Toyota RAV4 2,5 Hybrid – nuorekkaampi ote autoiluun

Play video
Koeajot 10.05.2019

Toyota ei ole ensimmäisenä mielessä jos joku pyytää nimeämään nuorekkaan tai trendikkään automerkin. Tämä pätee erityisesti Suomessa.

Kalliin hankintahinnan takia meillä suositaan ns. järkivalintoja. Toyotan autoilevalle kansalle tuttuja järkiarvoja ovat laatu ja luotettavuus. Toisaalta Toyotan mallit eivät ole olleet luokan priimuksia, kun asiantuntijat ovat arvoineet eri mallien ajo-ominaisuuksia. Uusi Toyota RAV4 rikkoo useamman näistä myyteistä.

Aivan vieras rajojen rikkojan osa ei RAV4:llä ole. Malli oli ensimmäinen niin sanottu kaupunkimaasturi, kun ensimmäinen sukupolvi rullasi linjastolta vuonna 1994. Perässä seurasi Honda CR-V, teollisuusvakoilua oli selvästi harrastettu japanilaisvalmistajien kesken ahkerasti, ja siitä alkoi nykyään ehkä kaikista tärkeimmän autotyypin, kaupunkimaasturin, voittokulku.

Paljon on vettä virrannut Vantaanjoessa tuon jälkeen ja vuonna 2019 on Toyota RAV4:n viidennen sukupolven aika. Ulkomuodollisesti auto on rohkea veto konservatiiviselta valmistajalta. Auton rohkeat muodot ovat saaneet paljon kehuja ja syystä. Erityisesti koeajossa olleen Style-varustelutason musta katto näyttää hyvältä valkoisen värin kanssa, vaikka kokonaisuutena muodot jättävät vähän ristiriitaisen fiiliksen. Jostain suunnasta katsottuna auto näyttää hyvältä, toisesta taas ei niin onnistuneelta, mutta nämähän ovat toki makuasioita.

Hyvät tilat perheautoiluun ja harrastuksiin

Array

Uusi Toyota RAV4 tarjoaa hyvät tilat perhekäyttöön. Tavaratilan vetoisuus on valmistajan mukaan yli 500 litraa ja se on myös käytännössä isokokoinen. Laajentaminen on helppoa yhdellä käden liikkeellä. Takamatkustajille on hyvin tilaa, mukaan mahtuu kolme aikuista ilman että edessä istujien pitäisi ihan hirveästi tinkiä omista tiloistaan.

Kuskin ja etumatkustajan välissä on iso kyynärnoja, jonka alla on iso säilytyslokero. Style-varusteltu koeajoauto tarjoaa kuskille hyvän perusistuimen sähkösäädöillä. Istuinosa on pitkälle kuskille turhan lyhyt, mutta tukea on sen sijaan asiallisesti sekä istuinosassa että selkänojassa.

Kuljettajalla on hyvät oltavat. Hallintalaitteet ovat hyvin käsillä, näkyvyys ulos on hyvä ja ergonomia asiallista. Pikantti yksityiskohta on ilmastoinnin isot säätökiekot, joita voi ohjailla vaikka lätkähanskat kädessä. Keskellä kojelautaa on nykytrendin mukaisesti iso kosketusruutu, josta voi katsella navigaattorin tietoja ja ohjailla puhelinta sekä mediasoitinta tai seurata hybridijärjestelmän toimintaa.

Ohjaamo on samaan aikaan sekä moderni että varsin perinteinen. Parasta siinä on, että kaikki toimii ja löytyy helposti. Ei turhia kikkailuja.

  • Array
  • Array
 

Toyota RAV4 Hybrid lähtee kuin nappi housuista

Iloisin yllätys löytyy kuitenkin ajosta. Uusi Toyota RAV4 Hybrid on helppo, hyvä ja hauska auto ajaa. Uudistunut 2,5-litrainen bensiinimoottori yhdistettynä sähkömoottoriin tarjoaa maksimissaan 218 hevosvoiman yhteistehon ja se tuntuu. Auto lähtee todella iloisesti. Vastapainona on Atkinssonin työkierrosta huolimatta tuntuvat moottorin melut sisätiloissa, siis kun kaasua painaa kovemmin. Pintakaasulla ajettaessa auto on mukavan hiljainen mitä nyt rengashumina alkaa olla kuuluvaa satasen nopeuksissa.

Testailusta, kiihdytyksistä ja runsaasta kaupunkiajosta huolimatta uusi Toyota RAV4 kuluttaa kohtuullisen vähän polttoainetta. Koeajon keskikulutus oli 6,6 litraa, joka on vähän isohkolle katumaasturille, joka on varustettu bensiinikoneella, automaattivaihteistolla yli 200 hevosvoiman teholla. Toyotan hybridijärjestelmä toimii kaupungissa niin kuin pitääkin. Se alentaa merkittävästi polttomoottorin kulutusta ja päästöjä.

Papukaija-merkin annan uuden RAV4:n ohjauksesta. Toyota ei ole perinteisesti loistanut ohjaustunnollaan, mutta RAV4 on nykyisen Priuksen kanssa ilahduttava poikkeus. Auton ohjaus tarjoaa hyvän tuntuman, tehostus ei ole häiritsevän voimakasta, eikä suuntavakaudessa ole valittamista.

Kokonaisuutena uusi Toyota RAV4 on onnistunut tuote. Se tarjoaa hyvät tilat, asiallisen, jopa kepeän, kulun, pienen kulutuksen sekä ajamisen hauskuutta.

Katso koeajon yhteydessä olevalta videolta Toyota RAV4:n plussat ja miinukset.

Antti Liinpää

Toyota RAV4 2,5 Hybrid e-CVT (etuveto)

Moottorit: 4-sylinterinen, 2,5-litrainen bensiinimoottori + sähkömoottori
Kokonaisteho: 218 hv @ 5700 rpm
Vääntö: 221 Nm @ 3600-5200 rpm
Huiput: 180 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,4 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Portaaton eCVT-automaattivaihteisto
EU-kulutus: 5,5-5,6 litraa (WLTP)
CO2-päästöt: 126-128 g/km (WLTP)
Mitat (pit/lev/kork): 4600mm/1855mm/1685mm
Omamassa: 1590-1680 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 44 022 €
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Comments

For sale - Toyota RAV4
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.