Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Ford Focus 1.8i Trend

Koeajot 16.01.2005

Tämänkertaiset tyypit otettiin Ford Focus 1.8i Trendillä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä pk-seudulla http://www.nettiauto.com/203316

TAUSTAA

Ford Focus esiteltiin ensimmäisen kerran 1998 erittäin suosituin Escortin seuraajana. Jo alusta asti auton ajo-ominaisuuksia kehuttiin. Huonoja puolia on saatu lukea eri autolehdistä: takaluukun ruostuminen on aika yleistä ja vetoakselit ovat kulutustavaraa.

Focus koki lähes huomaamattoman kasvojenkohotuksen vuonna 2000 ja parhaillaan käynnistyy täysin uuden Focuksen myynti.

ENSIVAIKUTELMA FOCUKSESTA

Henkilökohtaisesti olen pitänyt Focuksen muotoilusta, varsinkin tämä 3-ovinen malli on tyylikkään ja urheilullisen näköinen. Kojelauta on poikkeuksellisella tavalla toteutettu.

Käytettävyydeltään se on kuitenkin tavanomainen, eli kaikki tarvittavat nappulat ja säätimet löytyvät niiltä paikoilta, mistä niitä Focukseen tottumaton etsii.

Ajoasennon säätäminen on helppoa ja auton kanssa tulee sinuiksi nopeasti. Tilaa on mukavasti jopa korkeussuunnassa. Näkyvyys on avaran ja tilavan ohjaamon vuoksi hyvä, paitsi suoraan taakse. Mutta kyllä siitäkin tähystysaukosta takanatulijat erottaa.

Penkit ovat kookkaat ja niillä viihtyy pitemmänkin matkan. Nahkapäällysteinen ohjauspyörä on kehältään mukavan paksu.

AJOSSA

Vaihdevivuston liikkeet ovat lyhyet ja tarkat. Ajamista leimaa helppous ja jopa hiljaisuus. Alusta on napakka, mutta ei liian kova.

Napista poiskytkettävä luistonesto varoittaa pidon heikentyessä vilkuttamalla keltaista valoaan. Talvella tätä tapahtuu tuon tuostakin vetävien pyörien menettäessä pidon jäisellä tai lumisella alustalla.

1.8 -litrainen Zetec on mainio moottori: alakierrosvääntöä on enemmän kuin viralliset lukemat (160 Nm) antaisivat odottaa. Vaihteet 1-4 lienevät aika lyhyiksi välitetyt. Vaihdekeppi istuu niin hyvin käteen, että vaihteita tulee vaihdettua useammin kuin olisi tarpeen.

Focuksen ohjaus ja muukin ajettuvuus on saanut kiitos autolehdistössä vuosien saatossa. Nyt ajettuani Focusta, on yhdyttävä aiempiin kirjoituksiin: Focuksella ajaminen on suoraan sanoen hauskaa! Ohjaus on yksi parhaita mitä nykyautoista löytyy. Ajoasento on rento ja tilava; vääntävä moottori vie kulkinetta hiljaisesti ja varmasti määränpäähänsä. Mitä muuta voisi autolta toivoa?
  • Array
  • Array
 
TILAT JA VARUSTELU

Kuten sanottu, edessä on tilaa lähes parimetriselle hujopille. Takaistuin on selkeästi muotoiltu kahdelle, sillä keskipaikka on nykytyyliin korkea eikä siten suo istujalle minkäänlaista sivutukea. On vähän kuin pallon päällä istuisi. Sivuistuimet ovat sitä vastoin kelvolliset, jos muistaa pitää polvet yhdessä. Etupenkit on silla tavalla muotoiltu, ettei takana jalat harallaan yksinkertaisesti pysty istumaan.

Varusteita tässä Focuksessa on nykyautoon tavanomaisesti, lisänä tuo tuiki tärkeä mukavuusvaruste eli manuaalinen ilmastointi. Sehän tarkoittaa sitä, että puhaltimen nopeus ja lämpötila valitaan käsin ja jos tulee liian kylmä, puhallinta pienemmälle tai lämpöä nupista lisää.

Tässä yksilössä oli itse ostettu huippuluokan CD / MP3 soitin. Fordihan käyttää normaalia suurempaa kokoa tehdasasenteisissa soittimissaan, joten itse ostetun soittimen asentaminen vaatii sovitinpalan, jottei kojelautaan jää ylimääräistä reikää. Peitelevyn sijasta kätevämpi olisi ylimääräinen tavaralokero, joita ei koskaan autossa ole liikaa.

Focuksessa on lisävarusteina 17" alumiinivanteet sekä maininnan arvoinen tuulilasin lämmitin. Tämän hyödyllisen varusteen soisi yleistyvän muidenkin merkkien keskuuteen!

Lisäksi keskikonsolissa, vaihdevivuston etupuolella on reippaankokoiset pullopidikkeet.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 115 hv / 85 kW
Vääntö: 160 Nm
Huippunopeus: 198 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 10,2 sekuntia
Kulutus: 6,0 - 7,6 - 10,3 litraa sadalla

YHTEENVETO

Näppärä ja käteenkäypä ajajan auto. Jos ajat enimmäkseen yksin tai kaksin, tässä on sinulle erittäin hyväkuntoinen ja moderni, trendikäs kulkine. 

Comments

For sale - Ford Focus
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.