Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Ford Focus RS

Koeajot 27.11.2005

Tämänkertaiset tyypit otettiin Ford Focus RS:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä http://www.nettiauto.com/501740

TAUSTAA

Focus malliston huipulla ovat ST170 sekä RS, joista ensimmäinen on vapaasti hengittävä sportti. RS onkin malliston erikoisuus ja se on varustettu nelisylinterisellä turbomoottorilla. Viime vuoden lopulla tämä ensimmäisen sukupolven Focus mallisto korvattiin vähemmän radikaalin muotoilun omaavalla tuotteella.

ENSIVAIKUTELMA

Ulkoisesti RS eroaa tavallisesta Focuksesta massiivisen etupuskurin sekä lokasuojien levitysten muodossa. Huomaamatta ei jää myöskään 18 tuuman alumiinivanteet ja urheilullisen ulkomuodon kruunaava madallussarja. Takaikkunan päällä on lisäksi tuulenohjain. Sisällä erot vakio-Focukseen ovat vieläkin silmiinpistävämmät: Sparcon kuppipenkit, sininen korosteväri penkeissä, ohjauspyörässä, mittareissa ja ovipaneeleissa, alumiinin käyttö polkimissa ja vaihdekepin nupissa.

AJOSSA

Kone käynnistetään keskikonsolissa olevasta napista. Napin sijoitus on aika hankala, sillä asiaa tuntematon ei taatusti ymmärrä etsiä sitä vaihdekepin ja penkin välimaastosta. Luontevampi paikka käynnistysnapille olisi ollut kojelauta. Penkit ovat todella tyköistuvat ja vakio-Focukseen verrattuna ohjaamo tuntuu jotenkin ahtaammalta.

Penkissä taisi olla korkeudensäädön kahva, mutta en huomannut säätää penkkiä alemmas, joka olisi varmaan auttanut.

Ajaminen on helppoa ja normaalipyörittelyssä autosta mitatut vajaat 250 hevosvoimaa pysyvät jemmassa. Auton menohalut paljastuvat vasta, kun noin 4000 kierroksen paikkeilla moottori herää eloon ja vie Focusta rajusti.

Konehuoneesta kuuluva dumpin suhahtelu ja vapaavirtaussuotimen vihellys kuuluvat asiaan ja niitä jääkin vähän ajan päästä lapsellisesti odottamaan. Täysillä käskettäessä alkaa humpan juoni selvitä. RS on nimittäin nopea auto ja sillä on todella mahtava päästellä etenkin mutkatiellä, ilman että auton hallitseminen muuttuu epävarmaksi.

Alusta on erittäin onnistunut. Se ei ole mitenkään turhan kova ja parasta on, ettei ohjaus vetele edes reippaissa kiihdytyksissä, vaikka renkaat ovat matalaa profiilia ja leveät. RS kulkee kuin kiskoilla, oli tienpinta millainen tahansa. Ja kuten kaikissa viime vuosina tehdyissä Fordeissa, ohjaustuntuma on huippuluokkaa.

Brembon nelimäntäiset jarrut ovat helppokäyttöiset mutta herkät. Hidastavuudesta ei jää mitään pahaa sanottavaa. Vaihteensiirto on tarkka ja alumiinisen vaihdekepin liikeradat ovat kohtuullisen lyhyet.

Nastarenkaista kantautuva melu on päällimmäisen moite, mitä auton laatuvaikutelmasta jää mieleen.
  • Array
  • Array
 

TILAT JA VARUSTELU

Etupenkkien kuppimainen muotoilu aiheuttaa lievää tilanahtauden tuntua. Muutoinhan tämä RS on oikein viihtyisästi ja poikkeavasti suunniteltu sisältä. Ilmeisesti kojelaudan muotoilu ei ole ollut kaikkien mieleen, sillä uusimmassa mallissa on palattu jälleen perinteisempään suuntaan.

Varusteita tästä autosta löytyy perinteisesti, mutta suorituskykyä lisäävät viritykset tekevät tästä todellisen urheiluauton.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 215 hv / 158 kW (vakio)
Vääntö: 310 Nm
Huippunopeus: 232 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 6,7 sekuntia
Kulutus: 7,7 - 10,1 - 14,2 litraa sadalla

YHTEENVETO

RS-Focus on erittäin harvinainen auto Suomessa, ja kokonaistuotantokin on vain 4500 kappaletta. Jossain vaiheessa tästäkin autosta tulee keräilykappale.

RS istuu heti vieraankin kuljettajan käteen. Se on erittäin vikkelä, mutta silti helppo hallita. Etuvetoiseen autoon on saatu rakennettua huippuluokan ajo-ominaisuudet. Hatunnoston arvoinen suoritus! Mika Fagerström -nettiauto.com
For sale - Ford Focus
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.