Toyota Yaris Hybrid 2020 - entistä persoonallisempi

Koeajot 16.02.2021

Toyota Yarisin uusin painos saapui Suomen markkinoille loppuvuodesta 2020. Tämä Yariksen 4. painos jatkaa Toyotan hybridivallankumousta.

Toyota Yariksen uusin painos saapui Suomen markkinoille loppuvuodesta 2020. Tämä Yariksen järjestyksessään 4. painos jatkaa Toyotan tärkeimmän myyntivaltin eli todistetusti toimivan ja luotettavan hybriditekniikan ilosanoman levitystä uudistetuin eväin.

Edellisen sukupolven Yaris tarjosi ensimmäisen kerran pikkuautoluokkaan hyvin toteutetun hybridivaihtoehdon. Edellistä 3. sukupolven Yarisia valmistettiin vuosina 2010-2019.

Koeajossa oleva paremmalla Style-varustelulla terävöitetty Yaris Hybrid tuo pikkuautoluokkaan kaivattua persoonallisuutta. Yllättävää, että tämä positiivisesti poikkeava ote tulee pikkuautoihin perusvarmoista autoistaan tutulta Toyotalta. Se kertoo, että Toyotan suunnittelussa Yaris mielletään nuoria aikuisia ja ensiauton ostajia kiinnostavaksi autoksi.

Toki valitsemalla edullisempia varustevaihtoehtoja, kuten hinnat alkaen -mallin Lifen tai oletettavasti suosituimmaksi vaihtoehdoksi nouseva Activen, saa Yarisin selvästi tavallisemmassa ja luvalla sanoen tylsemmässä muodossa. Mutta jokainen taaplaa tyylillään eli valitsee omaan lompakkoon ja stailiin sopivan vaihtoehdon.

Hybridien osuus Yarisin mallistosta 80 prosenttia

Toyota Yarisin hinnat alkavat litraisella bensamoottorilla varustetun Yaris Lifen noin 17 300 eurosta. Seuraava vaihtoehto on jo varustettu isommalla 1,5-litraisella VVT-iw -bensamoottorilla ja manuaalivaihteistolla. Sen hinta Active-varustelulla on 18 130 euroa. Automaattivaihteisto Multidrive S nostaa hinnan noin 20 000 euroon.

Yaris Hybridin hinnat alkavat noin 21 500 eurosta, tällöin varustetaso on Active. Koeajossa oleva Yaris Hybrid Style kustantaa noin 24.000 euroa. Hinnaston kallein hybridi-Yaris irtoaa 26 000 eurolla. Toyotan maahantuojan arvion mukaan hybridien osuus tulee olemaan myynnistä 80 prosenttia eli muiden vaihtoehtojen osuus ja haluttavuus on Suomessa vähäistä.

Kilpailijoita pikkuautoluokassa riittää, joista tärkeimmät Yarisin kannalta vuoden 2021 alussa ovat Ford Fiesta, Hyundai i20, Kia Rio, Renault Clio ja Volkswagen Polo.

Yaris on pikkuauto

Uusi Yaris ei ole kasvanut pituutta verrattuna edeltäjään. Myös tämän uuden Yariksen ja edeltäjän leveys on sama. Leimallista uudelle Toyota Yarikselle on, että se ei pyri olemaan jotain muuta kuin on eli pikkuauto.

Aikuisella on ahdasta oman ajoasennon takana takaistuimella, ja tavaratila on poteromainen sekä pienehkö. Pikkuautoa mielivä on tyytyväinen, sillä pieni ja ketterä auto on oletettavasti kiikarissa.

Toyotan mallistosta löytyy runsaasti isompia niin ikää toimivalla hybriditekniikalla varustettuja vaihtoehtoja. Vuoden 2021 aikana mallistoon saapuu myös Yaris-pohjalta tehty katumaasturi tai crossover, Yaris Cross, joka tuo yhden hyvän variaation runsaaseen B-segmentin katumaasturi- tai crossover-kisaan. Tällä hetkellä siellä on muun muassa Skoda Kamiq, Volkswagen T-Cross, Nissan Juke, Kia Stonic, Opel Mokka ja Mazda CX-3, vain muutamia mainitakseni.

Ajossa uusi Yaris Hybrid on pirteä ja pieniruokainen

Ajossa Uusi Toyota Yaris Hybrid on asiallinen pikkuauto. Se ei tarjoa luokan parasta ajettavuutta, mutta on riittävän hyvä joka osa-alueella. Kaupunkiolosuhteissa Yaris on ketterä, vaikka etupyörät voisivat kääntyä vielä paremmin. Se tekisi kaupunkipyörittelystä vielä helpompaa.

Maantiellä Yaris menee kivasti, eikä ohjaus ole hullumpi. Ohjauksen tunnottomuus vaivaa vähän, mutta auto menee silti kohtuullisen kivasti suoraan ilman isompia kaitsemisia. Pikkuautossa on pikkuauton äänieristys eli maantienopeuksissa rengashumina on melkoista.

Kaksi ominaisuutta ihastuttaa. Uudistunut 1,5-litrainen kolmesylinterinen bensamoottori yhdessä sähkömoottorin kanssa tarjoaa Yaris Hybridille pirteä kulun. Toinen ilon aihe on kulutus, joka jää taas hieman entistä pienemmäksi. Auton saa kulkemaan kaupunkiolosuhteissa nelosella alkavilla lukemilla.

  • Array
  • Array
 

Yhteenveto: Toyota Yaris Hybrid

Kokonaisuutena uusi Toyota Yaris Hybrid 2020 on oivallinen pikkuauto. Siinä on Style-varustelulla kivasti persoonallisuutta, se on asiallinen ajaa, se kulkee pirteästi ja menee pienellä polttoaineen määrällä. Toyotan onnistumisesta tämän 4. sukupolven Yariksen kanssa kertovat Car of the Year ja Vuoden Auto Suomessa -finaalipaikat.

Antti Liinpää

Kehuja: Pieni kulutus, pirteä voimalinja, persoonallisuus

Parantamisen varaa: Rengasmelu, voisi olla vielä ketterämpi kaupunkiolosuhteissa

Heti vapaat uudet autot

Uudet Toyota Yaris -autot

Käytetyt Toyota Yaris -autot

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style

Moottori:  3-sylinterinen, 1,5-litrainen 91 hv bensamoottori + 80 hv sähkömoottori
Yhteisteho: 116 hv, polttomoottori: 91 hv @ 5500 rpm
Vääntö: Yhteisvääntöä ei ilmoitettu, polttomoottori: 120 Nm @ 3600-4800 rpm
Huiput: 175 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,7 s.
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Portaaton e-CVT-automaattivaihteisto
EU-kulutus: 3,9 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt: 92 g/km
Mitat (pit/lev/kork): 3940 mm/1745 mm/1505 mm
Omamassa: 1090 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg: 450 kg
Vetopaino, jarruton, kg: 450 kg
Koeajoauton hinta (alkaen): 23.995 euroa
Antti Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Comments

For sale - Toyota Yaris
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.