Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Uutiset 24.04.2020

Uutuus yhdistää Toyotan kokemuksen kompakteista autoista ja SUV-malleista

Urbaani elämäntyyli asettaa haasteita, joiden selättämiseen autoilijat ovat mieltyneet yhä suuremmissa määrin vastaamaan katumaasturien ominaisuuksilla. Korkeaa istuma-asentoa yhdistettynä kaupunkien kaduille sopiviin mittakaavoihin arvostetaan ennen kaikkea silloin, kun ne eivät poissulje taloudellisuutta ja aitoa ympäristöystävällisyyttä. Samaan aikaan autoilijat kuitenkin haluavat ajoneuvon, mikä on tunnistettavan tyylikäs ja minkä monikäyttöisyys täyttää aktiivisen elämäntyylin vaatimukset.

Juuri näiden mieltymysten mukaisesti on tehty uusi Toyota Yaris Cross.

Uutuusmalli on suunniteltu ja suunnattu Euroopan vaativille automarkkinoille ottaen erityisesti huomioon maanosan autoiljoiden mieltymyksen B-SUV -segmentin kompakteihin katumaastureihin. Se myös valmistetaan Euroopassa, sillä sen tuotanto alkaa Toyota Motor Manufacturing Francen (TMMF) tehtailla uuden sukupolven Yaris-mallin rinnalla vuonna 2021.

Aito hybridi, aito SUV

Toyota Yaris Cross kantaa ylpeänä perintönä Toyotan vahvaa kokemusta hybriditeknogian edelläkävijyydestä, kompaktien automallien suunnittelusta sekä SUV-mallien valmistuksesta.

Toyotan johtoasema hybrideissä näkyy myös B-segmentin autoissa, joiden joukossa Toyota Yaris oli vuonna 2012 ensimmäinen malli tarjoten täyshybridivoimalinjan. Pitkä kokemus tästä kokoluokasta on johtanut jo hybriditeknologian neljänteen sukupolveen varmistaen uuden Yaris Cross -mallin erinomaisen suorituskyvyn ja energiatehokkuuden.

Yaris-perheeseen kuuluva Yaris Cross käyttää Yaris-mallin tavoin GA-B -alustarakennetta mahdollistaen uutuudelle samat ominaisuudet kuin niin monille malleille aiemmin: tilavat sisätilat yhdistettynä kompakteihin ulkomittoihin ja maukkaaseen ajettavuuteen.

Yaris Cross on samalla aito katumaasturi kantaen ylpeänä mukanaan Toyotan valtavaa kokemusta SUV-malleista, alkaen aina ensimmäisestä RAV4-mallista yli 25 vuotta sitten. Toyota RAV4 on maailman suosituin katumaasturi, ja yhdessä tyylikkään C-HR -mallin kanssa on uutuusmalli hyvässä seurassa laajentaen Toyotan katumaasturimalliston kattamaan niin B-, C- kuin D-segmentinkin.

Uusi hybridivoimalinja

Uudessa Yaris Cross -mallissa käytetään Toyotan neljännen sukupolven hybridijärjestelmää. Vuoden 2012 jälkeen yli puoli miljoonaa Yaris-hybridiä Euroopassa ovat jokainen alleviivanneet vuorollaan voimalinjan taloudellisuutta, energiatehokkuutta sekä erittäin korkeaa käyttömukavuutta.

Uuden sukupolven Toyota Yaris sekä Yaris Cross ovat ensimmäisiä malleja, joissa käytetään Toyotan uusinta, 1.5-litraiseen polttomoottoriin perustuvaa hybriditekniikkaa. Kyseinen polttomoottori on kehitetty uusista 2.0- ja 2.5-litraisista moottoreista, joita käytetään mm. Corollassa, C-HR- ja RAV4- sekä Camry-malleissa. Moottori on Atkinson-sykliä hyödyntävä kolmisylinterinen bensiinimoottori, jonka ominaisuuksiin lukeutuvat mm. korkea vääntö matalilla kierrosnopeuksilla ja matala polttoaineenkulutus. Moottorin terminen hyötysuhde on 40 %, mikä takaa hyvän taloudellisuuden ja matalat päästöt.

Uuden hybridijärjestelmän suurin teho on 85 kW (116 hv). Voimalinjan suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota järjestelmän voimantuoton ohjaamiseksi mahdollisimman responsiivisella tavalla. CO-päästötasot alkavat etuvetomallien alle 120 g/km -tasosta ja AWD-i -mallien  alle 135 g/km-tasosta*.

 *WLTP-arvot; korreloidut NEDC-arvot alkavat etuvetomalleilla alle 90 g/km-tasosta ja alle 100 g/km-tasosta AWD-i -malleilla; kaikki arvot vahvistuvat lopullisella tyyppihyväksynnällä.

100 % urbaani. 100% katumaasturi.

Yaris Cross -malli on Toyotan luomus autenttisesta katumaasturista hieman maltillisemmassa mittakaavassa tarjoten asiakkaille korkeamman ajoasennon, käytännöllisyyden ja suuret sisätilat paisuttamatta autoa ulkomitoiltaan kaupunkiolosuhteisiin kelpaamattomaksi.

Auton design yhdistää katumaasturin klassisia muotoiluelementtejä, kuten korkeampaa koria sekä suurempia vanteita ja renkaita tavalla, mikä henkii sekä voimaa että tarkoituksenmukaisuutta. Yaris Cross -mallin akseliväli on sama 2 560 mm kuin tulevassa, uuden sukupolven Yaris-mallissa, mutta on ulkomitoiltaan 240 mm pidempi. Pituuden lisäyksestä 60 mm on etuylityksessä ja 180 mm takaylityksessä. Maavara on Yaris-mallia 30 mm suurempi, korkeus 90 mm ja leveys 20 mm suurempi.

Ulkomitat [mm]

Yaris Cross

Pituus

4 180

Leveys

1 765

Korkeus

1 560

Akseliväli

2 560

Käytännöllinen ja muuntuva

Todellisessa katumaasturissa annetaan erityistä huomiota tilojen monikäyttöisyydelle ja yleiselle käytännöllisyydelle. Niin myös Yaris Cross -mallissa. Sähkötoiminen takaluukku auttaa, kun kädet ovat täynnä. Tavaratilan pohja on korkeudeltaan säädettävissä mahdollistaen yläasennossaan runsaasti säilytystilaa lattian alla tai maksimaalisen kuljetuskapasiteetin ala-asennossaan. Tavaratilan pohja on myös jaettavissa kahtia, joten kumpikin mainituista ominaisuuksista on käytettävissä yhtä aikaa. Tavaratilan varustukseen kuuluu myös uusi sidontajärjestelmä tavaroiden pitämiseksi paikallaan ajon aikana.

Yaris Cross erittäin tilava siinä missä käytännöllinenkin. Tavaratilan kapasiteetti on suuri myös takaistuinten ollessa yläasennossa ja tavaratilan suojaverhon ollessa paikallaan, mutta jos lisätilaa tarvitaan, taittuvat takaistuimet 40:20:40 -suhteessa.

Älykäs nelivetojärjestelmä

Yksi aidon katumaasturin piirteistä on mahdollisuus nelivetoisuuteen, ja sen Yaris Cross toteuttaa uniikilla tavalla ollen ainoa hybridimalli segmentissään, missä neliveto on tarjolla.

AWD-i tarjoaa ylimääräistä vakautta ja vetopitoa jokapäiväiseen ajamiseen. Sähköisesti toteutettuna järjestelmänä se on kompaktimpi ja kevyempi kuin mekaanisesti toteutetut AWD-järjestelmät auttaen näin Yaris Cross -mallia päihittämään päästöissään muut saman segmentin AWD-mallit.

Järjestelmä ohjaa momenttia taka-akselille liikkeellelähdöissä ja kiihdytyksissä. Normaalissa ajossa Yaris Cross on käytännössä etuvetoinen, mutta mikäli etupyörien vetopito heikkenee, lisätään momenttia automaattisesti takapyörille.

Huippuluokan turvallisuus

Toyota Yaris Cross -mallin turvallisuuden perustana on erittäin jäykkä GA-B -alustarakenne, joka luo loistavan pohjan kattavalle Toyota Safety Sense -turvallisuusvarustelulle ja muulle kuljettajaa avustavalle teknologialle. Kaikkien järjestelmien tarkoituksena on välttää riskejä, varoittaa vaaratilanteista ja ääritilanteissa puuttua itse tilanteen kulkuun joko automaattisella hätäjarrutuksella tai vaikuttamalla ajoneuvon ohjaukseen.

Uutta Toyota Yaris Cross -mallia tullaan valmistamaan yli 150 000 kappaletta vuosittain TMMF:n tehtaalla Onnaingissa, Ranskassa, ja sillä odotetaan yli 8 % markkinaosuuden saavuttamista Euroopan B-SUV -segmentin myynnistä. Toyota Yaris Cross saapuu Suomeen ja muualle Eurooppaan kesällä 2021.

Comments

For sale - Toyota Yaris
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.