Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: BMW 520i - Article - Nettiauto

Tyypit: BMW 520i

Koeajot 24.01.2005

Tämänkertaiset tyypit otettiin BMW 520 i:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Kymenlaaksossa http://www.nettiauto.com/215646

TAUSTAA

BMW 500-sarja esiteltiin alunperin vuonna 1973 niin sanotulla E12 sisäisellä mallikoodilla. Toisen sukupolven viissatanen sai koodin E28 ja se esiteltiin 1982. E34 tuli 1988, sen seuraaja E39 vuonna 1996 ja nykyinen E60 tuli myyntiin vuonna 2003.

Moottoreita on ollut tarjolla runsaasti, perusmoottorin ollessa vuoteen 1995 asti 1.8 -litrainen. Mallimerkinnät 528, 520, 523, BMW 525, 528, 530, 535 ja 540 taasen kertovat minkäkokoinen moottori autossa on. Poikkeus tosin vahvistaa säännön, sillä 523 on 2,5 litrainen ja nyt koeajettu 520 on 2,2 litrainen. Dieselmallit erottaa koodeista td, tds, tai d numeron jälkeen.

ENSIVAIKUTELMA BEMARISTA

Kesäkuussa 2003 satuin olemaan Münchenissä (maailman BMW -pääkaupungissa) juuri E60 mallin ensiesittelyn aikaan. Lyhyen työtauon aikana satuin poikkeamaan BMW Niederlassungiin ja näin tämän 'uutta designia' edustavan auton ensi kertaa luonnossa. Täytyy myöntää, että alkuun se näytti ihmeelliseltä, jännittävältä ja massiiviselta. Nyt kun pari vuotta on mennyt ja BMW on esitellyt muitakin samanlinjaisia malleja (mm. Z4, X3 sekä 1-sarja), niin muotoihin on tottunut. Vielä en ole tosin tottunut 1-sarjaan, mutta eiköhän siinäkin ajan myötä silmä lepää. Kerrottakoon vielä sellainen tieto, että Keski-Euroopassa erittäin suosittu 3-sarjalainen esitellään myöhemmin tänä vuonna samalla designilla.

AJOSSA

Suunnittelijoilla on ollut viivottimelle käyttöä, kun sisätilojen linjauksia on vedelty. Varsinainen mittaristo on erittäin selkeä ja miellyttävä katsella. Keskellä kojetaulua oleva pahka, joka kätkee sisälleen i-Drive systeemin näytön, ei ole kaikista eleganteimmin toteutettu.

Monet asiat ovat tuttuja, jos on aiemmin BMW:tä ajanut. Esimerkiksi vaihdekeppi on ollut tismalleen samanmuotoinen vuodesta 1996. Ratti taasen on samanhenkinen kuin taannoin ajetussa 300 -sarjalaisessa.

Ajoasennon saa helposti mieleiseksi, sillä penkissä on monipuoliset ja osittain sähköiset säädöt. Myös ohjauspyörän korkeutta voi säätää. Penkit ovat tavanomaisesti muotoillut, mutta tarjoavat tilaa ja tukea mainiosti.

Moottori käynnistyy terävästi, mutta käyntiääni on todella vaimea. Kytkinpolkimen liike on bemarimaiseen tapaan aika pitkä, mutta siihen tottuu äkkiä. Liikkeellelähtö ja ajaminen manuaalivaihteisella autolla on vaivatonta, koska 2.2 litraisessa kuutoskoneessa on vääntöä jouhevaan etenemiseen. Mikään urheiluauto tämä ei tietenkään ole, mutta tehoreservit ovat erittäin sopivat tänne härmän teille. Kuka tarvitsee enemmän kuin 230 km/h huippunopeuden tai paremman kiihtyvyyden 0-100 km/h kuin 9 sekuntia?
  • Array
  • Array
 
Lumikelillä takavetoinen, tehokas auto. Luulisi olevan pitovaikeuksia? Mutta ei, tässä autossa on elektroninen luistonesto ja ajonvakautusjärjestelmä, jonka toimivuuden huomaa parhaiten, kun yrittää kaasulla saada perän irtoamaan. Ei sitten onnistu millään, sillä ajonvakautus katkaisee vedon välittömästi, kun havaitsee pidon heikkenemisen.

Ohjauksesta sen verran, että ajotuntuman herkkyyden osalta edellinen ajamani BMW 3.0 d oli aavistuksen parempi. Liekö BMW siirtynyt 500 -sarjassa täysin elektroniseen ohjaustehostimeen, joka tunnetusti heikentää ohjaustuntumaa?

Yhteenvetona: hiljainen kori, vääntävä moottori, hyvä istuma-asento ja loistavat turvallisuusvarusteet.

TILAT JA VARUSTELU

Etutilat ovat moitteettomat kaikilla määreillä arvioituna. Takanakin mahtuu oleilemaan, mutta polvitilaa on yllättäen vähemmän kuin esimerkiksi nyky-Vectrassa.

Varustelu on erittäin runsas. Omistaja esitteli koeajon päätteeksi keskikonsolin iDrive järjestelmää ja sen valikoita. Ja sieltähän löytyy vaikka mitä alkaen istuinlämmittimen yksilöllisestä säädöstä aina auton täsmällliseen huolto-ohjelmaan asti. Valitettavasti lyhyen koeajolenkin aikana ei ollut mahdollisuutta tutustua laitteen kaikkiin ominaisuuksiin tarkemmin.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 170 hv / 125 kW
Vääntö: 210 Nm
Huippunopeus: 230 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 9 sekuntia
Kulutus: 6,8 - 9,0 - 13,0 litraa sadalla

YHTEENVETO

Erittäin näyttävä auto riittävän tehokkaalla tekniikalla ja huippuvarusteilla. Hiljainen ja laadukas, uutta vastaava kunto.

Lisätiedot Bemarista Jarilta numerosta 044 505 9035.

Tarjoa myytävää autoasi koeajoraportin kohteeksi mika@nettiauto.com . Etusijalla pk-seudun autot rajoitetun ajankäyttöni vuoksi.

Comments

For sale - BMW 520
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show