Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Audi S6 turbo quattro

Koeajot 11.07.2004

Tämänkertaiset tyypit otettiin Audi S6 Avant quattrosta, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Järvenpäässä ( http://www.nettiauto.com/84956 )

TAUSTAA

Audin nelivetotekniikka eli quattro jalostettiin jo 1980 –luvulla ralliautoista siviilikäyttöön. Varsinainen kaupallinen läpimurto tapahtui A4 mallilla, joka tuli markkinoille 1994. Quattroilla on erittäin hyvä kysyntä käytettyinä.

ENSIVAIKUTELMA AUDISTA

Kirkkaankeltainen herrasfarmari. Tämä auto ainakin huomataan. Sisällä tuttua, sporttista Audia. Kolmipuolainen nahalla päällystetty ohjauspyörä, sporttipenkit tummalla kankaalla, hiilikuitulistat ja seitsemän(!) pyöreää valkopohjaista mittaria.

Audin ohjaamot muistuttavat toisiaan, oli sitten kyseessä A4, A6 taikka A8
Keskikonsolin ergonomia on onnistunut ja kaikki toiminnot ovat loogisia ja yksinkertaisia käyttää.

Automaatti-ilmastointi edustaa markkinoiden kärkipäätä. Näyttöruutu kertoo valitun lämpötilan ja säätö tapahtuu +/- nappuloista puolen asteen pykälin. Puhallinnopeuden voi myös valita itse. Lisäksi huurteenpoistolle on oma nappulansa. Pieni moite on puhalluksen suhina putkissa, joka on kuultavissa.

AJOSSA

Moottori on viisisylinterinen ja kooltaan 2.2 –litrainen, turbolla terästetty. Vaihteita on 6 eteenpäin ja yksi taakse. Tämä yksilö on lisäksi lastutettu ja tehoa on 250 hevosvoimaa.

Vaihteiston kelaa nopeasti läpi aina kuutoselle asti. Käytännössä joka toisen vaihteen voi jättää valitsematta (1-3-5 tai 2-4-6), koska turbo tarjoaa niin mojovan alakierrosväännön.

Käskettäessä S6 lähtee äkäisesti, eikä 1700 kilon omapaino tunnu missään. Kiihdytystä säestää viitoskoneen maukas urina, joka on vain Audille ominainen. Turbo ei pidä ääntä lainkaan.

Kesäkelillä nelivedon olemassaoloa ei oikeastaan huomaa muuten, kuin että auto tuntuu vakaammalta ja raskaammalta kuin etuvetoinen.

  • Array
  • Array
 


Alusta on jämäkkä eikä Audi kallistele tai nyöki. Ei sitä kovaksikaan voi haukkua. Omistaja kertoikin aikovansa vaihtaa etuiskarit hiukan pehmeämpiin eli mukavimpiin.

Ajokäytös on kestopäällysteellä neutraalia. Jarrut ovat helppokäyttöiset ja pysäyttävät odotusten mukaisesti.

TILAT JA VARUSTELU

Tiloiltaan Audi on mainio. Pääntilastakaan ei tule puutetta millään istumapaikalla.

Etupenkit ovat mallia Recaro -sport ja tarjoavat erittäin hyvän sivuttaistuen. Kun penkissä on lisäksi portaaton korkeudensäätö, ja ohjauspyörän korkeutta voi säätää, löytävät kaikenkokoiset kuljettajat varmasti itselleen sopivan ajoasennon.

Tavaratila on erittäin suuri. Ainoastaan ulospäin työntyvä puskuri vaikeuttaa lastaamista.

Varusteista mainittakoon vielä 17” alumiinivanteet, ajotietokone, vetokoukku sekä erittäin hyvin soivat hifit. Autoon saa lisämaksusta peräti 18” alumiinivanteet renkaineen.

TEKNISET TIEDOT: (vakiotehoisen)

Teho: 230 hv / 169 kW
Vääntö: 350 Nm
Huippunopeus: 235 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 6,8 sekuntia
Kulutus: 8,2 - 10,0 - 14,6 litraa sadalla

YHTEENVETO

Tilava ja tehokas farmari. Ajaminen on varsin rentouttavaa auton hiljaisuuden ja tehokkaan moottorin vuoksi. Näyttävä kokonaisuus, joka varmasti erottuu massasta. 

Comments

For sale - Audi S6
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.