Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Ford Mondeo ST220

Koeajot 20.11.2003

Tämänkertaisen tyypityksen kohde on Ford Mondeo ST220, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Kuortissa, Mikkelin seudulla (http://www.nettiauto.com/55742 )

ENSIVAIKUTELMA MONDEOSTA

Ensimmäiseksi huomio kiinnittyy suuriin matalaprofiilirenkaisiin sekä madallettuun alustaan. Puskurien muotoilu poikkeaa vakio-Mondeosta. Takapäätä koristaa krominen pakoputken pää molemmin puolin. Takaluukun kannessa on lähes huomaamaton lippa.

Tyylikkäissä sisätiloissa hallitseva materiaali on musta nahka, koristeena harjattu alumiini esimerkiksi mittaristossa, ratissa sekä ovenavauskahvoissa.

Kokonaisuus on rauhallisen ja arvokkaan oloinen, ei mitenkään ultra-sporttinen.

AJOSSA

Kolmen litran veekuutonen murisee hillitysti muutenkin hiljaisessa autossa. Sivistynyt onkin adjektiivi, joka kuvaa Mondeota. Auto on erittäin laadukkaasti rakennettu; saumat ovat kohdallaan, materiaalit ovat korkeatasoisia eikä mitään ylimääräisiä nitinöitä tai kolinoita kuulu mistään.

Normaalin liikenteen tahdissa ajelu on rentouttavaa. Pääasiallinen syy on auton neutraali käytös. Alusta on viritetty mukavuuspainotteiseksi – ei niinkään sporttiseksi. Isot renkaat eivät vetele urissa, eikä niiden kumu ole häiritsevä.
Ohjaus on huomaamaton – mikä kertoo sen suunnittelun ja toteutuksen onnistuneesta yhteensovittamisesta.

Muutama täyskiihdytys sataseen antaa osviittaa auton käytöksestä kun mennään ”isoa kovaa”. Tehoa tuntuu olevan riittävästi, mutta auton rauhallinen käytös ja hiljaisuus luo illuusion, että ajellaan tässä vaan hissukseen. Vasta vilkaisu nopeusmittariin kertoo missä mennään. Yllättäen auto on vain 6-vaihteinen – 5 eteen ja yksi taakse.

Varsinaista mutka-ajoa ei tähän tyypitykseen kuulunut, mutta arvioisin alustan käyttäytyvän sivistyneen sporttisesti kaikilla pinnoilla. Parhaimmillaan auto on yht’aikaa mukava ja urheilullinen ja tähän yhdistelmään pääsee vain harva autonvalmistaja. Ford on saanut lehdistössä erittäin paljon kehuja autojensa ajettavuudesta – minunkin täytyy yhtyä tähän ylistykseen ajettuani kaksi erilaista voortia peräkkäin!

  • Array
  • Array
 


TILAT JA VARUSTELU

Koriltaan uusi Mondeo on suuri auto. Takapenkkiläisten olot ovat täydelliset, sillä jalkatila on kerrankin riittävä eikä pääkään osu kattoon. Parasta antia on kuitenkin ryhdikäs istuma-asento sekä varsin korkea ja hyvin tukeva selkänoja.
Pienen miinuksen aiheuttaa se kuuluisa takapenkin keskimatkustaja, jota kukaan ei koskaan näe, eikä tunne. Hänen olonsa on varmaan kaksin verroin tukala, kun istuma-asento on muita ylempänä ja hän on se, joka aiheuttaa muille ahtautta.

Tavaratila on Mondeossa kohtuullinen – pituutta on paljon, leveyttä vähän vähemmän. Ongelmaksi nykyautoissa muodostuu tavaratilan luukun koko, jota säätelee muotoilijan säälimätön kynä (tai tietokone nykyaikoina).

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan):

Teho: 226 hv
Vääntö: 285 Nm
Huippunopeus: 240 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,5 s
Kulutus: 7,9 – 10,2 - 14,3 litraa sadalla

YHTEENVETO

HIENOSTUNUT, TILAVA, URHEILULLINEN… Mondeo ST220 ei petä. Ennakko-odotukset olivat enemmän auton raa’assa urheilullisuudessa, joka oli selvästi läsnä pikku-siskossa eli ST170:ssä. Mondeosta jäi pikemminkin Audimainen tai Volkswagenmainen mielikuva: laatua, laatua, laatua plus voimaa, kun sitä tarvitaan. Ehkä tämä onkin ollut Fordin pyrkimys – luoda imagoa seuraavaan laatuluokkaan. Ajettavuudeltaan tai laadultaan auto ei häviä edellä mainituille.

Lisätiedot Mondeosta: http://www.nettiauto.com/55742.

Tarjoa erikoista autoasi koeajoraportin kohteeksi: yksityisille veloitukseton! mika@nettiauto.com

Comments

For sale - Ford Mondeo
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.