Tyypit: Chevrolet Corvette Stingray

Koeajot 19.06.2003

Tämänkertaisen koeajon kohde on Chevrolet Corvette Stingray, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä pk-seudulla, http://www.nettiauto.com/33599

ENSIVAIKUTELMA VETTESTÄ

Monipuoliseen autoharrastetaustaani kuuluu yksi jenkki, 1965 Mustang Fastback. 80 - 90 –luvun taitteessa pyörin aika paljonkin erilaisissa jenkkiautotapahtumissa. Chevyn malleista vm. 68 – 71 Corvette sekä saman ikäkauden Camarot ovat aina kuuluneet suosikkeihini.

Edellisen koeajoraportin yhteydessä vetosin autojen myyjiin tarjota ”vanhaa muskelijenkkiä” koeajoon. Ei mennyt aikaakaan, kuin Corvettesta otettiin yhteyttä. Ja minkälainen yksilö!

Kunnoltaan auto on virheetön ja ulkoasultaan aikakauden tyyliä tarkasti noudattava. Ainoa vihje auton tekniikasta on lievästi muutettu konepellin ilmanottoaukko eli kyttyrä konepellissä on tavallista korkeampi.

Sisusta on erittäin hyvin säilynyt (tai entisöity). Sisään ahtautuminen vaatii pientä notkeutta. Tilttirattia säätämällä ajoasennon saa yllättävän sopivaksi.

Muutama huomio: ratin päällä on vaihtovalolla varustettu suuri varvikello ja autossa on yllätykseksi kolme poljinta!
Pienen tutustumisen jälkeen kone käyntiin…

Jo tyhjäkäynnillä melu on päätä huimaava. Valtava pauhu tulee pakoäänistä, itse kone ei pidä juuri minkäänlaista möykkää. Äänestä kuulee, että tehoa on. Tyhjäkäynti on sellaista pauketta ja rytinää että on pakko päästä baanalle.

AJOSSA

Timo kertoi, että autossa on 600 hevosvoimaa ja vääntöä 680 Nm. Auto on rakennettu rata- ja kiihdytysajoon, mutta on katsastettu ja rekisterissä.

Miten tuollaisen tehon kanssa sitten pärjää arkiliikenteessä? Vettellä on kohtuullisen helppo lähteä liikkeelle. Kytkin on toki tavallista raskaampi, mutta kaasua on helppoa säädellä maltilliseen ajoon. Ohjaus on tehostettu, mutta silti aavistuksen raskas ja tunnoton. Alusta on kova, mutta ei pintakova uretaanipuslista johtuen.

Muutaman kilometrin tutustumisajon jälkeen uskallan kokeilla pikku pyrähdyksiä. Ei suinkaan täyskaasukiihdytystä, mutta kuitenkin. Vette menisi, mutta kuski empii…

Käännämme moottoritielle ja ampaisen rampista hiukan rohkeammin. Räjähtävää tehoa tulee aina vaan lisää ja mylly karjuu jo iloisesti, luullen että nyt mennään. Ohitamme muutaman auton, joiden luulen kulkevan sataakahtakymppiä ja vilkaisen itsekin mittariin… 210… Jalka jarrulle ja äkkiä… Hidastuuhan se, ihan yhtä helposti kuin kiihtyy.

Vauhti ei tunnu missään. Vette menee täysin suoraan vaappumatta tai tärisemättä lainkaan. Auto on lyhyt ja painava ja suuret takapyörät aistii takanaan. Etupää on etäisempi tehostetun ohjauksen vuoksi. Alusta on tehty kovaa ajoa varten ja siitä saankin kohta pienen maistiaisen.

SUORITUSKYKY

Timon vuoro ajaa. Pysäytämme hetkeksi auton täysin tyhjälle mutkatielle. Kierrokset noin 4500 rpm ja kytkin ylös.
Kumi palaa noin 30 metriä. Kakkonen silmään, kolmonen, jopa nelonen… Suorituskyky on täysin mykistävä. Ollaan lähes F1 lukemissa… Auto on silti täysin hallinnassa vaikka lasissa on sellaiset lukemat että hirvittää.

Vaikka autoa käskee kovalla kädellä, vehje kestää eikä valita mistään. Tämä Vette on tehty kovaan ajoon.

TILAT JA VARUSTELU

Corvettessä on kaksi etupenkkiä. PISTE. Ei varsinaista tavaratilaa, ei mitään. Targakatto on mukava kesällä, ja kattopalat voi kyllä ottaa mukaan niille tehtyyn säilytyspussiin ja mahtuvat kyllä penkkien taakse, niin kuin pari putkikassiakin.

Mittareita on keskikonsolissa lukuisia, ja tärkein on Autometerin kierroslukumittari suoraan kuljettajan näkökentässä.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 600 hv (mitattu)
Vääntömomentti: 680 Nm (mitattu)
Huippunopeus: yli 240 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 3,8 slikseillä, 4,2 katurenkailla
Kulutus: 20 – 35 litraa sadalla

YHTEENVETO

Vette on ERIKOISMIESTEN herkku. Asiaan pitää olla totaalisesti paneutunut ja harrastuksessaan tosimielellä. Toivottavasti tämä yksilö löytää pitkäaikaisen kodin sellaiselta, joka ymmärtää auton sielun ja ainutlaatuisuuden.

Melupuoleen olisi hyvä panostaa. Suorituskyky ei varmasti kovastikaan laskisi, jos vaimennusta olisi hiukan lisää.

Tämän ainutlaatuisen yksilön hintapyyntö on 33.000 euroa.

Lisätietoja Vettestä voi kysellä Timolta numerosta 040 9022020. Erikoisia autoja voi edelleen tarjota minulle koeajoraporttien kohteeksi 0500 500049 tai mika@nettiauto.com

Comments

For sale - Chevrolet Corvette
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.