Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Audi A8 Quattro - Article - Nettiauto

Tyypit: Audi A8 Quattro

Koeajot 25.06.2003

Tämänkertaisen koeajon kohde on Audi A8 Quattro, joka on myytävänä Autovalkamalla Espoossa, http://www.nettiauto.com/32741

ENSIVAIKUTELMA AUDISTA

Luxusta! Audi A8:ssa on kaikki varusteet, mitä autoon saattaa keksiä tai haluta. Korimalliltaan auto on ajaton. Sama korimalli esiteltiin 1994 ja koki pienen uudistuksen vuonna 1999. Jos ei eri vuosimallin autot ole aivan vierekkäin, eroa ei huomaa muu kuin Audin eri mallit hyvin tunteva asiantuntija.

Istahdin mustalle sähkösäätöiselle nahkapenkille ja katsoin peilissä roikkuvaa lappua. TDI??? Tämäpä erikoinen yhdistelmä – edustustason auto nelivedolla ja turbodiesel –koneella! Mielenkiintoni nousi aivan eri lukemille, kuin jos kyseessä olisi ollut ”tavallinen” 4.2 V8, koska sellaisellahan tulee ajeltua harva se päivä ;-)

AJOSSA

A8 on helppo ajaa. Vaikka auto on suuri, koko ei tunnu auton hallintalaitteissa millään tavalla. Audi on viritetty kevyeksi ajettavaksi. Toisia äärilaitoja edustavat Volvo S80, joka on tehty superkevyeksi – ehkä jopa liiankin kanssa sekä Mersu 230 SLK, joka tuntuu todella raskaalta kokoonsa nähden. No, nämä ovat makuasioita, mutta mielestäni Audin ratkaisu on siinä mielessä onnistunut, että siihen kotiutuu helposti ja jo ensimetreiltä ajaminen maistuu makealta.

Moottorin ääni on erikoinen. Kori on sen verran hiljainen, että dieselin kalkatus ei kuulu sisälle lainkaan. Ääni muistuttaa jonkinlaista rapinan ja suhinan välimuotoa. Radio ollessa päällä sekin pieni ääni katoaa tyystin.

Koeajolenkkini muodostui tavallista pitemmäksi tällä kertaa –Espoota tuntemattomana eksyin jossakin Ikean kohdalla ja löysin itseni lopulta Nurmijärveltä. Onneksi niin, koska A8:lla oli nautinto ajaa syheröisiä pikkuteitä kesähelteisenä päivänä.

Erityismaininnan ansaitsee Audin nahkapäällysteinen ohjauspyörä, joka on yksi parhaimmista! Ratti on nahkapäällysteinen, juuri sopivan paksu ja kehä on aavistuksen kulmikas. Lisäksi ratissa on tiptronic –vaihteiston nappulat.

SUORITUSKYKY

A8:n alakierrosvääntö on yllättävän vaatimaton. Pintakaasulla auto kulkee iloisesti, mutta kun polkimen painaa pohjaan, alkuun ei tapahdu mitään. Auton luonne muuttuu toisenlaiseksi, kun käyttää Tiptronic -vaihteistoa käsin. Silloin tehoa ja vääntöä on tarjolla juuri sopivasti ja auton saa kulkemaan riittävän urheilullisesti.

Täyskaasukiihdytys paikaltaan ei ole häikäisevä, mutta kokoonsa nähden TDI kuljettaa Audia aivan riittävään tahtiin. Nopeuden nosto ei tunnu Audissa, koska se on niin hiljainen auto. Mittaria on syytä tarkkailla, vielä suositeltavampaa on asettaa haluttu nopeus vakionopeudensäätimellä.

Alusta on auton kokoon nähden onnistunut – huomaamaton, mutta mukava. Kaarteissa jämäkkä, kuoppaisella tiellä aavistuksen heijaava.

TILAT JA VARUSTELU

A8 edustaa kokoluokaltaan henkilöautojen suurinta luokkaa. Takapenkillä on ruhtinaalliset tilat, vaikkakin kolmas takamatkustaja kokee olonsa varmaankin ei-tervetulleeksi. Sen verran kardaani vie tilaa.

Varusteista mainittakoon huippuhifit, televisio!!, navigaattori, sähkökäyttöinen lasikattoluukku, vakionopeudensäädin, integroitu GSM –puhelin, 18 tuuman alumiinivanteet, automaatti-ilmastointi molemminpuolisin säädöin, penkinlämmittimet, keskikyynärnojat, xenon valot ym ym.

TEKNISET TIEDOT: (A6 AVANT)

Teho: 125 Kw (170 hv)
Vääntömomentti: 370 Nm
Huippunopeus: 220 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,8
Kulutus: 6.2 – 8.1 – 11.3 litraa sadalla

YHTEENVETO

Mitä enemmän Audilla ajaa, sen enemmän siihen kotiutuu. Autossa ei ole mitään mikä ärsyttää. Suorituskyky on alakierrosvääntöä lukuun ottamatta mojova. Audi tarjoaa edustusauton kyydin, mutta dieselkoneisena edulliset käyttökustannukset.

Kunnoltaan tämä yksilö on lähes uudenveroinen, mittarissa on vasta 120.000 km.

Lisätietoja Audista ja sen rahoitusvaihtoehdoista voi kysellä Autovalkamasta numerosta 09 8541919. Erikoisia autoja voi edelleen tarjota minulle koeajoraporttien kohteeksi 0500 500049 tai mika@nettiauto.com

Comments

For sale - Audi A8
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show