Toyota Land-Cruiser 2.8 D-4DPremium Automaatti

Koeajot 30.09.2020

Kun automallilla on lähes 70 vuoden kokemus etenemiskykyisen maastoajon yhdistämisestä huippumukavaan maantieajoon, ovat odotukset ajoneuvon suhteen todella korkealla.

Toyota Land-Cruiser vastaa vaatimuksiin vaivattoman helposti ja huippumalli Premium asettaakin riman muille merkeille korkealle tasolle.

Toyota Land-Cruiserin ensiesittelyssä vuonna 1951 ajoneuvo esitti kykynsä nousemalla 2500 metrin korkeuteen Fuji-vuorella. Siitä lähtien mallin suorituskyky on toiminut mittana luokkansa ajoneuvoille ja vaikka ajomukavuus on noussut vuosien mittaan uudelle tasolle, on kyseessä edelleenkin varteenotettava maastoajoneuvo. Maamme ajoneuvoluokan verotuksen tason vuoksi Land-Cruiser ei sovellu kaikille kukkaroille, mutta esimerkiksi hevosvaunua tai venetraileria paljon vetävälle on kyseessä sijoitus ajohelppouteen sekä turvallisuuteen.

Hillittyä tyylikkyyttä

Array

Uusimman sukupolven Land-Cruiserissa kaikella muotoilulla on tarkoitus: keulan muotoilu parantaa näkyvyyttä, valojen sekä ilmanottoaukkojen korkeus tuo kahlaussyvyyttä ja lisäävät turvallisuutta. Käytännöllisyydestä huolimatta tyylikkyys sekä dynaamisuus on myös huomioitu tarkoin, ja auton linjakkuus saa sen vaikuttamaan kokoonsa nähden virtaviivaiselta. Rengaskoko on 19 tuumaa, mikä tuo sekä etenemiskykyä että voimakkuutta ulkonäköön. Arvokkuuteensa nähden Land-Cruiser on kuitenkin ehkä maltillisen näköinen, mutta toisaalta kyseessä onkin useimmiten työhön tai harrastuksiin tarkoitettu ajoneuvo eikä ylimääräistä huomiota aina edes haluta.

Ylellisyyttä ja monikäyttöisyyttä

Sisätilat ovat odotetun ylelliset ja Premium-mallin nahkaistuimet monipuolisine säätöineen vastaavat Land-Cruiserin korkeita standardeja. Varustelutason mukaisesti autossa on lähes kaikki mahdolliset mukavuutta ja turvallisuutta lisäävät ominaisuudet, ja esimerkiksi ilmastoinnin taso on määriteltävissä tarkoin matkustajakohtaisesti. 

Ison auton mitat ovatkin tarkoin hyötykäytössä ja koeajoautossa henkilömäärä on kasvatettu tavaratilasta näppärästi esiin käännettävien lisäistuinten avulla seitsemään. Ratkaisu laskee luonnollisesti hieman tavaratilan kokoa, mutta esimerkiksi suurperheelliselle ratkaisu on todella toimiva. Tavaratilaa voi tietenkin kasvattaa reilusti myös keskirivin istuimet taittamalla, jolloin kaksipaikkaisen ajoneuvon kuljetuskapasiteetti riittää isoihinkin kuljetuksiin.

Kaikki tarvittava ja hieman vielä lisää

Premium-mallin huikea varustelutaso tekee vaikutuksen ja kaikkiin ominaisuuksiin tutustumiseen kuluu aikaa innokkaaltakin autoilijalta. Mukavuus- ja turvallisuusvarustelusta voi mainita esimerkiksi 360 asteen kamerajärjestelmän, maastokamerajärjestelmän, varashälyttimen, kattoluukun sekä takatasauspyörästön lukon. 

Suurin osa kaiken kattavasta varustelusta kuuluu Premium-tason vakiopakettiin, mutta lisävarustelulla Land-Cruiserin saa räätälöityä vieläkin tarkemmin omien yksilöllisten vaatimusten mukaiseksi. Totuttuun tyyliin moni ominaisuus on pakattu järkeviin varustepakettiin, jolloin yhdellä valinnalla saa runsaasti ominaisuuksia järkevään hankintahintaan.

Kotonaan niin maastossa kuin moottoritiellä

Koeajossa Land-Cruiserin laadukkuus, etenemiskyky ja matkustusmukavuus muokkaavat kokemuksesta todella miellyttävän ja koviin odotuksiin vastataan Toyotan totutulla tyylillä. Kokonaispituudeltaan lähes viiden metrin auto tottelee ahtaissakin olosuhteissa nöyrästi ja kääntösäteen ketteryyden avulla parkkihalleissakin pärjää. Luonnollisesti kamerajärjestelmien monipuolisuus on myös suureksi avuksi ja auton hallinta sujuu senttimetrien tarkkuudella. 

Maantiellä Land-Cruiserin vakaus ja äänettömyys nousevat esiin. Kun 2790 millin akseliväli yhdistetään 1605 millin raideleveyteen, kolmiotukivarsien etujousitukseen ja jäykän taka-akselin monivarsituentaan, saadaan aikaan todella vakaa alusta sulavaan ajonautintoon. Kiihtyvyyttä sekä vääntöä löytyy riittävästi ja lähes kolmen tonnin painoinen auto kulkee miellyttävän reippaasti kaikissa olosuhteissa. Moottoritiellä sulavuus korostuu ja vakionopeudensäätimellä kannattaa varmistaa, ettei vauhti huomaamatta kasva liian korkeaksi. 

Land-Cruiserin äänitaso on miellyttävän matala ja ilmastoinnin monipuolisuus takaa myös matkustajien viihtyvyyden. Koeajoauto oli varustettu tavaratilan lisäistuimilla, joilla matkustajamäärän saa kasvatettua seitsemään. Lisäistuinten sähköinen esiin ottaminen on vaivatonta ja kyytiin nousu onnistuu keskirivin avausmekanismin ansiosta helposti. Koeajossa miehen mittaiset teini-ikäiset istuivat tyytyväisinä kyydissä noin vartin verran, joten lisäistuinten hyödyntäminen pidemmillä matkoilla onnistuu parhaiten hieman nuoremmilta lapsilta. 

Maastossa 220 millin maavara ja riittävät lähestymis-, jättö- sekä nousukulmat mahdollistavat vaativat ja usein hauskimmat reittivalinnat. Monipuolisten maasto-ominaisuuksien avulla eteneminen onnistuu haastavimmassakin olosuhteissa ja lähinnä kuljettajan kantti päättää reitin, autosta se ei jää kiinni.  Kamerajärjestelmät edesauttavat pahimmissa kivikoissa kulkemista ja näin vältetään kalliit kolaukset. Perävaunu kulkee maanteillä mukana odotetun pehmeästi ja maastossa vakaus- sekä valvontajärjestelmät takaavat myös vaunun turvallisen perille pääsyn vaikeisiinkin kohteisiin.

  • Array
  • Array
 

Vaativaan makuun

Toyota Land-Cruiser korkeimman tason Premium-varustelulla tarjoaa kaikkea mitä herrasmiesluokan maasturilta voi odottaa. Mukavuus sekä turvallisuus kohtaavat autossa onnistuneesti ja etenemis- sekä vetokyky lisäävät monikäyttöisyyttä. Ison matkailuvaunun, vene- tai hevostrailerin vetäjälle on parempaa vaihtoehtoa vaikea keksiä ja isonkin perheen vaatimukset saa täytettyä lisäistuinten avulla. Land-Cruiser Premium-tasolla antaakin onnelliselle omistajalleen paljon, mutta valitettavasti myös hinta nousee monelle saavuttamattomalle tasolle. Premium-mallin hinta on veroineen yli 125.000 euroa, mutta kannattaa muistaa tämän varustelutason kattavan jo miltei lähes kaiken mahdollisen.

Toyota Land-Cruiser 2.8 D-4DPremium Automaatti

Moottori:  2.8 D-4D A/T
Teho: 130 kW/177 hv
Vääntö: 420 Nm
Vaihteisto: 6-vaihteinen automaatti
EU-kulutus: 7,4 l/100 km
CO2-päästöt: 194 g/km
Koeajoauton hinta: 126 500 €
Tapani Palo
Tapani Palo on kaupallinen tuottaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Työkokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista, ja verkkopuolella vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi suosittujen Taukopaikat-osioiden ylläpito.

Comments

For sale - Toyota Land Cruiser
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.