Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Honda Civic Type R

Koeajot 06.03.2003

Tämänkertainen Viikon Auto on Honda Civic Type R, joka on myytävänä SinunAutossa Tikkurilassa (http://www.nettiauto.com/31780 )

ENSIVAIKUTELMA CIVICISTÄ

Urheilullisella korisarjalla ja spoilerein varustettu, perinteistä poikkeava moderni ulkomuoto. Isot vanteet ja matalaprofiilirenkaat; muhkeat sporttipenkit alcantara –verhouksella; alumiinia kojelaudassa ja nahkaa ratissa. Hyvät puitteet, ja kun muistissa on autolehtien arviot autosta parin vuoden takaa, niin odotukset koeajon suhteen ovat korkealla!

Autoon on helppo nousta suuren oviaukon vuoksi, eikä penkkikään kaipaa mitään säätöjä. Kaikki namiskat ovat paikallaan. Ei kun kone käyntiin!

HERKKUA! Autohan urisee todella miehekkäästi jo tyhjäkäynnillä. Nykyautojen äänet on usein häivytetty kuulumattomiin, joka ei välttämättä aina ole hyvä asia – varsinkaan lastenmielisten automiesten mielestä.

Vaihdekeppi on sijoitettu kojelautaan tavallista korkeammalle. Vaihdevipu on lyhyt ja kaavio 6-vaihteisessa laatikossa on tiukka. Vaihteistosta jäi erittäin positiivinen mielikuva. Ainoastaan umpialumiinista veistetty nuppi on jäätävän kylmä hanskansa kadottaneelle koeajajalle.

AJOSSA

Kylläpäs kiskoo äkäisesti! Vapaasti hengittävä 200-heppainen kone etuvetoisessa autossa, jossa vaihteiston välitykset ovat lyhyet. Sehän tarkoittaa sitä, että Type R:llä on pakko naatiskella aina tilaisuuden tullen. Moottorin tehohuippuja on selvästi kaksi – toinen 3-4000 kierroksen tuntumassa ja toinen alle 6000 kierroksen paikkeilla. Täydessä kiihdytyksessä kone kiertää tappiin asti kiitettävää tahtia ilman minkäänlaista hengenahdistusta.

Rengasprofiili ja leveys eivät sovi keväisiin uriin lainkaan. Kuten autolehtien testit lukeneet voivat muistella, Type R:n alusta on erittäin herkkä tienpinnan vaihteluille. Auto lähtee vaeltamaan heti jos tienpinta ei ole riittävän sileä ja tasainen. Huomattavan suurissa nopeuksissa ajaminen muodostuu suorastaan haasteelliseksi ja ratista saa ottaa kunnolla kiinni, jotta auto ei karkaa moottoritien reunakaiteisiin. Voisin kuvitella, että marmorinsileällä asvaltilla auton käytös on esimerkillinen ja suuri nautinto.

Mutkatiellä ja pikkupyörityksessä Type R on herkullinen. Alusta on jämäkkä mutta tarjoaa silti erittäin mukavan kyydin, kunhan malttaa pitää nopeuden alle 170:n ;-)

TILAT JA VARUSTELU

Edessä suuri ja korkea, takatilat ovat kohtalaiset. Matkatavaratila on pienehkö, mutta kaikkihan riippuu käyttötarpeesta. Tämänlaista ”sporttilinkoa” ei voi verrata samoin perustein kuin farmari-Octaviaa, koska ostajakunnan hankintapäätökseen vaikuttavat aivan eri seikat.

Varusteista mainittakoon ilmastointilaite, alcantara sporttipenkit, Sony CD-soitin kaukosäädöllä, BAS jarruassistentti, integroidut lastenistuimet, 17” alumiinivanteet, sähkökäyttöiset ikkunat sekä nahkapäällysteinen ohjauspyörä.

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan)

Teho 200 hv
Vääntömomentti 196 Nm
Huippunopeus 235 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 6,8 sekuntia
Kulutus: 7 – 8,9 - 12,3 litraa sadalla

YHTEENVETO

Honda Civic Type R on auto, joka varmasti erottuu joukosta. Auto tarjoaa ajajalleen joka päivä suuren nautinnon sen huiman kiihtyvyyden ja upeasti toimivan vaihteiston vuoksi. Osaamattoman käsissä Type R on vaarallinen lelu. Tehoa on todella paljon, ja kaksivaiheisen tehohuipun vuoksi auto meinaa karata kokeneeltakin käsistä.

Maltillisessa ajossa Type R on erittäin nautittava ja moderni auto, todellinen spoRtti isolla R:llä.

Lisätiedot Civicistä ja lisäkuvat: http://www.nettiauto.com/31780
For sale - Honda Civic
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.