Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Toyota Yaris Hybrid – Vakuuttava pikkuhybridi

Koeajot 24.11.2014

Toyota Yaris on vetäisty isolla kädellä uusiksi. Uusiutuminen kannatti, sillä uusi Yaris on yksi pikkuautoluokan vakuuttavimmista esityksistä.

Uuden Yarisin uumalla näkyvät Toyota-konsernin tuoreimmat muotoilulliset innovaatiot. Se muistuttaa aika tavalla aiemmin uudistunutta Aygoa, jonka leimallisin piirre on keulaa koristava X-muotoilu. Samaa ideaa lainataan myös konsernin toiseen kompaktiin automalliin.

X-tematiikka ei Yarisin kohdalla toistu niin laajasti kuin Aygossa, sillä Toyotan lilliputissa se näkyy muotoilun lisäksi koko konseptissa. Jopa varustelutaso on Aygon kohdalla nimetty x-alkukirjaimella.

Virtaviivaiset linjat

Array

Yarisin muotoilu on virtaviivaista ja paikoitellen aggressiivista. Erityisesti maskin piirteet ovat terävät ja modernit. Etupään helmat tuovat mieleen mm. Audin muotokielen, joten Yaris on kokenut kaivatun piristysruiskeen.

Perän osalta muotoilu muistuttaa läheisesti edellistä kehitysversiota ja se on etuosaan verrattuna arkisemman oloinen. Toisaalta siinä ei ole mitään erityistä vikaa, vaan ilme noudattaa Toyotan nykysuuntausta.

Ulkonäöltään uusittu Yaris on luokkansa persoonallisin vaihtoehto. Se vaikuttaa kokoistaan suuremmalta ja huolellisesti suunnitellulta kokonaisuudelta. Muotoilu on rohkeaa ja Toyota on pitkän tauon jälkeen pääsemässä irti hieman tylsästä muotokielestään.

Sisälläkin on tapahtunut paljon ja Toyota haluaa tavoitella uuden polven Yarisilla uusia tunnelmia ja parempaa laatuvaikutelmaa. Freesaus on onnistunut vaikka pikkuautoluokassa ei sovikaan odottaa Premium-luokan viimeistelyä.

Kookas näyttö ohjaamon kulmakivenä

Erityisen ilahduttavaa on se, että uudesta Yarisista löytyy kookas keskikonsolin näyttö, jonka kautta ohjataan auton viihdejärjestelmää, navigaattoria ja seurataan hybriditekniikan toimintaa reaaliajassa.

Näyttö on hyvän kokoinen ja tuntuu Yarisin kokoisen auton ohjaamossa yllättävän suurelta. Se erottaa Yarisin edukseen monista muista. Näytön toiminta on sulavaa ja intuitiivista, vaikka logiikka löytäminen vaatikin aina pientä opettelua.

Mutta on ohjaamossa kehittämistäkin. Penkkien muotoilu ei ole sieltä sporttisimmasta päästä ja sivuttaistuki saisi olla parempi. Yaris ei missään nimessä ole se malliston sporttisin kärry, mutta ei paremmin tukevasta jakkarasta varmasti haittaa olisi.

Hybridimaailman edelläkävijä

Toyota on viimeisen parin vuosikymmenen aikana käyttänyt paukkunsa hybriditekniikan kehittämiseen. Siksi onkin luonnollista, että bensiini- ja sähkömoottorin yhdistelmä tuodaan myös malliston pienempiin autoihin.

Yaris sai hybridiversiona edellisen kehitysversion kohdalla ja jo koetellusta tekniikasta päästään nauttimaan myös  uusissa kuorissa. Siinä missä Auris ja Prius käyttävät  samaa tekniikkaa, on Yarisin hybridiversio omanlaisensa.

Suurin ero tavallisen kuluttajan näkökulmasta on perinteisempi vaihdevalitsin, joka on peräisin Toyotan automaattimalleista. Priuksen valitsin on futuristisempi, kun Yarisin taas perinteisempi ja helpommin lähestyttävä

Yaris hybridin voimanlähde on 1,5-litraisen bensiinimoottorin ja kahden sähkömoottorin yhdistelmä. Priuksessa ja Auriksessa kokoonpano on toisenlainen, sillä bensiinimoottori on 1,8-litrainen. Yaris häviää tehossa isommille malleille, mutta tuntuma on silti kohtuullisen pirteä.

  • Array
  • Array
 

Pistää kiihdytyksessä kampoihin bensaversiolle

Hybridiversio laittaa suorituskyvyssä kampoihin 1,3-litraiselle bensiiniversiolle, mikä tulee varmasti yllätyksenä monelle. 0-100 km/h kiihdytys ottaa aikaa 11,8 s, joten ekoilu ei tässäkään tapauksessa tarkoita yltiölaiskaa luonnetta.

Kymmenen sekunnin ylitys 0-100 km/h kiihdytyksessä ei tietenkään päätä huimaa, mutta Yarisin hybridiversiolla pärjää silti hyvin normaalin liikennevirran mukana. Huippunopeuttakin riittää kotimaan oloihin mukavasti – 165 km/h.

Kovassa kiihdytyksessä bensiinimoottori toimii yhdessä kahden sähkömoottorin kanssa. Moottoritielle liityttäessä järjestelmän teho pitää käyttää kokonaisvaltaisesti hyväkseen ja kaasujalka täytyy todella ojentaa äärimmilleen. Kun haluttu vauhti on saavutettu, kulkee Yaris mukisematta.

Vain pari kilsaa pelkällä sähköllä

Toyotan hybridimalleille on leimallista se, että kyytiä ei pelkällä sähköllä ajettaessa kovin pitkille siirtymille riitä. Yarisin kohdalla täysin sähköllä toimivassa EV-tilassa tuo matka on parin kilometrin luokkaa.

Jo tuo parin virstan taival vaatii sekin melko kevyttä kaasujalkaa, sillä kovempi kaasun polkaiseminen aiheuttaa aina bensiinimoottorin käynnistymisen. Hybridin kohdalla jokainen bensiinikoneen käynnistymiskerta kismittää, sillä se tarkoittaa kulutuksen lisääntymistä.

Hybridin täysimittainen hyödyntäminen vaatiikin hieman uudenlaisen ajotavan opettelua, vaikka säästöä kertyy toki myös silloin kun autolla ajetaan perinteisen bensiinikoneen tavoin. Hybridin kanssa ratkaisevassa asemassa ovat juuri kiihdytykset, jotka syövät eniten energiaa.

Mutta ei hybridiä silti ole mitään syytä pelätä suhteessa polttomoottorikäyttöiseen autoon. Se toimii yhtä sulavasti ja huomaamatta kuin bensiinikonekin. Asiaan vihkiytymätön ei välttämättä edes huomaa ajavansa bensiiniautomaatin sijaan ekopeliä.

Polttomoottorin käynnistyminen nykäisee

Priuksen keulalla oleva moottori on tuttu sen saumattomasta toiminnasta bensiini- ja sähkömoottorin välillä, mutta jostain kumman syystä Yarisin kohdalla yhteispeli ei ole ihan niin sulavaa. Bensiinikoneen käynnistyminen tuntuu Yarisissa yllättävän selvänä nykäisynä.

Bensiinikoneen käynnistymistä ei äänestä juuri kuule, mutta ratissa sen huomaa pienestä tärähdyksestä. Se ei ajoa häiritse, mutta kummastuttaa hieman, sillä suuremmissa malleissa vastaavaa ilmiötä ei huomaa.

Toyota-konsernin pikkuautoluokkaa leima sama kehityssuunta kuin muitakin valmistajia. Yaris nimittäin tuntuu huomattavasti luokkaansa kookkaammalta ja vakaammalta.

Laatuvaikutelma näkyy luonnollisesti myös hinnassa, sillä B-segmentin autoksi Yaris Hybrid on kohtuullisen kallis. Edullisimmalla varustetasolla hinta jää painuu yli 20 000€:n, mikä on tämän hintaluokan autosta kohtuullisen paljon.

Toisaalta pikkuautoluokassa vastaavanlaisia hybridimalleja ei juuri ole tyrkyllä, joten tämä huomioiden kohtuullisen korkeaa hintaa voidaan pitää perusteltuna.

Vaikka Yaris on pienehkö auto, ei sitä huomaa ajossa. Kyyti on sekä kaupungissa että maantiellä vakaata. Lisäksi Toyotan pikkuauto on ilahduttavan hiljainen. Moottorin äänimaailmaa on pyritty eristämään ohjaamosta tehokkaasti, eivätkä rengasäänetkään häiritse liikaa.

Tuomas Rajala

Kehuja: taloudellisuus, ajo-ominaisuudet, hybriditekniikka, ulkonäkö

Parantamisen varaa: korkeahko hinta

Toyota Yaris Hybrid Active:

Moottori (bensiini/sähkö): 4-sylinterinen, 1497 cm3 bensiinimoottori / sähkömoottori
Teho (bensiini/sähkö): 74 hv (55 kW) @ 4800 rpm / 60 hv (45 kW)
Vääntö (bensiini/sähkö): 111 Nm @ 3600-4400 rpm / 169 Nm
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 11,8 s
Vetotapa: Etuveto
Vaihteisto: Sähköisesti ohjattu portaaton e-CVT-vaihteisto
Kulutus (yhd): 3,3 l / km
CO2-päästöt: 75 g /km
Mitat (pit/lev/kork): 3950mm/1695mm/1510mm
Paino: 1085 kg
Tavaratila: 286 l
Koeajoauton hinta: 20 984€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

For sale - Toyota Yaris
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.