Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Honda Civic Tuning - Article - Nettiauto

Tyypit: Honda Civic Tuning

Koeajot 06.09.2007

Tämänkertaiset tyypit otettiin Honda Civicillä, joka on myytävänä Oivanpoika -nimisessä autoliikkeessä Helsingissä. Myynti-ilmoitus löytyy linkistä http://www.nettiauto.com/1477324

Taustaa


Honda Civic on japanilainen perusauto, joka on saavuttanut yleisön suosion ja hyväksynnän kautta vuosikymmenten. Syynä tähän on ollut mukiinmenevä muotoilu, luotettavuus ja vaivattomat ajo-ominaisuudet. Ensimmäinen koirankopin kokoinen Civic esiteltiin jo vuonna 1972! Nyt koeajettu malli edustaa Civicin seitsemättä sukupolvea ja viime vuonna esiteltiin futuristinen kahdeksannen polven malli. Kuten on tapana, uusi malli on aina edeltäjäänsä etevämpi ja kookkaampi. Civicistä on aina ollut tarjolla erilaisia korimalleja: 4 -ovista sedania, 3- ja 5-ovista hatchbackia ja joinakin vuosina myös farmarimallia. Malliston huipulla on viime vuosina ollut tarjolla myös ratahenkinen Type-R -malli, jonka esikuvana nyt koeajettu malli on ollut.

Ensivaikutelma


Tässäpä niin sanottu tuuninkipeli. Muutokset perus 1.6i –malliin ovat moninaiset. Tekniikkaan ei ole niinkään kajottu, mutta varsinkin sisusta on läpeensä ehostettu ja ulkoa auto on koristeltu erittäin näyttävällä Wings Westin korisarjalla. Kokonaisuuden kruunaa näyttävät TSW:n alupallerot ja säädettävä K&W:n alustasarja.


Ajossa


Ajoltaan tämä 110 -hevosvoimainen kolmeovinen on kaikin puolin miellyttävä. Tehoa ja kiihtyvyyttä on aivan tarpeeksi, vaikka kulkupuoli ei vastaa esikuvansa tehoreservejä. Parikymmentä vuotta sitten kaksilitraisen auton teho, kiihtyvyys ja huippunopeus olivat samaa luokkaa kuin nykyisten 1.4 – 1.6 –litraisten. Loppupeleissä vähemmälläkin pärjää, jos kone on vääntävä ja auton alusta on kunnossa.

Koeajetun alusta on sen verran tömäkkä, että ajaminen varsinkin mutkateillä vetää ylähuulen mutruun. Ohjaus on nopea ja jälleen kerran itäautoille epätyypillinen. Ei siis ylikevyeksi tehostettu ja tunnoton, pikemminkin päinvastoin. Jokaisen uran ja halkeaman tuntee käsissään Type-R -ratin välityksellä. Taitaa olla niin, että euroautot siirtyvät epämääräisiin ohjauksiin ja itäautot tunnokkaihin?

Vaihdekeppi on sijoitettu keskikonsoliin, joka on täysin luonteva paikka sille. Näin lattiatila saadaan hyödynnettyä ostoksille tai kotieläimille.

Isolla ulostulolla varustettu pakoputki ei tarjoa niin maukkaita pörinöitä, kuin olisin odottanut.

Kaiken kaikkiaan Civicillä pärjää arkiajossa aika hyvin, lukuunottamatta hidastetöyssyjen ylityksiä ja jyrkkiä ajoluiskia. Näissä tilanteissa on syytä ottaa vauhti kokonaan pois, jollei halua keräillä etu- ja sivuhelmoja takakonttiin. Niiden paklaaminen ja maalaaminen kun ovat erittäin kallista puuhaa, eikä vakuutusyhtiöstäkään löydä maksajaa moiseen tapahtumasarjaan.

  • Array
  • Array
 

Tilat ja varustelu


Sisätiloiltaan auto on todella upea ja näyttävä. Penkit ovat valkoista ja mustaa nahkaa, samoin kuin oviverhoilut. Ohjaamo on valoisa ja avara. Kuljettajan penkistä saa hyvän ajoasennon, lukuunottaen tiukkoja kaarteita, joissa sivutuki jää vaatimattomaksi. Takapenkki on leveyssuunnastaan sopiva kahdelle, mutta jalkatila takana on hyvin rajallinen.
Keskikonsolissa on Pioneerin näytöllinen DVD/MP3 –soitin. Takakonttiin on rakennettu erittäin tyylikäs patteristo hifiä. Näillä hifeillä saa hiukset pystyyn pelkästä äänenpaineesta.

Tekniset tiedot


Teho: 110 hv / 81 kW
Huippunopeus: 187 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 10,7 sekuntia
Kulutus: 5,5 / 6,7 / 8,7 litraa sadalla

Yhteenveto


Upea kokonaisuus – yksilö, joka erottuu massasta. Ajoltaan hyvä ja arkikäyttöönkin sopiva (varauksin). Talveksi joutuu kyllä säätämään alustaa useilla senteillä, mikäli ei halua käyttää etuspoileria lumiaurana.

Tämä näyttelyissä ja GTI Magazinessä 07/07 esitelty Civic on hieno esimerkki maulla ja tyylillä rakennetusta autosta, jolla on myös käyttöarvoa arkisena ajokkina. Honda on tunnettu hyvistä ja kestävistä moottoreistaan ja pitkäikäisestä kokonaislaadusta. Jos haluat näyttävän auton, tässä on yksi harkinnan arvoinen vaihtoehto. Hintaero rakentamattomaan yksilöön tekee tästä houkuttelevan ostoksen.

Lisätiedot Hondasta Oivanpojalta numerosta 09 3212 100.

Kirjoitti: Mika Fagerström

Comments

For sale - Honda Civic
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show