Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Honda HR-V

Koeajot 17.03.2005

Tämänkertaiset tyypit otettiin Honda HR-V:llä, joka on myynnissä yksityisellä myyjällä pk-seudulla http://www.nettiauto.com/230789

TAUSTAA

Honda HR-V esiteltiin vuonna 1999 jo aiemmin esitellyn ja edelleen citymaasturiluokan ykkössijaa hallussaan pitävän CR-V:n pikkusisarena. HR-V:ssä moottorina on aina 1.6 litrainen bensakone, mutta siitä on tarjolla kaksi eri tehoversiota (105 hv ja 124 hv). Dieseliä ei hondamaiseen tapaan ole tarjolla. Pikku citymaasturi on varustettu nelivedolla, joka normaaliajossa on etuvetoinen, mutta pidon loppuessa viskokytkin siirtää voimaa ilman viivettä takapyörille.

ENSIVAIKUTELMA HR-V:STÄ

Omintakeisen muotoilun omaava HR-V on löytänyt mukavasti ostajia esimerkiksi kaupunkilaisista, jotka tarvitsevat mökkireissuillaan korkean maavaran omaavan nelivedon. Auto on kapeahkon korinsa ansiosta rekisteröity 2+2 paikkaiseksi.

Sisustassa on käytetty pirteän sinisiä värejä mittarinpohjissa, ratin H -merkissä sekä penkkien verhoilumateriaaleissa. Suunnittelu on käytännössä onnistunut sillä auton ohjaamo on viihtyisä ja nuorekas.

HR-V:n nippelitekniikassa ei ole käytetty mitään jippoja, vaan kaikki löytyy helposti ja toiminnot ovat loogisia. Ainoastaan taustapeilien säätönappulaa joutuu etsimään sen sijaitessa ratin kehän takana vasemmalla katseilta piilossa.

AJOSSA

Maastureille tyypillinen pomppumainen jousitustuntuma loistaa poissaolollaan. HR-V:llä ajelee kuin henkilöautolla konsanaan. Ainoa ero on, että autossa istutaan muuta liikennettä korkeammalla, joka on ainoastaan positiivinen asia. Näin liikennetilanteita pystyy ennakoimaan hieman paremmin, kun on mahdollisuus nähdä muiden autojen yli.

Ajaminen on helppoa, sillä kaikki ajamiseen liittyvät hallintavälineet ovat korostetun kevyttoimisia. Vaihteensiirto on esimerkillisen tarkka ja lyhytliikkeinen. Ohjaus on nopea, mutta ei kovin tunnokas. Jarrut ovat erittäin herkkätoimiset ja muutenkin tehokkaan oloiset.

Moottori on hiukan epähondamainen, eli se ei ota kierroksia niin herkästi kuin Hondat yleensä. Selitys löytynee maltillisesta tehosta ja vääntömomentista, jotka eivät kertakaikkiaan riitä liikuttamaan näin raskasta autoa ketterästi (1334 kg kuivapaino).

Voimaa kuitenkin löytyy kun autoa käskee ja Suomessa vallitsevien nopeusrajoitusten puitteissa vauhdin ylläpito ei tuota vaikeuksia. Ohituksiin on syytä varautua huolella vaihtamalla parikin pykälää pienempi vaihde silmään.

Äänimaailma on onnistunut, koska tuulen suhinat, rengasäänet ja moottorin möly sekoittuvat tasaiseksi hurinaksi. Hondan laatu on jälleen pettämätön: auto on uudenveroisessa kuosissa sekä täysin nitinätön ja kolisematon vaikka mittarissa on jo runsaat 150 tkm.
  • Array
  • Array
 
TILAT JA VARUSTELU

HR-V on 2 + 2 paikkainen auto, mikä tarkoittaa että kaikille matkustajille on leveyssuunnassa ruhtinaalliset tilat. Takana istutaan aika matalalla, mikä vaatii sitten suuremman tilan jaloille. Jalkatilan puute on kuitenkin ilmeinen, ellei edessä matkusta kovin lyhyttä porukkaa.

Parhaimmillaan HR-V on kahdelle, jolloin suorakaiteen muotoinen tavaratila ynnä takapenkkitila ovat kokonaan valjastettavissa tavarankuljetukseen.

HR-V:ssä on kaikki nykyautojen mukavuudet: abs-jarrut, airbagit, kaukosäätölukitus, penkinlämmittimet, ja kaiken kruunaa ilmastointi, vaikkakin se on malliltaan käsihämmenteinen.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 105 hv / 77 kW
Vääntö: 134 Nm
Huippunopeus: 162 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 12 sekuntia
Kulutus: 7,6 – 8,6 – 10,4 litraa sadalla

YHTEENVETO

HR-V oli positiivinen tuttavuus monessa mielessä. Ajettavuus on hyvä samoin kuin tilankäyttö. Näkyvyys autosta ulos on erinomainen. HR-V:llä pärjää nelivedon ansiosta huonommallakin mökkitiellä ja maavarasta on hyötyä vaikka Töölön kadunvarsipysäköinnissä.

Muotoilultaan auto on virkistävän erilainen ja sisätilat ovat viihtyisät. Honda on haluttu auto ja syystäkin sitä kehutaan kestäväksi.

Comments

For sale - Honda HR-V
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.