Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: BMW 530d - Article - Nettiauto

Tyypit: BMW 530d

Koeajot 29.10.2003

Tämänkertaisen koeajon kohde on BMW 530 dA, joka on myytävänä yksityisen myyjän toimesta, Kaarinassa (http://www.nettiauto.com/67889 )

ENSIVAIKUTELMA BEMARISTA

Koeajo, jota olen odottanut kuin kuuta nousevaa… Onneksi Mika otti yhteyttä pari viikkoa sitten ja tarjosi autonsa koeajoon.

Nettiautossa on saman korimallin autoista koeajoraportti 528iA:sta, 520i:stä ja lisäksi vertailu 528iA touring vastaan MB 270 CDI. Vanhempaa sarjaa olevia olen tyypittänyt 525i:n, 525 tds:n, M5 3.8:n, 520i 24V:n, 525iA touringin, 518i:n sekä 525i touringin, joten 5-sarjalainen on erittäin tuttu auto. Mutta tehodiesel – siinäpä herkku, jonka haluan kokea itse!

Ulkoasu on kaikissa e39-sarjan bemareissa M-sarjaa lukuun ottamatta muihin malleihin verrattuna lähes identtinen. Vain asiantuntija saattaa erottaa pienistä korin yksityiskohdista auton mallin. Pakoputken ulostulon puuttuminen on ainakin yksi erottava tekijä. No, tässä mallissa lukee takaluukussa selkeästi 530d, joten auton malli ei jää mitenkään epäselväksi.

Sisätiloissa ero perusmalliin onkin selkeämpi – vaaleat Montana nahkapenkit sähkösäädöllä, monitoimiratti, jalopuukoristeet, sekä lukuisat nappulat kojelaudassa kielivät auton korkeasta varustetasosta.

AJOSSA

Täytyy myöntää, että viimeisen vuoden aikana tyypitetyistä autoista isolla turbodieselillä varustetut automaatit ovat jääneet erittäin positiivisesti mieleen. Mahtava vääntö yhdistettynä pieneen kulutukseen ja urheilulliseen alustaan, on yhdistelmä, joka ei jätä kaiken kokenutta autofriikkiä kylmäksi.

530d on kieltämättä erittäin urheilullinen auto. Ajaminen on vaivatonta ja ajonautinto on täysi 10! Olisin odottanut että takavetoisena ja 410 Nm:n omaavana perä lähtee jossain tilanteessa käsistä – edes luistonesto poiskytkettynä.
Näin ei vaan käynyt, joten oletan että autossa on sähköisen luistoneston lisäksi mekaaninen lukkoperä. Keli oli sen verran märkä ja liukas, että oli ihme, ettei minkäänlaista levotonta käytöstä ilmaantunut koeajon aikana.

Ajonautinto syntyy erittäin onnistuneesta ajoasennosta, jossa kuski tuntee olevansa kiinteä osa autoa. Sekä ohjauspyörä että auton alusta välittävät juuri ne tärkeimmät ja selittämättömät tuntumat ajamisesta –jotka yhdessä luovat sen ajonautinnon, jota jokainen autonvalmistaja tavoittelee. Vain muutamat onnistuvat siinä täysin – ja tämä auto on yksi niistä.

Tehoa on ns. riittävästi. Varsinkin steptronicilla ajaessa ja luistonesto poiskytkettynä, auto kulkee kokoisekseen ja varsinkin dieseliksi todella räyhäkästi. Mika kertoi jättäneensä useamman urheilullisen bensakoneisen auton taakseen…

Se, missä bemari erottuu muista, on auton alustan toimivuus. 530d:n alusta on täydellinen – erittäin napakka, kuitenkin mukava, kallistelee erittäin vähän ja ohjautuu mutkaan kuin mutkaan ilman että kuljettaja joutuu lainkaan ponnistelemaan.

  • Array
  • Array
 

TILAT JA VARUSTELU

Takapenkin jalkatila on auton kokonaispituuteen nähden vaatimaton. Tavaratila on laaja, jopa lastenvaunut mahtuvat mainiosti.

Varusteita on vaikka muille jakaa, mainittakoon esimerkiksi: automaatti-ilmastointi, laaja ajotietokone, muuttuva ohjaustehostin, sähkösäätöinen ohjauspyörä, vakionopeudensäädin (painikkeet ratissa), himmenevä taustapeili, parkkitutka, tehtaan tummennetut takalasit, webasto kellolla, vetokoukku sekä Xenon –valot.

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan):

Teho 184 hv
Vääntömomentti 410 Nm
Huippunopeus 230 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,0 sek
Kulutus: 6,3 8,3 11,8 litraa sadalla

YHTEENVETO

HUIPPUAUTO! Tästä ei auto paljon parane. Sekä ajettavuus, suorituskyky että varustetaso ovat huippuluokkaa. Autossa ei mikään ärsytä – kaikki on tasapainoista ja laatuvaikutelma on enemmän kuin kohdallaan.

Lisätiedot autosta: http://www.nettiauto.com/67889

Voit tiedustella Bemaria ja vaihtoa/rahoitusta suoraan Mikalta numerosta 0400 654558.

Comments

For sale - BMW 530
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show