Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Ford Mondeo ST200 STW

Koeajot 19.03.2003

UUSINTAPAINOS: MATTI SAI TOISEN SAMANLAISEN AUTON MYYNTIIN!!

Tämänkertaisen koeajon kohde on Ford Mondeo ST200 STW, joka on myytävänä Herttoniemen Autokeskuksessa Helsingin Herttoniemessä (http://www.nettiauto.com/57466 )

ENSIVAIKUTELMA ST200:STA

Auto on kovin tuttu, koska olin mukana ostamassa sitä Saksasta helmikuussa. En tosin ajanut sitä, mutta kyydissä olen istunut sekä katsellut sen perävaloja noin 1200 kilometrin matkan Münchenistä Travemündeen.
Suomeen tulon jälkeen auto on puunattu, katsastettu ja tullattu. Vasta viime viikolla autoon ruuvattiin suomalaiset rekisterikilvet.

Mondeo on viettänyt lapsuutensa saksalaisena työsuhdeautona, ja huoltokirja löytyy. Ja sitten se vakiokysymys: onkohan mittaria ruuvattu? Takuulla ei, koska liisingyhtiö pitää tarkkaa kirjaa taseessaan olevista autoista ja vuokraehtoihin kuuluu auton säännöllinen huollattaminen. Lisäksi auto tarkastetaan perusteellisesti palautushetkellä.

Auto on ikäänsä (3+ vuotta) nähden uutta vastaavassa kunnossa sekä ulkoisesti että teknisesti.
Perus-Mondeoon verrattuna ST200:ssa on seuraavat erot: 17 tuuman aluvanteet, alkuperäinen lasinen kattoluukku, urheilullinen etumaski, Recaron puolinahkaiset sporttipenkit, tuplaputket (harmillisesti piilossa) sekä takaspoileri.

Vähemmän näkyviä varusteita ovat 205 hevosvoiman V6 moottori, automaatti-ilmastointi, ajotietokone, parkkitutka, CD-boxi sekä muuta mukavaa lisävarustetta. Omasta harhaluulostani poiketen auto on ”vain” 5-vaihteinen.

AJOSSA

Mondeo on rauhallisessa ajossa äärimmäisen helppo ajettava. Hallintalaitteet ovat siellä missä pitääkin; ohjaus on herkkä, ja tuntuma tiehen on loistava. En ole tätä yksilöä uudempia Fordeja ajanut, mutta olen lukenut että niissäkin on erittäin hyvät ajo-ominaisuudet. Asia on helppo uskoa.

ST200 on alustaltaan kovahko, ja matalaprofiilirenkaat vielä lisäävät kovuuden tunnetta. Silti uraisella asvaltilla ajelu ei mitenkään rasita, koska jousitus on pintakovuudestaan huolimatta viritetty mukavaksi. Auto vetelee jonkin verran urissa, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Nopeassa ajossa auto kulkee kuin kiskoilla ja pito mutkissa on hämmästyttävä (kesärenkaat alla).

Melultaan auto on tavanomainen, mutta ei niin hiljainen kuin Mersut tai Bemarit. Äänen lähteet ovat renkaat sekä tuulen suhina. Moottorin ääni on pienoinen pettymys, kyllä kuutonen saisi murista enemmän!

Suorituskyvyltään vapaasti hengittävä V6 ei ole mitenkään tyrmäävä, mutta pontevan väännön johdosta kierrosrajoitin tulee vastaan yllättävän äkkiä. Kakkosella saavutetaan mittarin mukaan noin 105 kilometrin vauhti, kolmosella 155, jne.

Jarrut toimivat erittäin hienostuneesti – kun survoo jarrun pohjaan, tuntuu kuin maisema pysähtyisi. ABS -jarrujen rytinä ei tunnu jarrupolkimeen.

TILAT JA VARUSTELU

ST200 on auto, jolla koko perheen voi pakata autoon kaikkine varusteineen. Mukulat pysyvät viileinä automaatti-ilmastoinnin vuoksi ja isännällä (tai emännällä) on lystiä ratin takana.

Varusteita riittää, kuten aiemmin on mainittu. Autossa on edellisten lisäksi 4 x sähköikkunat, poiskytkettävä luistonesto, hands free -puhelinvalmius, radion säätimet satelliittiviiksessä, siniset mittaripohjat ym. ym.

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan)

Teho 205 hv
Vääntömomentti 235 Nm
Huippunopeus 227 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,9 sekuntia
Kulutus: 7,1 – 9,8 - 14,4 litraa sadalla

YHTEENVETO

Järkiauto! Mondeo ST200 sopii ihmiselle, joka tarvitsee kuljetuskykyisen auton, jolla voi itse välillä nautiskella matka-ajossa. Varusteiltaan auto ei jätä toivomisen varaa.

Kaiken kaikkiaan ST200 on erittäin myönteinen tuttavuus, joka pitää itse kokea!

Lisätiedot Mondeosta ja kuvat: http://www.nettiauto.com/57466

Comments

For sale - Ford Mondeo
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.