Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Toyota Proace 2.0 D 120 hv automaatti - Article - Nettiauto

Toyota Proace 2.0 D 120 hv automaatti

Koeajot 17.01.2020

Työtä pelkäämätön, matkanteossa mutkaton

Toyota Proace jatkaa kehitystään tonniluokan pakettiautomaailmassa ja Hiacen isosta varjosta ollaan pääsemässä omilleen. Proace-mallistoa on kehitetty asiakastoiveiden mukaisesti ja nyt saatavilla oleva 120 hevosvoiman automaattiversio on sekä ominaisuuksiltaan, varustelultaan että hinnaltaan räätälöity suomalaiseen makuun.

Toyotalla pakettiautomyyntiin on viime aikoina panostettu mukavasti ja alaan erikoistuneita myyjiä löytyy joka edustusliikkeestä. Autoilijoiden mielipiteitä on kyselty tarkoin ja automaattivaihteiston merkitys onkin selvässä kasvussa ammattilaisten parissa. Tavara-autoilijoiden pitkät työpäivät ja usein ruuhkaiset olosuhteet huomioon ottaen tämä onkin hyvin luontevaa. Toyota Proace tarjoaakin nyt sulavan kahdeksanportaisen automaattivaihteiston, ja yhdessä pirteän moottorin kanssa kokonaisuus on todella koeajon arvoinen.

Hintansa arvoinen Pro Premium -paketti

Array

Otimme koeajoon Proacen 120 hevosvoiman ja 400 newtonin vääntöisen automaattiversion viisiovisena pidempänä versiona, jossa tavaratilan koko on Smart Cargo -järjestelmä mukaan lukien 6,6 kuutiota. Kantavuutta on mukavat 1400 kiloa ja vetomaassa 2500 kiloa. Polttoainekulutus on kuuden litran luokkaa ja WLTP:n mukainen päästölukema on 197 g/km. Proacen huoltoväli on peräti 40.000 km tai kaksi vuotta. Kokonaishintaa perusversiolle tulee tällä kattauksella noin 35 000 euroa. 

Varustelun taso on Proacessa jo vakiona kattava, sisältäen esimerkiksi peruutuskameran ja pysäköintitutkan. Koeajoversiossa lisävarusteina olivat takaluukku, öljynkestävä kumimatto, seinän sidontakiskot, sivuoven ikkuna sekä mukavuusväliseinä. 

Autossa oli myös kattava Pro Premium -paketti, jolla Proaceen saa tyylikkyyttä, turvallisuutta sekä käyttömukavuutta. Pro Premium sisältää esimerkiksi seitsemän tuuman kosketusnäytön, navigoinnin, kuolleen kulman varoituksen, kaistavahdin, liikennemerkkien tunnistuksen, automaattisen hätäjarrutuksen, 17 tuuman kevytmetallivanteet, automaattisen ilmastoinnin sekä korinväriset puskurit, kylkilistat ja ovenkahvat. Paketti on todella monipuolinen, ja mietittäessä auton usein pitkää käyttöikää on noin 4 500 euron lisäpanostus turvallisuuden sekä mukavuuden kasvun kautta harkitsemisen arvoinen sijoitus. 

Kovaan käyttöön

Proacen tavaratila kertoo kaiken ajoneuvon käyttötarkoituksesta. Tilankäyttö on optimoitu ja mukaan mahtuu kolme eurolavaa vaikeuksitta. Sivuoven leveys on 935 milliä, joten eurolavan kuormaus onnistuu myös tätä kautta. Kahdeksan jämerää kiinnityspistettä ja seinän sidontakiskot takaavat turvalliset kuljetukset ja riittävä valaistus helpottaa kuormausta. Tavaratilan pituus on 2,5 metriä, mutta läpilastausluukun avulla kyytiin saa 3,6 metrin mittaista materiaalia. Lisäksi Smart Cargo -mekanismissa apukuljettajan istuin taittuu ylös, jolloin ohjaamosta vapautuu vielä 500 litraa lämmintä kuljetustilaa.

Kaikki hallinnassa

Proacen ohjaamossa korostuu sama työnteon meininki. Säilytystilaa on mukavasti niin dokumenteille, läppärille sekä isommallekin tavaralle, ja keskipaikan istuimen selkänojan saa käännettyä työpöydäksi. Ohjaamo on kolmelle henkilölle, mutta keskipaikalla ei ainakaan aikuinen kovin pitkää matkaa viihdy keskikonsolin viedessä valitettavan paljon jalkatilaa. Kuljettajan istuin on mukavan jämerä ja sen sekä ohjauspyörän säätömahdollisuudet auttavat optimaalisen ajoasennon löytämisessä. 

Kaikki hallintalaitteet sijaitsevat loogisesti, ja modernisti muotoiltu mittaristo tarjoaa tarvittavan tiedon kertasilmäyksellä. Kojelaudan HUD-näyttö lisää keskittymistä ajamiseen ja sen kirkkaussäädöt riittävät kaikissa olosuhteissa. Myös vallitsevat ajo-olosuhteet voi ottaa huomioon ja ajotilavalitsimen kautta Proace muokkautuu esimerkiksi lumisiin tienpintoihin tai haastaviin maasto-olosuhteisiin. Vaihteenvalitsin sijaitsee keskikonsolissa ja halutessaan voi Proacea kuljettaa myös ohjauspyörän vipuvalitsimien avulla manuaalivaihteiseen tapaan.

  • Array
  • Array
 

Matka taittuu

Tien päällä kahdeksanportainen automaatti osoittautuu pehmeän sulavaksi. Vaihteet vaihtuvat huomaamatta ja liikkeelle lähdettäessä pirteys saa monet henkilöautot tuntumaan liikennevaloissa tien tukkeilta. Terävyys sekä ketteryys ovatkin Proacen parhaita piirteitä, ja auto soveltuukin mainiosti esimerkiksi kaupunkiolosuhteiden jakelutehtäviin. Eikä tällä isollakaan tiellä ikävää ole, sillä alhainen äänimaailma pitää matkustuksen miellyttävänä myös moottoritienopeuksissa. 

Kaiken kaikkiaan Proace antaa varmasti rahalle hyvää vastinetta ja on ehdottomasti koeajon arvoinen. Riittävän tehokas moottori, miellyttävä automaattivaihteisto, ajomukavuus ja ketteryys yhdistettynä tavarankuljetuksen helppouteen tekee Proacesta todella varteenotettavan vaihtoehdon kuljetuskalustoa hankittaessa. Kun vielä hinta on kohtuullinen, takuupuoli kunnossa ja taustalla Toyotan kattava huoltoverkosto, on kokonaisuus entistäkin houkuttelevampi.

Tapani Palo
Tapani Palo on kaupallinen tuottaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Työkokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista, ja verkkopuolella vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi suosittujen Taukopaikat-osioiden ylläpito.

Comments

For sale - Toyota Proace
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show