Tyypit: Audi A4 quattro

Koeajot 14.12.2009

Tämänkertaiset tyypit otettiin Audi A4 2.0 TFSI quattrolla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä. Myynti-ilmoitus löytyy linkistä http://www.nettiauto.com/2941940

Taustaa


Audi A4 on keskikokoinen auto, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1995. A4:sen henkinen edeltäjä oli Audi 80. Audin mallipolitiikkaan kuuluu evoluutio – malleja on vaikea erottaa toisistaan, koska ne ovat sen verran edellisen kaltaisia. Toisen polven A4 esiteltiin 2001, ja ison alas asti ulottuvan maskin omaava malli tuli 2005. Sen jälkeen kokonaan uusi malli, jonka erottaa helpoimmin etu- ja takavaloista ja sisältä mittaristosta, esiteltiin 2008. Korimalleja on neliovinen sedan sekä farmarimalli, jota Audi kutsuu nimellä Avant. Aivan hetki sitten on tullut myyntiin kehuja saanut A5 sportback, joka sekin perustuu teknisesti A4:seen.

Ensivaikutelma


Uusikorinen A4 lukeutuu niihin autoihin, joihin olen halunnut tutustua. Sivulta auto muistuttaa etäisesti uusinta Subaru Legacyä, mutta perän ja keulan nähdessään auton merkistä ei voi erehtyä. Nykysuuntauksen mukaisesti uusi malli on aina edeltäjäänsä kookkaampi ja laadukkaampi. Sisätiloista paljastuu yksi nykyautojen tyylikkäimmistä sisustoista – varsinkin kojelauta ja mittaristo ovat koeajajan mieleen.

Ajossa


Ensin valmistelut ennen ajoon lähtöä: ajoasennon saa sopivaksi, sillä 3 puolainen nahkapäällysteinen sport -ratti säätyy sekä korkeus- että pituussuunnassa.
Kuljettajan penkki hipoo täydellisyyttä, sivutuki on mainio ja kerrankin istuinosa on riittävän pitkä. Istuinosassa on jatkopala, jolla reisituen saa hienosäädettyä täsmällisesti. Ristiselän tuki säätyy sähköisesti. Avaimen virkaa tekevä kaukosäädin työnnetään ratin vieressä olevaan koloon.

Ajettuvuutta leimaa tukeva ajokäytös ja vaivattomuus. Quattro –malli (neliveto) on aina etuvetoista sisartaan painavampi, onhan autossa vetoakselit molemmissa päissä ja välissä kardaaniakseli. Kuskin paikalta lisäpainon aavistaa alustan rauhallisesta käytöksestä ja tömäkästä ajotuntumasta. Urheilullinen jousitus on napakka, mutta ei missään oloissa liian kova. Erilaiset saumat ja kuopat tiessä tuntuvat mutta mikään kivireki ei tämä auto ole. Ohjaus on nopea ja tuntuma tiehen välittyy hyvin rattiin asti.

211 hevosvoimainen nelisylinterinen turboahdettu bensiinimoottori on nöyrä ja sitkeä palvelija. Täyskaasukiihdytyksessä eteneminen on todella rivakkaa. Nykytyyliin vauhdin huomaa vain nopeusmittarista – sen verran hiljainen vaunu Audi on.

Mittaristossa on suositus käytettävällä vaihteelle. Täytyy vaan hämmästellä miten pienillä kierroksilla isompaa vaihdetta ehdotetaan vaihdettavaksi: kone käy noin 1100 rpm kuutosvaihteella jyristämättä nopeudella 60 km/h ja veto on silti pontevaa.
Sateen kastelemalla asfaltillta auton hallinta on erittäin vaivatonta, eikä sähköisiä avustimia tarvita vaikka heitän auton liikenneympyrään aika suurella nopeudella.
Johtunee osittain alla pyörineistä Continentalin 225-50/17 kokoisista kitkarenkaista, joiden pito on parasta A-luokkaa.
Audissa on paikallaanpitoavustin, joka korvaa käsijarrun: vaihdekepin vieressä on etusormella sähköisesti kytkettävä jarru, joka vapautuu automaattisesti kun kytkinpoljin nostetaan.
Vakionopeudensäädin löytyy vasemmalta vilkkuviiksen alapuolelta. Alkuun sen käyttö aiheutti mersumiehelle ihmetystä, kun valittu nopeus oli suoritettava 10 km/h pykälin, mutta löytyihän se hienosäätö sieltä, kun asiaan perehtyi tarkemmin.

  • Array
  • Array
 

Tilat ja varustelu


Business-varustelu on erittäin kattava. Vakiona on hyväsointinen Concert -audiosysteemi, jossa on monipuoliset liitännät. Audissa on 2 erillistä värinäyttöä, toisessa on ajotietokoneen tiedot ja toisessa soittimen sekä kuljettajan itsensä valitsemien erilaisten asetusten tiedot.
Muista varusteista mainittakoon: täysautomaattinen ilmastointi, sadetunnistin, peruutustutka, monipuoliset yksilöintimahdollisuudet ajotietokoneessa esim valojen toiminnalle yms.
Takapenkki on juuri ja juuri mukava 183 senttiselle, mutta ei siellä kovinkaan helposti asentoa pysty ajon aikana vaihtamaan.
Tavaratila näyttää kookkaalta, mutta lastausaukko asettaa rajansa sille minkä kokoista nyyttiä sen uumeniin saa laitettua.

Tekniset tiedot


Teho: 211 hv / 155 kW
Huippunopeus: 246 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 6,6 sekuntia
Kulutus: yhdistetty 7,3 litraa sadalla

Yhteenveto


A4 on selvästi premium luokan auto. Laatutaso on aiempiin vuosimalleihin verrattuna kasvanut aimo harppauksen. Varusteita on niin paljon, ettei mitään lisättävää enää keksi. Itse en ole manuaalivaihteisten suuri ystävä, mutta tässä autossa on vääntöä niin mojovasti, että voi hyvinkin jättää pari pykälää väliin.

Kirjoitti: Mika Fagerström

Kirjoittaja on Nettiauton perustajajäsen. Voit tarjota erikoista ajopeliäsi Nettiauton koeajon kohteeksi sähköpostiosoitteeseen mika(a)teerila.fi Laita viestiin mukaan linkki ajoneuvoilmoitukseen. Kaikkia autoja ei voida koeajaa, mutta tarjotuista poimitaan mielenkiintoisimmat.

Comments

For sale - Audi A4
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.