Tyypit: Audi A6 2.8 30V Tiptronic 4d

Koeajot 22.01.2004

Tämänkertaiset tyypit otettiin Audi A6 2.8 30V Tiptronic 4d:stä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä pk-seudulla (http://www.nettiauto.com/74837 )

ENSIVAIKUTELMA AUDISTA

Hopeinen, iso, sedan-Audi, bensa-V6:sella ja nahkasisustalla. Auton ikää on mahdoton arvata, ellei ole todellinen asiantuntija. Auton perä on sivulta katsottuna erittäin linjakas. Voisi jopa luulla, että takaluukku aukeaa takaikkunaa myöten, mutta näin ei ole.

Audi on onnistunut muotoilemaan autonsa niin samankaltaisiksi, ettei pikasilmäyksellä erota tämän korista A6:sta uudesta A4:stä. Kulmikkaampihan uusi A4 on toki. Ero on selvä, jos autot ovat vierekkäin.

Sisusta on taattua Audi tyyliä – laatuvaikutelma on korkea ja kaikki laitteet löytyvät ergonomisesti tutuilta paikoilta. Jos on yhteen Audiin tutustunut, kaikki löytyy erittäin helposti. Lisäksi nappulat ovat selkeitä ja loogisia.

Kuljettajan penkistä löytyy sähköinen kallistuksen säätö. Etäisyys säätyy manuaalisesti. Korkeudensäätöä en löytänyt käsikopelolla mistään. Kyllä se varmaan jossain oli…

AJOSSA

Käytös on sivistynyttä, lähes edustusautoluokkaa. Kaasun painallus aiheuttaa luistoneston valon vilkkumisen mittaristossa. Eteneminen on kuitenkin eleetöntä kitkarenkain jopa erittäin liukkaalla pakkaskelillä.

Audin luistonesto on toimiva laite. Jos tullaan liian liukkaalle pinnalle ja epähuomiossa annostellaan kaasua liiaksi, järjestelmä ottaa vauhdin todella tehokkaasti pois. Vasta kun kitkaa on tarpeeksi, veto jatkuu niin pitkään, kunnes pyörät rupeavat taas sutimaan.

Kokeilin muutaman vedon todella jäisellä pinnalla, ja lopuksi jarrut lukkoon. Auto pysyi koko ajan totaalisesti hallinnassa.

Ohjauksen keskialue on jonkin verran puutunut. Suoralla tiellä ajaminen on tunnotonta, mutta urat ja mutkat herättävät ohjauksen ja näin myös kuljettaja pääsee osallistumaan tapahtumiin.

Tiptronic –vaihdelaatikossa on normaalin automaattitoiminnon lisäksi käsin vaihdettava ”Ylös/Alas” toiminto. Valitun vaihteen näkee mittaristosta. Eteenpäin on muuten 5 vaihdetta!

Edustusautosta A6:n erottaa vain äänieristys. Onhan tämäkin hiljainen auto, mutta tuulensuhinat ja koneen vaimea murina kantautuvat sisään aavistuksen herkemmin kuin esim S-sarjan Mersussa tai A8:ssa.

  • Array
  • Array
 


TILAT JA VARUSTELU

Automaattinen ilmastointilaite molemminpuolisin lämpötilansäädöin, Audi Concert soitin BOSE –kaiuttimilla. Täysnahkasisusta ja urheilupenkit. Turvavarustelu on kattava, lukuisten turvatyynyjen lisäksi luistonesto ja elektroninen jarruvoiman säätö. Matkustajia hemmotellaan erilaisilla käsinojilla, lokeroilla ja juomatelineillä.

Etutilat ovat ruhtinaalliset. Istuimet eivät juuri tästä parane. Hyvät stereot soivat herkästi ja laadukkaasti. Tähänhän voisi tottua…

Takapenkki on kuten nykyään on tapana, parhaimmillaan kahdelle aikuiselle. Pääntilaa on runsaasti, ensimmäisenä toivelistalla olisi polvitilan laajennus.

Tavaratila on erittäin pitkä ja muodoltaan selkeä (katso kuva). Tavaratilan aukko määrää, minkä kokoisia tavaroita sinne yleensä saa tungettua.

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan):

Teho: 193 hv
Vääntö: 280 Nm
Huippunopeus: 231 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,3 s
Kulutus: 7,6 – 10,6 – 15,9 litraa sadalla

YHTEENVETO

Kaikki eivät tarvitse farmariautoa. Edustava ja ajattoman tyylikäs Audi on hyvä matka-auto. Varusteiltaan ja kunnoltaan tämä Audi on huippuluokkaa.

Lisätiedot Audista: http://www.nettiauto.com/74837.

Kaikenlaisia autoja saa edelleen tarjota koeajoon allekirjoittaneelle mika@nettiauto.com. Erityisesti Citroen Xsara VTS, Mazda6, Fiat Coupé yms. kiinnostaa! Koeajoraportit, kuten ilmoituksetkin Nettiautossa, ovat yksityisille myyjille ilmaisia.

Comments

For sale - Audi A6
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.