Toyota Hilux – Työn raskaan raataja

Koeajot 10.05.2022

Toyota Hilux on järeä työkalu, ja tätä nykyä myös yllättävän mukava käyttöauto.

Toyota Hilux tunnetaan maailmalla tuhoutumattomana autona. Aikanaan eräs brittiläinen auto-ohjelma koetti tuhota lava-autoa siinä kuitenkaan onnistumatta. Se on maine, jota ei voi rahalla hankkia.

Hilux on monissa liemissä keitetty avolava. Ensimmäiset mallit tuotiin markkinoille vuonna 1968 ja parhaillaan on menossa kahdeksas sukupolvi. Tätä nykyä autoa saa parilla moottorivaihtoehdolla, joista molemmat ovat turbodieseleitä.

Lava-auton keulalla majailee versiosta riippuen joko 2,4-litrainen ja 150-hevosvoimainen tai 2,8-litrainen ja 204-hevosvoimainen voimanlähde. Vaihteistovaihtoehdot ovat molemmat kuusilovisia ja saatavilla on manuaali tai automaatti. Toyota Hilux on aina nelivetoinen, oli moottorina sitten kumpi tahansa versio.

Koeajettu versio edustaa malliston kalleinta laitaa: isommalla moottorilla ja automaattiaskilla. 204-heppainen mylly vääntää 500 Nm:n edestä ja tuntuma on mukavan jykevä.

Ei niin kovin hienostunut

Array

Automaattivaihteisto jää kauas hienostuneista kaksoiskytkinautomaateista ja kuusipykäläinen laatikko henkii mennyttä tunnelmaa. Toisaalta hienostuneen moderni vaihteisto tuntuisi sepelimyllyn lailla laulavan dieselin kaverina vieraalta.

Jos voimalinja on epähienostunut, samaa voi sanoa ajotuntumasta, joka hyvin jämerä ja tukeva. Taka-akseli on jäykkä ja fiilis on kuin kuorma-autossa. Toki myös hyvällä tavalla, sillä onhan kyseessä työkone.

Hiluxin ehdottomia vahvuuksia on myös se, että puolentoista tonnin kärrylastia ei huomaa aisan päässä lainkaan. Saa perässä toki vetää myös 3500 kiloa jarrullisella kärryllä.

Yleisesti ajettavuus on kohdallaan, sillä vaikka Hilux toki onkin raaka työväline, ei hytissä ole pakettiautomainen fiilis. Penkit ovat mukavat ja ajoasennon saa hierottua mukavan ergonomiseksi.

Oikea neliveto

Vetotapa on kytkettävissä nelikoksi tai takavetoiseksi. Takapotkuisena auto kääntyy kaupunkiolosuhteissakin helposti, mutta nelivetona Hilux puskee kuin vikuroiva pässi.

Neliveto on kuitenkin asia, jolla Toyota erottuu monesta muusta. Kyseessä ei ole lelumainen trendineliveto, vaan ihka oikea nelikko. Talvikelillä Hilux etenee kuin juna, eikä puolimetrinen lumipeite aiheuta mitään toimenpiteitä. Maavaraa on 310 mm, eli riittävästi.

Hiluxista on tarjolla pari koriversiota. Extra cab on kaksipaikkainen ja double cabilla mukaan mahtuu viisi henkeä. Toki double cabin saa myös kaksipaikkaisena, jolloin verotus on huomattavasti suotuisampi.

Toyotan lava-auton hinnat alkaen malli maksaa alle 40 000 euroa, mutta tuplahytillä ja isommalla moottorilla hinta nousee reippaasti. Koeajoversion hinta on yli 70 000 euroa.

  • Array
  • Array
 

Lavakate hankintalistalle

Lava-auto on monella tapaa näppärä laite, mutta ilman lavakuomua ei kovinkaan monikäyttöinen peli. Tavaratilaa lava lukuun ottamatta ei ole käytännössä ollenkaan. Siksi kate kannattaa ehdottomasti laittaa hankintalistalle.

Jotain selittämätöntä tenhoa Toyota Hiluxin kaltaisessa autossa on. Lava-auto, jossa on vanhan liiton voimalinja, tuntuu sähköautoja pursuavassa uutuusmalien valikoimassa peliltä, joka ei ihan istu joukkoon.

Totuus lienee kuitenkin se, että piakkoin myös Toyota joutunee laittamaan Hiluxin voimalinjaan sähköä. Autonvalmistus menee vääjäämättä vähäpäästöisempään suuntaan ja sitä taustaa vasten 10 litraa satasella dieseliä kuluttava järkäle tuskin tulee pysymään tällaisenaan enää pitkään. Nyt siitä kannattaa nauttia.

Tuomas Rajala

Kehuja: väkivahva moottori, tukeva ajettavuus, vetokyky

Parantamisen varaa: neliveto päällä kankea käsiteltävä

Toyota Hilux:

Moottori: 4-sylinterinen, 2755 cm3 dieselmoottori
Teho: 204 hv (150 kW) @ 3400 rpm
Vääntö: 500 Nm @ 1600-2800 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:  11,1 s.
Huiput: 175 km/h
Vetotapa: Neliveto
Vaihteisto: 6-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus: 9,3 l / 100 km
CO2-päästöt:  245 g /km
Mitat (pit/lev/kork):  5325mm/1885mm/1815mm
Koeajoauton hinta:  70 801€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Toyota Hilux
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.