Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: BMW 325 Ci

Koeajot 04.08.2004

Tämänkertaiset tyypit otettiin BMW 325 Ci:stä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä http://www.nettiauto.com/120055

TAUSTAA

300 -sarjan bemarista ei ole ollut juttua sitten helmikuun 2003, joten nyt on sopiva aika ottaa autosta tyypit elokuun paahtavassa helteessä.

ENSIVAIKUTELMA BEMARISTA

Tyylikkään hopea Coupé –korinen BMW on ajaton ilmestys. Auton tarkkaa ikää on asiaa tuntemattoman vaikea arvata. Tämä alkuperäinen Suomi-auto vuosimallia 2001 on kulkenut vasta 52.000 km.

Sisusta on todella tyylikäs yhdistelmä tummaa sporttinahkapenkkiä ja titaanikoristelistaa. Sisustan ergonomia on huippuluokkaa ja laatuvaikutelma on erittäin korkeatasoinen.

Ohjauspyörä on yksi markkinoiden tyylikkäimmistä. Ulkokehä on nahkaa, pyöreätä keskustaa hallitsee airbagin osuus ja puolat on varattu stereolaitteiston ja vakionopeussäätimen nappuloille. Alimmainen puola on titaania.

Bemarin mittaristo on aina saanut kiitosta selkeydestään. Hyvää konseptia ei tarvitse muuttaa, kun se on kertaalleen hyvin suunniteltu. e46:n mittaristo poikkeaa toki e36:sta, mutta muutokset ovat kosmeettisia. Elektroniikka on kehittynyt ja mittaristoon on lisätty uusia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi tässä yksilössä oleva ajotietokone.

AJOSSA

Ensimmäinen havainto käynnistämisen jälkeen on auton hiljaisuus. Kuusisylinterinen moottori kehrää vaimeasti. Korkeatasoiset stereot soittavat pehmeää Groove FM:n jazzia mallikkaasti.

Säädän vielä kaikkiin suuntiin säätyvät sähköpenkit kohdalleen ja menoksi!
Korin jäykkyys ja alustan toimivuus tulee testattua ensimetreillä, kun lähden Etu-Töölöstä nupulakivi- ja tietyömaakierrokselle Helsingin keskustan kautta Kaivopuiston rantaan. Ikkunat ja kattoluukku pysyvät visusti kiinni, koska en halua 29 asteen helteen tunkeutuvan auton sisään. Manuaalisäätöinen ilmastointilaite työntää jääkylmää ilmaa sisään puhaltimen kakkosnopeudella.

Ajamisen iloa! Mainosmies on kiteyttänyt takaikkunatarran tekstin osuvasti kahteen sanaan.

Ohjauksen vaste on hyvä ja tien pinnan muutokset välittyvät sopivan vaimennettuina kuljettajalle. Alusta ei ole kova, mutta tukeva. Nupulakivistä Bemari selvittää kunnialla. Tärinä on tehokkaasti vaimennettu ja auto selvittää tietyön röykyt kunnialla, ilman että ohjaus hakkaa käsille tai että jousitus olisi moisesta käsittelystä moksiskaan.
  • Array
  • Array
 
Auto tuntuu kaikissa tilanteissa raskaalta, mutta sitä on helppo käsitellä painonjakauman ollessa tasan 50/50.

Takavetoinen auto on toisille must, toiset eivät diggaa lainkaan. Itse lukeudun takavedon kannattajiin.

Luistoneston saa toki napista kytkettyä pois. Sutiihan se Bemarikin, kun valoista pääsee ensimmäisenä lähtemään! Kierrosluvun rajoitin lopettaa lystin muutamassa sekunnissa. On aika vaihtaa suuremmalla ja taas suuremmalle vaihteelle. Suorituskyvystä kertoo jotain se, että kakkosella rajoitin astuu peliin noin 100 km/h nopeudella.

Liikkeelle lähdettäessä Bemarin kaasun annostelussa saa olla tarkkana. Jos yrittää liikkeelle tyhjäkäynnin tuntumassa, moottorin kierrokset laskevat hetkeksi sammumispisteeseen. Näin kävi minullekin pari kertaa. Tottunut bemaristi oppii annostelemaan herkkää kaasupoljinta, eikä muutaman päivän harjoittelun jälkeen asiaan kiinnitä enää huomiota.

Karkealla tienpinnalla ainoa häiritsevä tekijä on rengasäänet, joita ei ole saatu täysin vaimennettua. Stereot ovat sen verran hyvätasoiset, että volyyminappulalla saa rengasäänet mukavasti häivytettyä.

TILAT JA VARUSTELU

Bemari on aina ollut ajajan auto, ja näin ollen on luonnollista, ettei kuskin tiloissa ole mitään moitittavaa. Takapenkki on yllättävän tilava. 183 senttisen hiukset hipovat kattoa ja säärikarvat koskettavat juuri ja juuri kuljettajan penkkiin, vaikka istuin on itselleni säädettynä.

Tavaratila on todella suuri, eli pituutta on arviolta toista metriä. Mukaan mahtuu useamman henkilön matkatavarat, toisin kuin monissa muissa sporttisissa autoissa.

Varustetasoltaan tämä yksilö on lähes täydellinen: lasinen sähkökattoluukku, Montana nahkaverhoilu, sadetunnistin, xenon –valot, BMW Business soittolaitteet, vakionopeudensäädin, monitoimiohjauspyörä, sähkösäätöiset ja lämmitettävät etuistuimet, 4 x niskatuet, 4 x airbag, 16” alumiinivanteet.

Nykymittapuun mukaan ainoastaan Navi + TV, parkkitutka sekä ilmastoinnin automatiikka puuttuvat.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 192 hv / 141 kW
Vääntö: 245 Nm
Huippunopeus: 240 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 7,2 sekuntia
Kulutus: 6,9 – 9,1 – 12,8 litraa sadalla

YHTEENVETO

Huippukuntoinen luxus-coupé! Asiaan vihkiytymättömälle ei varmaankaan säväyttävä auto, mutta todelliselle autontuntijalle löytö. Vaatimaton, tyylikäs ulkonäkö pitää sisällään hienostuneet ajo-ominaisuudet ja huippuvarusteet.

Tiedustelut Heikiltä Bemarista numerosta 040 7003693.

Tarjotkaa hyvät ihmiset aivan tavallisia autoja koeajoon. Esimerkiksi alle tonnin Corollasta tai vastaavasta on tullut paljon pyyntöjä. Rohkeasti vaan! Auton pitää olla kunnossa ja mielellään pk-seudulla. Koeajoraportit, kuten ilmoittaminen Nettiautossa, ovat yksityisille myyjille ilmaisia! Tarjoa koeajoja mika@nettiauto.com.

Toimitus päättää, mitkä autot ovat riittävän mielenkiintoisia koeajoraportin kohteiksi.

Comments

For sale - BMW 325
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.