Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Toyota Corolla Sedan Hybrid - perusautoilua pihistellen

Play video
Koeajot 08.11.2019

Toyota Corolla Sedan Hybrid tarjoaa laadukasta perusautoilua porrasperäisenä pienenä perheautona hyöstettynä maltillisella polttoaineenkulutuksella.

Toyota Corollan sedan- eli porrasperäinen versio on suomalaisten suursuosikki. Sedanmallinen Corolla ei ole missään vaiheessa poistunut markkinoilta, vaan Auris korvasi viistoperäisen Corollan Euroopan ja Suomen markkinoilla vuonna 2006. Tällöin porrasperäinen Corolla sai pitää nimensä. 

Vuonna 2007 poistui myös farmarimalli Toyota pienemmän perheautoluokan mallistosta, kun Corolla farmarin valmistus lopetettiin. Farmari palautui Auriksen 2. sukupolven tultua markkinoille vuonna 2012. Vuoden 2019 keväällä Auris siirtyi historiaan ja tilalle tuli Corolla, jota myydään nyt viistoperäisenä, farmarina ja nyt koeajossa olevana porrasperänä, joka on Corollan 12. sukupolvi.

Ennuste on, että laajan Corolla-malliston turvin Toyota nousee Suomen myydyimmäksi merkiksi ja Corolla myydyimmäksi automalliksi. Viime vuodet ykköstilaa ovat hallinneet Skoda Octavia, Nissan Qashqai ja Volkswagen Golf.

Ohjaamon suunnittelu mallikelpoista

Array

Toyota Corolla sedan on porrasperäinen pienehkö perheauto, joka tarjoaa edessä istuville kohtuullisen hyvät tilat. Isokokoiselle kuskille istuin voisi olla isompi. Erityisesti istuimen pituus ja reisituki jää vajavaiseksi. Muuten ergonomia on mallikelpoista ja hallintalaitteiden puolesta autolla helppo ajaa. Erityiskiitoksen voi antaa turvallisuutta lisäävästi riittävän ylös kojelaudan keskelle nostetusta kahdeksan tuuman kokoisesta kosketusnäytöstä, josta voi seurata hybridijärjestelmän toimintaa ja valita autoon musiikkia radiosta tai bluetoothin kautta. 

Ruutuun saa myös navigointijärjestelmän, mutta se on vakiona vain kalleimmassa premium-varustetasossa. Koeajoauton varustetaso on Style ja sen alla on Active ja edullisin Life. Style tuo autoon mm. 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, takaikkunoiden tummennukset, LED-takavalot ja Smart Entry & Start -avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmän.

Sisätilat eivät ole suuret

Takana istuu kaksi aikuista, mutta jos mittaa on yli 180 senttiä ei tilaa ole yhtään liikaa. Suomalaiset joutunevat siis istumaan taksin kyydissä entistä useammin entistä ahtaammin. Oletettavasti Corollan farmarimalli ja varmasti pienessä määrin myös tämä sedanmalli on yksi tulevien vuosien suosituimmista taksiautoista. Taakse mahtuu kolme lasta, mutta kolme isokokoisen lastenistuimen rinnakkain laittaminen on varmasti hankala, jopa mahdotonta.

Tavaratila tarjoaa asiallisen tilan, mutta perhekäytössä farmarimalli on parempi. Lisätilaa saa, kun kaataa takaistuimien selkänojat suhteess 60/40 alas. Tavaratilan ja ohjaamon välinen aukko on aika ahdas, joten mitään kovin suuria esineitä ja pitkiä esineitä ei autolla pysty kuljettamaan.

  • Array
  • Array
 

Mukavaa autoilua pienellä kulutuksella

Toyota Corolla sedania on tarjolla vain yhdellä moottorivaihtoehdolla eli 1,8 Hybridillä, jonka kokonaisteho sähkömoottorin ja polttomoottorin yhteispelillä on 122 hevosvoimaa. Parasta autossa on pieni kulutus. Hybridi-Corolla on melkein mahdotonta saada kulkemaan kutosella alkavia lukemia. Tavallisella ei yhtään pihistelevällä ajolla lukema alkaa viitosella, jos kuski haluaa harrastaa taloudellisuusajoa, lukeman saa kohtuullisella vaivalla alkamaan nelosella. 

Tämä siis hyvin kulkevalla automaattivaihteisella autolla kaupunkiajossa, jossa perinteisesti on pienellä moottorilla varustetulla automaattivaihteisella autolla ajettu 8-10 litran kulutuslukemia.

Ajossa Corolla sedan hybrid on asiallinen kumppani. Auto kulkee maantieajossa kaitsematta suoraan, joka selvä parannus verrattuna moniin aiempiin Toyotan autoihin. Parannusta vaatii eniten äänieristys. Moottori muoruaa sangen kuuluvasti kiihdytyksissä ja rengashumina on selvää jo 70-80 km/h nopeuksissa. Katso raportin yhteydessä olevalta videolta Toyota Corolla Sedan Hybridin plussat ja miinukset.

Antti Liinpää

TOYOTA COROLLA SEDAN 1,8 HYBRID STYLE

Moottori:  4-sylinterinen, 1,8-litrainen bensamoottori + sähkömoottori akustolla
Kokonaisteho: 122 hv @ 5200 rpm
Vääntö: 105 Nm @ 2900 rpm
Huiput: 180 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 11,0 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: portaaton automaattivaihteisto CVT
EU-kulutus: 4,4-5,0 l/100 km
CO2-päästöt: 100-113 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4630mm/1780mm/1435mm
Omamassa: 1310-1425 kg
Koeajoauton hinta: 31 718 € (hinta alkaen ilman lisävarusteita)
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Toyota Corolla
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.