottorit ja 2,2-D-4D-diesel kuuluivat Verson valikoimaan jo aikaisemmin.

Moottorin huipputeho on 93 kW (126 hv) käyntinopeudella 3 600 r/min. Sitkeyttä kuvaava vääntömomentti on suurimmillaan 310 Nm ja tarjolla täysimääräisenä käyntinopeusalueella 1 800-2 400 r/min.

Luvut ovat nykydieseleille tuttuja ja tavanomaisia, mutta Toyota on jollakin tavalla saanut niistä hieman tavanomaista enemmän irti. Verso on nimittäin riittävän suorituskykyinen yhtä hyvin paikaltaan lähdöissä kuin ohituksissakin.

Polttoaineen kulutuslukemat näyttivät positiivisilta - varsinkin kun Verso on 4,5-metrinen, yli 1 600 kiloa painava seitsemän hengen auto. Se liikkui kahden hengen testimiehistö kyydissä kesäisellä moottoritienopeudella sadan kilometrin matkan 6,8 litralla, kaupungissa desilitran pienemmällä annoksella ja suorahkolla kestotiellä noin viidellä litralla.

Ohjauksessa hydraulinen tehostus on muutettu sähkömekaaniseksi, mikä tarkoittaa, että sähkömoottori antaa kääntöapua suoraan ohjausvaihteelle. Valitettavasti ohjauksen palautus on jäänyt tällä kerralla voimattomaksi.

Väistökoe ajettiin ensin seitsemän henkilön kuormalla, ja siinä Verson jousitus kantoi hyvin. Jousitus toimi sopivan progressiivisesti eli jäykistyi joustoliikkeen kasvaessa.

Ajonvakautus reagoi liian suureen tilannenopeuteen terävästi ja pudotti nopeutta. Kokeilimme väistöä myös ilman ESC:tä, jolloin takapyörien ote heikkeni kovassa nopeudessa ja ajonvakautuksen tarpeellisuus korostui.

TOYOTA Verso 2,0 D-D4 Luxury maksaa seitsenpaikkaisena 35 147 euroa, mutta samaan istuinmäärään pääsee käsiksi jo 26 449 euron panostuksella (Verso 1,6 Valvematic Linea Terra varustuksella). Uuden Verson parasta antia ovat sisätilat ja niiden muunneltavuus kymmenillä istuinvariaatioilla, polttoainetaloudellisuus, kaukovalot, peilit ja entistä suurempi tavaratila.

Tiivistelmä TM:n 1/10 artikkelista

Tilaa TM digipalvelu - saat tekniikan uutiset päivittäin, digilehden sekä tämän artikkelin kokonaisuudessaan.


Comments

For sale - Toyota Verso
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show