Tyypit: BMW 330d

Koeajot 01.12.2004

Tämänkertaiset tyypit otettiin BMW 3.0 d:stä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Espoossa http://www.nettiauto.com/187144

TAUSTAA

Tyypit raportit kirjoitetaan autoista, joita myyjät minulle tarjoavat koeajoon. Valitsen niistä mielenkiintoisia korimalli- / moottorivalikoimia, mielellään sellaisia, jotka eivät olisi samankaltaisia kuin aiemmin tyypitetyt. Kuusisylinterisestä dieselbemarista on tullut kirjoitettua tarinaa jo kahdesti aiemmin (530d sekä 730d). Lisäksi kolmossarjan e46 -korisesta Cabrioletistä sekä Coupésta on ollut tarinaa. Mutta eipä tuo haittaa, sillä nyt on hyvä tilaisuus kertoa miten tämä moottori sopii tähän korimalliin. Kyseessä ei siis ole henkilökohtainen mieltymys tähän merkkiin (vaikka myönnän olevani BMW Clubin jäsen) vaan sattumien summa. Kaikki merkit saavat tällä palstalla tilaa tasapuolisesti.

ENSIVAIKUTELMA 330d:STÄ

Ulkonäkö on aina makuasia, mutta mielestäni tämän korinen 3-sarja on yksi tyylikkäimpiä sedan -malleja, mitä on koskaan tehty. Auto on yhtä aikaa klassisen hillitty kuin maskuliinisen urheilullinen.

Viimeistelyn taso on vakuuttava. Sen huomaa heti kun avaa ovet. Sisustan materiaalit ovat kuin uudesta autosta, vaikka kilometrejä on takana jo yli 150 tkm.

Kiitelty ohjaamoergonomia on toimiva kokonaisuus, jota on myös ilo katsella. Kokonaisuuden kruunaa nahkapäällysteinen monitoimiohjauspyörä.

AJOSSA

Voimantunne on heti läsnä, kun koneen laittaa käyntiin. Dieselille ominainen raksutus on poissa ja tilalla on kuutosen vaimea murina yhdistettynä turbon voimaa uhkuvaan vihellykseen.

Kyllä on aikoihin eletty, kun dieselmoottorin teholukemaksi ilmoitetaan 184 hv ja maksimiväännöksi 390 Nm !!!

Steptronic -vaihdelaatikko sopii näin tehokkaaseen autoon erinomaisesti. Automaattinen luistonesto on syytä pitää päällä talvella takavetoisessa autossa. Sainkin hyvän vertailukohdan, kun ajoin täysin peilikirkkaalla veden peittämällä jäällä Espoon sivukujilla. Luistoesto päällä bemari kulki vakaasti ja rauhallisesti edeten ja tilanne pysyi koko ajan hyvin hallinnassa. Kun luistoneston otti pois päältä, voimaa oli lähes mahdoton annostella kaasupolkimella, vaan perä pyrki koko ajan sivulle. Hieno ja hyödyllinen varuste!

Merkillepantavaa on bemarin raskas olemus ja hiljaisuus. On kuin ajaisi pari luokkaa suuremmalla autolla.

Ohjaus on nopea ja tienpinnan muutokset aistii hyvin jämäkän alustan kautta.

Suorituskyky pistää suun muikeaksi eikä jätä toivomisen varaa missään tilanteessa. Valitettavasti moottori ja auton muut ominaisuudet pääsisivät parhaiten oikeuksiinsa vasta niillä nopeuksilla, joihin tämän koeajolenkin nopeudet juuri ja juuri yltivät (100 km/h).
  • Array
  • Array
 
TILAT JA VARUSTELU

Etutilat ovat lähes vertailukelpoiset e39 eli 500-sarjaan. Erityisen positiivinen yllätys on ohjaamon leveys, joka on riittävä. Takaistuimelle ei voi suositella kahta aikuista enempää, sen verran tiiviiltä lyhytkin vierailu siellä vaikutti. No, se joka tarvitsee jatkuvasti kuljetustilaa takapenkilläkin, valitsee suurempikorisen auton.

Matkatavaratila on suurehko, mutta lastausaukon muoto luonnollisesti rajoittaa miten suuria esineitä saa mukaan.

Ilmastointilaite on tässä yksilössä käsinhämmennettävää mallia, muun varustetason ollessa ajanmukaisesti asiallisen täydellinen, mukaanlukien vakionopeudensäätimen. BMW:n oma radio soi hyvin ja käyttömukavuus on erinomainen ohjauspyörässä olevien painikkeiden vuoksi.

TEKNISET TIEDOT

Teho: 135 kW / 184 hv
Vääntö: 390 Nm
Huippunopeus: 227 km/h
Kiihtyvyys 0 - 100 km/h: 8,2 sek
Kulutus: 5,6 - 6,9 - 9,2 litraa / 100 km

LOPPUARVIO

Kyllä se vaan on totta, että ”Ajamisen iloa” ei ole pelkkä mainosmiesten keksimä tarra. Tehokkaassa dieselmoottorilla ja automaattivaihteistolla varustetussa Bemarissa ei mikään ärsytä, päinvastoin siihen syntyy vahva omistamisen halu. 

Comments

For sale - BMW 330
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.