Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Ford Focus ST170

Koeajot 06.11.2003

Tämänkertaisen koeajon kohde on Ford Focus ST170, joka on myytävänä Herttoniemen Autokeskuksessa, Helsingissä (http://www.nettiauto.com/59121 )

ENSIVAIKUTELMA FOCUKSESTA

Ensitutustumiseni Focukseen alkaa hinnaston sporttisemmasta mallista. Sähkönsininen metalliväri on luonnossa vielä upeampi kuin kuvissa. Alla on ns. isot tinat, eli 17 tuumaiset 45-sarjan kesärenkaat.

Kojelaudan muoto poikkeaa edukseen tavallisista autoista. Toimivuus on muotoilusta huolimatta hyvä ja pienen tutkiskelun jälkeen kaikki säätimet ja nappulat löytyvät kuvakkeiden avulla helposti. Erityisesti radion alla olevat ilmastointilaitteen ja penkinlämmittimien ym. painikkeet edustavat totutusta poikkeavaa muotoilua.

Etutiloja leimaa avaruus - kojelauta on kaukana ja tuulilasin etureunaan tuntuu olevan matkaa toista metriä kuljettajan paikalta.

Penkit ovat yllättävän suuret. Voimakkaasti sivulta tukevat penkinreunat on kerrankin mitoitettu isolle ihmiselle sopivan etäälle. Pienempi ihminen ei niistä kyllä välttämättä saa mitään tukea. Ohjauspyörässä on korkeussäätö. Ajoasento on rento ja tilava. Focuksessa nimittäin istutaan aika korkealla.

AJOSSA

Jo ensi metreiltä tuntee auton menohalut. Focus reagoi kaasuun innokkaasti ja ohjaus on tunnokas.
Alusta on tukeva ja kallistelu on lähes olematonta. Pintakovuus on saatu taitavasti häivytettyä – kaupungissa ajo on jopa mukavaa.

Ainoa negatiivinen puoli alustassa on voimakkaan kiihdytyksen yhteydessä selvästi havaittava etupään vetely. Luistoneston valo vilkkuu keltaista valoaan. Ilmiö johtuu tietenkin tien urista ja matalaprofiilisista renkaista. Sileällä tiellä tai hissukseen kiihdyttäessä vetelyä ei havaitse.

ST170 on alakierrosväännöltään oiva peli. Kun rykäisee kierrokset 5500:n yli, veto hiipuu ja on vaihdettava isommalle vaihteelle. Auto ikään kuin lupaa enemmän, kuin antaa. Kaiken kaikkiaan auto on ripeä ja alusta pelastaa sen, mitä tehossa jää kaipaamaan.
  • Array
  • Array
 


TILAT JA VARUSTELU

Kuten tuli mainittua, etutiloissa ei ole moitteen sijaa. Takapenkillä korkeus on riittävä, mutta polvet ottavat helposti edessä olevan penkin selkänojaan. Leveydeltään takapenkki on kahdelle sopiva, kolmelle tukala. Kengät joutuu sijoittamaan edessä istuvan penkin alle.

Tavaratila ei ole suuri eikä pienikään. Tavanomainen tämän kokoiseen autoon.

Varusteita on mukavasti aina automaattista ilmastointia myöten. Penkit on osittain päällystetty nahalla. Turvatyynyjä on 4 kappaletta ja ohjauspyörä on nahkapäällysteinen.

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan):

Teho: 170 hv
Vääntö: 195 Nm
Huippunopeus: 216 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,4 s
Kulutus: 7,4 - 9,2 - 11,8 litraa sadalla

YHTEENVETO

SÄHÄKKÄ SPORTTI! Tämä vain runsaat 14.000 km ajettu yksilö on uutta vastaavassa kunnossa. Ajettavuus on auton ehdottomasti paras puoli. Jokaisella ajokerralla tulee valituksi se pitempi reitti kotiin ja mieluummin mutkainen…

Lisätiedot Focuksesta: http://www.nettiauto.com/59121

Voit tiedustella Focusta Herttoniemen Autokeskuksesta numerosta 09 788005.

Comments

For sale - Ford Focus
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.