Toyota C-HR - luotettavan luonteikas Qashqain kampittaja

Koeajot 05.11.2021

Toyota C-HR on ollut myynnissä jo vuodesta 2017. Miten auto pärjää alati kovenevassa katumaasturien ja crossovereiden kisassa, jossa suosituin auto on ollut jo vuosia Nissan Qashqai?

Toyota C-HR eli Coupé High-Rider on pienehkö perheautoiluun soveltuva katumaasturi tai crossover suositussa C-segmentissä. Suomessa tunnetuin ja myydyin auto tässä luokassa on vuonna 2021 uudistuva Nissan Qashqai.

Toyota C-HR tuli myyntiin Suomessa mallivuodelle 2017, joten autolla on ikää ja kilometrejä takana. CH-R sai keskimatkan päivityksen eli faceliftin mallivuodelle 2020.

Kilpailijakenttä on laajentunut vauhdilla viime vuosina. Jokaisella isolla ja useimmilla pienillä merkeillä on oma vaihtoehtonsa C-segmentin crossover-luokkaan.

Laaja kattaus kilpailjoita

Array

Mainittakoon tässä Nissan Qashqain lisäksi suomalaisittain tärkeimmät ja muutama haastaja: Volkswagen T-Roc, Skoda Karoq, Peugeot 3008, Kia Sportage ja Hyundai Tucson.

Haastajaksi voimme laskea Nissan Qashqain kanssa perusrakenteen jakavan Renault Kadjarin ja Mazda CX-30:nen.

Mainittakoon, että Toyota RAV4, Volkswagen Tiguan, Ford Kuga ja Mazda CX-5 ovat Toyota C-HR:ään ja Nissan Qashqaihin verrattuna kokoluokkaa isompia katumaastureita.

Onko Toyota C-HR edelleen omassa luokassa pätevä peli, kun kisa on selvästi kovempaa kuin vuonna 2017?

Rohkea muotoilu kostautuu takana

Nimessä oleva coupé tuo C-HR:n ulkoilmeeseen Toyotalle poikkeuksellisen rohkean muotoiluotteen. Auto näyttää niin persoonalliselta, että se jakaa mielipiteet, ja se on varmasti ollut myös tarkoitus.

Perhe- tai taksikäyttöä ajatellen uskalias muotoilu kostautuu. Takana istuvat pienikokoiset ihmiset saavat lähinnä tuijottaa oven ylös nousevaa osaa. Ikkuna on pieni.

Tila on jopa isolle ihmiselle poteromainen, vaikka taakse mahtuu kohtuullisen hyvin myös kookkaampi matkustaja.

Ohjaamo oli vuonna 2017 edistyksellinen

Toyota C-HR:n ohjaamo näyttää vielä vuonna 2021 edistykselliseltä, kiitos kojelaudan keskeltä löytyvät isokokoisen kosketusruudun. Ruudun grafiikka on vain aikansa elänyt ja kaipaisi päivityksen.

Mittaristo on kiikarimallia ja tarjoaa ihan hyvän näkymän perustietoihin. Istuimet ovat asialliset, mutta eivät tarjoa etumatkustajille erityisen hyvää tukea.

Ajossa meluisa ja pirteä

Toyota C-HR:n suosituin vaihtoehto on ollut vuosien varrella 122 hevosvoiman yhteisteholla varustettu täyshybridi. Facelift toi valikoimaan Toyota Corollasta tutun isomman 184 hevosvoiman yhteisteholla varustetun vaihtoehdon ja poisti muut vaihtoehdot.

Toyota C-HR:n saa vain hybridvoimalinjalla varustettuna. Käytettynä on tarjolla jonkin verran 1,2-litraisella bensaturbolla varustettuja vaihtoehtoja.

Ajossa 184-hevosvoimainen hybridijärjestelmä tarjoaa autolle pirteän kulun. Ajon tuntuma on niin ikää asiallinen ja hyvä. Harmia ja ennen kaikkea melua aiheuttaa maaliskuussa 2021 toteutun koeajon testiyksilö. Nimittäin autossa oli nastarenkaat, jota koeajon luovutuksessa pahoiteltiin.

Ei ollenkaan nasta juttu, sillä äänieristys ei ole Toyota C-HR:n vahvuus. Ropina ja humina oli melkoista. Suosittelemme lämpimästi nastattomia talvirenkaita C-HR:ään.

  • Array
  • Array
 

Yhteenveto

Luotettavan auton maineella menestyvä Toyota on myynnit vuosien varrella CH-R:ää hyvin.

Enää auto ei ole ihan kärkikahinoissa, sillä isompi RAV4 on napannut paikan kirkkaammissa parrasvaloissa, silti C-HR:ssä on edelleen paljon hyvää. Parasta on mainiosti toimiva voimalinja kohtuullisella kulutuksella.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Muotoilu, asiallinen ajamisen tuntuma, hybridivoimalinja, pieni kulutus

Parantamisen varaa: takatilojen poteromaisuus, pienehkö tavaratila, äänieristys

Toyota C-HR 2.0 Hybrid Intense Edition

Moottori:  4-sylinterinen, 2,0-litrainen 152 hv vapaasti hengittävä bensamoottori + 109 hv sähkömoottori
Yhteisteho: 184 hv @ 6000 rpm
Vääntö: 190 Nm @ 4400-5200 rpm
Huiput: 180 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,2 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Automaatti
EU-kulutus: 5,3 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 119 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4395 mm/1795 mm/1555 mm
Omamassa: 1485-1525 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg: 725 kg
Vetopaino, jarruton, kg:  725 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 35.261 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Toyota C-HR
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.