Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Toyota Corolla Touring Sports 2,0 Hybrid – tyylikästä perusautoilua

Play video
Koeajot 10.09.2019

Moni suomalainen autoilija huokaisi helpotuksesta, kun Toyota ilmoitti, että se palauttaa Corolla mallinimen C-segmentin mallistoonsa vuonna 2019.

Vuonna 2006 japanilainen Toyota teki suomalaiselle maahantuojalle, jonka se omistaa, karhunpalveluksen. Se päätti luopua mallinimestä Corolla C-segmentin viisiovisen ja farmarimallin osalta. Corolla oli tarkoittanut suomalaisille autonostajille helppoa auton valintaa. Ei kultaa ja mirhamia, ei luokan isompia tiloja, ei näyttävyyttä, ei parasta ajettavuutta, mutta perusvarmaa konstailematonta ja luotettavaa autoilua.

Vaikka Auriksen myynti sujui koko ajan ihan hyvin, mutta ei se ikinä päässyt samalla tasolle kuin Corolla, joka oli monena vuotena Suomen myydyin auto.

Moni suomalainen autoilija ja oletettavasti myös Suomen maahantuoja huokaisi helpotuksesta vuonna 2018, kun Toyota ilmoitti, että se palauttaa Corolla-mallinimen 12 vuotta kestäneen Auris-seikkailun jälkeen. Tunnettu nimi sopii paremmin tuttuun ja turvalliseen C-segmentin perusautoon kuin kultaan viittaava Auris.

Tarjolla kaksi hybridivoimanlähdettä

Array

Nyt kun Auris-nimi on historiaa, on aika keskittyä mitä tarjoaa vuoden 2019 uusi Toyota Corolla. Nettiauto koeajoi auton farmarimallisena eli Touring Sportsina sekä oletettavasti suosituimman moottorivaihtoehdon hybridin isommalla bensiinimoottorilla eli 180-hevosvoimaisella versiolla varustettuna. Tämä voimanlähde on käytössä myös uudessa Toyota RAV4:ssä.

Pienempi 122-hevosvoimainen vaihtoehto on tuttu nykyisestä 4. sukupolven Toyota Priuksesta, jossa se toimii mainiosti tarjoten pientä kulutusta ja riittävän pirteää kulkua. Miten sopii isompi vaihtoehto uuden Corollan nokalle? Siitä lisää hieman myöhemmin, nyt muotoiluun ja sisätiloihin.

Uusi Toyota Corolla farmari ei ole tilaihme

Uusi farmarimallinen Toyota Corolla on tyylikäs ja virtaviivainen ilmestys. Keulalla on Toyotan uusi malli-ilme, jota ei voi tylsäksi moittia. Takaa katsottaessa uusi Corolla näyttää niin ikään hyvältä, mutta myös yllättävän paljon toisen sukupolven Mazda6:n farmarimallilta.

Sisällä on ilahduttavan moderni ilme. Koeajossa olevan Style-varustellun auton kojelaudan sekä istuimen vaaleat somisteet luovat premium-tunnelmaa. Kuskin paikalla asiat ovat pääsääntöisesti hyvin.

Näkyvyys on hyvä, hallintalaitteet hyvin käsillä, istuimien välissä on isokokoinen kyynärnoja ja digitaalisen keskiosan omaava mittaristo on selkeä. Vaihdekeppi on tässä Toyotan hybridissä mallia normaali automaattivaihteisto vaihteenvalitsin, josta rapsahtaa plussaa.

Ongelmaksi muodostuu pitkälle kuljettajalle armottomasti liian lyhyt istuimen istuinosa. Olisiko syynä auton maltillinen koko, jossa eri palaset on haluttu suunnitella niin että ei viedä toisen ominaisuuden kustannuksella toiselta ominaisuudelta liikaa pois? Eli näin suunniteltuna takana matkustavilla on kenties paremmat tilat? Selkänoja sen sijaan on hyvin muotoiltu ja asiallinen.

Takana on tilaa kolmelle lapselle, mutta täysikokoinen ei isokokoisen kuskin takana mielellään matkusta. Tavaratila on C-segmentin farkkuhybridiksi isokokoinen ja helposti laajennettavissa, vaikka auton perän laskeva muoto vie mukanaan osan potentiaalisista kuljetustiloista. Toyota Corolla Touring Sports hybridin voi varustella vetokoukulla. Se on monelle suomalaiselle Toyota-kuljettajalle tärkeä ominaisuus.

  • Array
  • Array
 

Pienikulutuksinen perheen kaupunkiauto

Ajossa uusi Corolla on asiallinen, mutta ei aiheuta riemunkiljahduksia. Ennen Corollaa koeajossa ollut uusi Toyota RAV4 on hyvä auto ajaa. Se on tunnokas ja suorastaan hauska ajettava. Hyppäyksen noin 20 000 euroa edullisempaan Corollaan huomaa ja voi tietysti sanoa, että hyvä niin. Corollan tarjoamaa ajonautintoa häiritsee erityisesti tunnoton ohjaus, joka saa aikaa hieman rimpulamaisen kokonaistunnelman, vaikka alusta on onneksi jämäkän asiallinen oloinen myös isomman poppoon ollessa kyydissä.

Isompi hybridivaihtoehto 180 hevosvoiman huipputeholla tarjoaa Corolla Touring Sportsille raikkaan kevyen kulun. Auto kiihtyy iloisesti ja reagoi kuskin toiveisiin herkästi. Hienoa, että löytyy vaihtoehto enemmän potkua kaipaaville.

Koska nykyinen Prius toimii pienemmällä 122-hevosvoimaisella vaihtoehdolla mainiosti ja kulkee kevyesti, arvioin, että myös Corolla Touring Sports toimii erinomaisen hyvin myös pienemmällä hybridivaihtoehdolla. Joten isomman vaihtoehdon valintaperusteeksi jää halu isompaan reserviin ja vauhdikkaampiin ohituksiin.

Corolla-farmarin hybridivaihtoehtojen luvatuissa kulutuslukemissa ei ole suurta eroa: pienemmän 1,8 Hybridin luvataan kuluttavan 4,5-5,0 ja isomman 2,0 Hybridin 4,9-5,3 litraa sadalla.

Katso videolta uuden Toyota Corolla Touring Sports hybridin plussat ja miinukset.

Antti Liinpää

TOYOTA COROLLA TOURING SPORTS 2,0 HYBRID STYLE

Moottori:  4-sylinterinen, 2,0-litrainen bensamoottori + sähkömoottori akustolla
Teho: 180 hv @ 6000 rpm
Vääntö: 190 Nm @ 4400 rpm
Huiput: 180 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,1 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Portaaton automaattivaihteisto CVT
EU-kulutus: 4,9-5,3 l/100 km
CO2-päästöt: 112-121 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 4650mm/1790mm/1435mm
Omamassa: 1370-1560 kg
Koeajoauton hinta (varusteineen): 37 269 € (Koeajoauton hinta alkaen ilman lisävarusteita 34 559 €)
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Toyota Corolla
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.