Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Fiat Punto 80 ELX - Article - Nettiauto

Tyypit: Fiat Punto 80 ELX

Koeajot 18.11.2004

Tämänkertaiset tyypit otettiin Fiat Puntolla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä http://www.nettiauto.com/132890

TAUSTAA

Fiat Punto esiteltiin ensimmäisen kerran 1994 ja se oli suoraa jatkoa Fiat Unolle, oman aikakautensa suosituimmalle pikkuautolle. Ensimmäisen sukupolven Puntoa oli tarjolla sekä kolmi- että viisiovisena versiona. Vuonna 2002 tuli täysin uusi, entistä modernimpi ja kulmikkaampi malli, ja tätä mallia myydään edelleen.

Punton merkitys Fiatille on merkittävä, ja se on tehtaan eniten myyty automalli.

ENSIVAIKUTELMA PUNTOSTA

Ulkonäkö on tietenkin makuasia, mutta mielestäni Punton modernin veistoksellisen kulmikkuus on onnistunut. Etenkin takaviistosta auto on maukkaan näköinen ylös takapilareihin nostettuine valopylväineen.

Sisätilat ovat ulkokuorta tavanomaisemmat. Materiaaleja on monia erilaisia ja kojelaudan yläosa on tavanomaisen tylsän harmaa. Penkit ja ovien sisäverhoilu ovat pirteän siniset.

AJOSSA

Ajoasento on ryhdikäs ja pysty auton hyvän sisäkorkeuden vuoksi. Italialaisia autoja aiemmin vaivannut gorilloille suunniteltu ajoasento on vuosien saatossa parantunut ja on nykyään lähes kiitettävä. Ainoa moite tulee siitä, että kojelaudan alareunan osuu tuon tuostakin sääriin.

Punto on vaivaton ajettava ja pikkuautomaisuus unohtuu. Ajettavuus on kuin isommasta autosta konsanaan. Melutaso on miellyttävän alhainen, tai ainakin äänensävy on sellainen, ettei se häiritse.

1.2 litrainen moniventtiilikone (16V) antaa pirteyttä ja alakierrosvääntöä kaupunkipyörittelyyn. Länsiväylän kahdeksankympin jonoajossa Punto on kuin kotonaan. Pienikin painallus kaasupolkimesta aiheuttaa terhakkaan nopeudenmuutoksen.

Alusta on napakka ja yhtä aikaa mukava. Tehostettu ohjaus, jossa on erikseen kevyempi City –asento, on tarkka ja antaa hyvän tuntuman tienpinnan muutoksista.
  • Array
  • Array
 
Käyttötarkoitukseensa nähden Punto on miellyttävä ajettava eivätkä sen ominaisuudet lopu kesken matka-ajossakaan.

TILAT JA VARUSTELU

Sisätilat ovat yllättävän tilavat ja vaaleiden materiaalien ja suurten ikkunapintojen vuoksi avarat ja valoisat. Nykyautoissa tilaa on haettu korkeussuunnasta. Näin ollen matkustajien sääret vievät vähemmän tilaa, koska jalat ovat pystysuorassa asennossa. Asento on rennompi eikä istuminen puuduta jäseniä niin nopeasti.

Punton tavaratila on pikkuautomaisen pieni, mutta korkeutta on jälleen tavallista enemmän. Eri asia kuitenkin on, miten tuon korkeuden saa hyödynnettyä.

Varustetaso ei häikäise, mutta kaikki tarvittava turvatyynyistä aina CD-soittimeen on mukana. Kaukosäätöinen keskuslukitus on oiva mukavuuslisä.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 80 hv / 59 kW
Vääntö: 114 Nm
Huippunopeus: 172 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 11,4 sekuntia
Kulutus: 5,0 – 6,0 – 7,6 litraa sadalla

YHTEENVETO

Kyllä asia vaan on niin, että nykyään tehdään ainoastaan hyviä autoja, ja sitten on erikseen ne erittäin hyvät autot.

Puntossa on sitä jotain, joka tekee siitä kivan ja näppärän ajettavan. Jokainen ostaja punnitsee omaa käyttötarvettaan ja minkälaisen kuvan haluaa itsestään viestittää. Jos nämä asiat kohtaavat, on
Punto hyvä valinta peruskuljetustarpeen tyydyttämiseksi.

Lisätiedot Puntosta Ekiltä numerosta 040 5542 931.

Comments

For sale - Fiat Punto
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show