Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Fiat 500 - Article - Nettiauto

Tyypit: Fiat 500

Koeajot 16.11.2007

Tämänkertaiset tyypit otettiin Fiat 500:lla, joka oli lainassa Porin Naviautosta. Ilmoitus löytyy linkistä http://www.nettiauto.com/1614405

TaustaaFiat 500 on täysin uusi automalli, johon on lainattu 50-luvun kaimansa sympaattinen imago ja kokoluokka. Fiat 500:ssa hyödynnetään muista malleista tuttuja komponentteja – lähinnä moottori ja vaihteensiirto ja tietyt alustan sekä sisustan osat.

Autoa ei vielä saa Suomesta virallisen maahantuojan puitteissa, mutta Porissa toimiva Naviauto Oy ottaa vastaan tiedusteluja ja sitovia tilauksia vastaavista vähän ajetuista yksilöistä. He ovat tuoneet kolme kappaletta ko. mallia, joista jokaiselle on ostaja valmiina.

Nyt muodustui ainutlaatuinen tilaisuus ottaa tyypit autolla, jota moni ei vielä ole edes nähnyt luonnossa!

EnsivaikutelmaOlen lukenut monet tarinat tästä automallista eri autolehdistä. Ensimmäinen huomio on, että 500 on kookkaampi kuin voisi ennakko-odotusten perusteella arvella. Erityisesti sen korkeus yllättää. Kyseessä on nykyisen Nissan Micran kokoinen auto. Mittasuhteet tässä autossa heittävät häränp:tä: takaikkuna ja takapaksi näyttävät aivan mitättömiltä. Tämä on muotoilullista kikkailua, leveä etuovi ulottuu nimittäin pitkälle takaistuintilojen puolelle.AjossaAjettuvuutta kuvaa muutama sana: näppärä, Eloisa, ehkä jossakin mielessä rauhaton. Alustaa voi säätää nappia painamalla Sport –asentoon, ja se onkin suositeltavaa. Perusasennossaan Fiat 500:n ajo-ominaisuudet ovat pompottavat, johtuen lyhyestä akselivälistä sekä korkeasta korista.

Moottori vastaa herkästi kaasuun. Numeroiden valossa suorituskyky on varmasti vaatimaton, mutta ajotuntuma on tärkeämpi määre. Se kertoo, että moottori vääntää nöyrästi jo pienimmiltä kierroksilta asti. Sattumaa vai suunniteltua, mutta moottorin pakoäänet on korvaan sopivaa matalaa kurnutusta.

Edessä istutaan korkealla ja sivuttaistuki on siinä ja siinä riittävä. Korkealla autolla mutka-ajo on aina haastavaa. Parhaimmillaan Fiat 500 on kaupunkipyörityksessä. Voin vain kuvutella itseni Torinon kesäisessä päiväruuhkassa täysilmastoidulla autolla tööttäilemässä kaikille syystä tai ilman syytä.

  • Array
  • Array
 

Tilat ja varusteluSisusta on todella makea. Kiiltävän pianolakatulta puulta näyttävä kojelauta ja norsunluunvaaleat somisteet ovat todella viehkot. Värejä on käytetty rohkeasti, ja lopputulos on erittäin onnistunut. Mieleen hiipii kaksi epäilystä: a) kyllästyykö tähän karamellin makeaan sisustaan ajan myötä? b) miten näin vaaleat sisustuselementit kestävät käyttöä?

Viimeistelyn taso on moitteeton; on mukava nähdä että Puolassa kokonaan koottu auto täyttää kriittisemmänkin ostajan odotukset. Nykyään on mahdoton sanoa, mistä maasta autojen eri komponentit tulevat. Tai ylipäätään missä maassa mikäkin auto on valmistettu.

Viehkeänä yksityiskohtana mainittakoon auton mittaristo, joka on täysin omalaatuinen. Nopeus- ja kierroslukumittarin asteikot ovat saman ympyrän sisällä ja ainostaan Volvo Amazonin –tapainen osoitin kertoo, mikä on minkähetkinen tilanne.

Keskellä pyöreätä mittaria on oranssein valoin toteutettu lämpötila- ja polttoainemittarit, ajotietokone, matkamittari sekä radion näyttö. Varoitusvalot on ripoteltu mittariston ulkokehälle.

Sisätilat ovat yllättävän väljät. Taakse mahtuu helposti kaksi aikuista, sillä auton korkeus ja ryhdikäs istuma-asento aiheuttaa näköharhan joka jatkuu tavaratilan puolelle. Sisältä katsottuna näyttää, ettei tavaratilaa ole ollenkaan. Käytännössä takapenkin takareuna on kiinni takaikkunassa. Yllätys onkin suuri kun avaan luukun ja totean, että siellä on kuin onkin useamman kymmenen litran korkea, mutta odotetusti emmental –juuston muotoinen potero ostoksille.


YhteenvetoFiat 500 on jatkoa retroautovillitykseen, jonka muita edustajia ovat BMW:n omistama Mini, Chrysler PT Cruiser, sekä VW New Beetle. Kaikki ovat myyneet hyvin, sillä autot ovat persoonallisia ja nykyaikaisia, eikä tekniikka poikkea perinteisistä autoista.

Fiat 500:n ympärillä vellonut kohu on niin suurta, että autolle voi povata erittäin hyvää menekkiä. Se on laadukkaasti tehty trendikäs pikkukulkine, jonka dieselversio on jo nyt maailmalla erittäin haluttu.

Koeajossa ollut auto on malliston huippuversio, isoimmalla koneella ja parhaimmalla varustetasolla.

Fiat 500:sia voi tiedustella Naviautosta, puhelin Porin liikkeeseen on 02 6355 990. Verkkosivut löytyvätä osoitteesta www.naviauto.fi


Kirjoitti: Mika Fagerström

Comments

For sale - Fiat 500
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show