Tyypit: Citroën C5

Koeajot 05.01.2005

Tämänkertaiset tyypit otettiin Citroën C5 2.2 HDI:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä http://www.nettiauto.com/197051

TAUSTAA

Citroën C5 on suurikokoisin PSA konsernin auto, ja hengeltään suoraa jatkoa saman merkin ID, XM ja osittain myös Xantia -malleille. Onneksi muotoilu on säilytetty omaperäisinä, sillä poikkeaville toteutuksille on aina kannattajansa.

ENSIVAIKUTELMA SITIKASTA

Omintakeinen muotoilu ja valtava koko. Nämä asiat tulevat ensiksi mieleen kun autoon tutustuu lähemmin.

Kojelauta tuntuu olevan kaukana edessä, käsien ulottumattomissa. Nahkapäällysteinen kuskinpenkki on sähkösäätöinen ja ohjauspyörässä on korkeussäädön lisäksi hyödyllinen etäisyydensäätö.

Sisätilat ovat avarat; edessä voisi istua vaikka silinterihattu päässä. Laatuvaikutelma on runsaasta varustetasosta ja nahkasisustasta johtuen korkeatasoinen. Ainoastaan jalopuujäljitelmät keskikonsolisssa ja ovissa hiukan laskevat tasoa, niin muovisen näköisiä nämä muoviosat ovat.

Rohkeampi värien käyttö nostaisi laatuvaikultelmaa yhä, mutta hyvin tässä harmaavaikutteisessakin sisustassa viihtyy. Penkit ovat edessä erittäin mukavat ja vartaloa myötäävät, mutta takapenkillä niskatuet tuntuvat perusasennossaan osuvan keskiselkään ikävästi.
  • Array
  • Array
 
AJOSSA

Ajotuntuman perusteella koneen vääntökäyrä on aika tasainen. Vääntöä on nimittäin tarjolla lähes tyhjäkäynniltä alkaen, eikä selkeätä tehopiikkiä esiinny. Veto vaan hyytyy, kun kierrokset saavuttavat 5000 rpm. Lyhyen totuttelun jälkeen omaksun letkeän ajotavan, jossa eteneminen on lähes riippumatonta käytettävästä vaihteesta. Tarvittaessa auto lähtee hurjaan laukkaan, josta on hyötyä varsinkin maantiellä ohitustilanteissa.

Citikka on hiljainen auto, eikä sitä käyntiäänen perusteella erota dieseliksi.
Alusta on mukava, se ei niiaile tai kallistele. Sport -asennossa meno muuttuu vieläkin veikeämmäksi; on kuin Aladdinin taikamatolla lentäisi! Niin eleetöntä ja tasaista on meno.

Ohjaus saa koeajajalta sapiskaa. Kun teen täysjarrutuksen lumella ja käännän pyörät ääriasentoon, mikään muu kuin äkillisesti muuttuva suunnanvaihto ei kerro kuljettajalle renkaiden asennosta. Kun auton ohjaus yleensä kertoo tienpinnan muutokset, C5:ssä havainnot on tehtävä ikkunalasin läpi.

Kulutusmittarin näyttö vaihteli 6,9 ja 7,0 litran välillä ja 860 km osamatkamittarissa osaltaan kertoo miten vähällä C5 2,2 HDI kulkee.

TILAT JA VARUSTELU

Aiemmin mainitsematta jäävät lisävarusteet tässä yksilössä: Webasto-lämmitin kellolla ja kaukosäädöllä, ajotietokone, automaattinen ilmastointilaite, BAS -jarruassistentti, ESP ajovakauden hallinta, sähköikkunat edessä ja takana, hyvin soiva CD/radio, erikoisvanteet 10 kpl, sumuvalot, parkkitutka, sadetunnistin pyyhkijöissä, sähkösäätöiset ortopedi-istuimet, vakionopeudensäädin + ylinopeusvaroitin, irroitettava vetokoukku.

Kuten mainittu, tiloiltaan C5 on mainio. Jos etupenkit ovat taka-asennossaan, takamatkustajien jalkatila jää ahtaaksi. Takapenkin keskipaikka ei nykytyyliin sovi aikuiselle, koska sen tarjoama sivuttaistuki on olematon. Lisäksi keskipaikalla istutaan korkeammalla, joten pääntila jää vajaaksi.

Matkatavaratila on kokoluokkansa suurin ja ylös asti nouseva takaluukku helpottaa tavaroiden lastaamista.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 133 hv / 98 kW
Vääntö: 314 Nm
Huippunopeus: 205 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 10,9 sekuntia
Kulutus: 4,9 - 6,4 - 8,8 litraa sadalla

YHTEENVETO

Pieni kulutus, suuri mukavuus! C5 on oiva matka-auto tilaa tarvitsevalle. Varustetasoltaan tämä auto on täydellinen. 

Comments

For sale - Citroen C5
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.