Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: BMW M3

Koeajot 05.04.2008

Tämänkertaiset tyypit otettiin BMW M3:lla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä. Myynti-ilmoitus löytyy linkistä http://www.nettiauto.com/1605696

Taustaa


M-kirjain merkitsee fanaattiselle Bemaristille paljon. BMW Motorsport on käsite; peruskoriin suunnitellaan tarvittavat alustan, korin ja tekniikan muutokset, jotta auto olisi vaativallekin käyttäjälle riittävän urheilullinen. M -versioita on tehtailtu 80-luvulta asti, ja mallimerkinnältään ne ovat M1, M3, M5, M6 sekä Z3 M ja Z4 M.M3:sia on tehty kolmeen eri sukupolveen, ensimmäisen ollessa kirjoittajallekin perin tuttu E30. Yhdeksänkymmentäluvun alussa tuli E36 –korinen ja hetki ennen vuosituhannen vaihdetta tuli E46. Täysin uusi M3 E90 420 hevosvoimaisine V8 –moottoreineen esiteltiin viime syksynä.

EnsivaikutelmaTummanharmaa metalliväri ja sisällä ruskeat nahkapenkit on yllättävä väriyhdistelmä, mutta näyttävä. Perus E46 coupesta tämä yksilö eroaa lähinna puskureiden, lievästi levitettyjen lokasuojien ja isojen vanteiden osalta. Takana on kahdet tuplaputket, jotka kertovat asiaan vihkiytymättömille, että voimaa on.

Sisällä kaikki on tuttua, jos on joskus uudempaa BMW:tä ajanut. Nappuloita ja säätimiä on hieman totuttua enemmän, mutta kaikki toimii saksalaisen täsmällisesti ja loogisesti.

Käynnistyksen yhteydessä kierroslukumittariston kehälle syttyy valot, jotka kehottavat välttämään valaistuja kierroslukuja ennenkuin moottori on kunnolla lämmennyt.

AjossaM3 on yllättävän tavallinen ajaa, kun ajellaan muun liikenteen seassa. Olisin odottanut että auto olisi alustaltaan kovempi ja että leveät pyörät vaeltelisivat urissa. Alle neljäntuhannen kierroksen auto on hyvin samanoloinen kuin pikkuveljensä 328 / 330.

Ajajan istuin on täydellinen. Sivutuki on erittäin hyvä ja penkissä on sähkösäädöt muistin kera. Plussaa paksukehäisestä ohjauspyörästä, joka tuntuu olevan juuri oikeassa asennossa.

Vaihteensiirto on tuttua BMW:tä – liikeradat ovat aika pitkät ja vaihteen saa etsimällä laittaa paikalleen. Vaihteisto on Getragin 6-lovinen.

M3:sen olemassaolon tarkoitus tulee esiin, kun polkaisee kaasun pohjaan. Silloin moottori herää eloon ja sutimiseneston valo palaa vähän väliä mittaristossa. Moottorin ääni muuttuu kuutoskoneen karjunnaksi. Ajaminen on edelleen neutraalin oloista, mutta maisema vaihtuu vilkkaasti, kuten vähän yli viiden sekunnin kiihtyvyys paikaltaan sataseen antaa odottaa.

Veto ei ole millään tavalla räjähtävän rajua, kuten turbolla varustetuissa autoissa, sillä kuminauhamainen kiihtyvyys on tasaista. Vasta vilkaisu nopeusmittariin kertoo missä mennään.

Kojelaudassa on Sport -nappula, joka muuttaa moottorinohjausjärjestelmän vieläkin hanakammin kaasuun reagoivaksi. Muutos on melkoinen, ja nyt M3 on se raju tykki, millaiseksi sen kuvittelinkin.

Valitettavasti vieraalla autolla ei ole mahdollisuutta (eikä järkevää) leikitellä, mutta olisin mieluusti kokeillut miten perä irtoaa kaasulla, kun ajonvakautuksen kytkee pois päältä.

  • Array
  • Array
 

Tilat ja varusteluTiloiltaan M3 on tavallinen E46 Coupé. Tavaratila on sopivan kokoinen, mutta isoja esineitä ei saa mukaan, sillä lastausaukon koko rajoittaa.

Kömpiminen takapenkille sujuu helposti ahteri edellä, mutta poispääsy vaatiikin jo lähes spagaatin, että saa toisenkin jalan ulos autosta. Istumatilat takana ovat täysin riittävät kahdelle aikuiselle.

Varustelista on nykymittapuun mukaan tavanomaisen runsas. Autosta löytyy automaattinen ilmastointi, airbagejä riittävästi, luistonestot ja ajonvakausjärjestelmät, parkkitutka, lasikattoluukku, hälyttimet ja ajonesto, xenon ajovalot ja täysnahkasisusta. BMW:n oma radio on korvattu kaupasta ostetulla ja hyvin soivien kaiuttimien toteutuksesta vastaa Harman & Kardon.

Tekniset tiedotTeho: 343 hv / 252 kW
Huippunopeus: 250 km/t (rajoitettu)
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 5,4 sekuntia
Kulutus: 7,9 – 11.1 – 16,6 litraa sadalla

YhteenvetoM3 on Ajajan Auto. Asiaa ymmärtäville se on kulttiesine. Koeajettu yksilö on erittäin upeassa kunnossa. Toivottavasti se löytää hyvän uuden kodin, sillä näistäkin tulee vielä joskus keräilykohteita.

Lisätietoja M3:sesta voi kysellä Miikalta numerosta 040 540 0800.

Kirjoitti: Mika Fagerström

Kirjoittaja on Nettiauton perustajajäsen. Nykyään hän myy käytettyjä autoja Tuusulassa. Voit tarjota erikoista ajopeliäsi Nettiauton koeajon kohteeksi sähköpostiosoitteeseen mika@teerila.fi Laita viestiin mukaan linkki ajoneuvoilmoitukseen. Kaikkia autoja ei voida koeajaa, mutta tarjotuista poimitaan mielenkiintoisimmat.

Comments

For sale - BMW M3
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.