Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Hyundai Elantra - Article - Nettiauto

Tyypit: Hyundai Elantra

Koeajot 27.08.2007

Tämänkertaiset tyypit otettiin Hyundai Elantralla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä. Myynti-ilmoitus löytyy linkistä http://www.nettiauto.com/1407662

Taustaa


Hyundai on kohtuullisen uusi korealaismerkki Suomen markkinoilla, vaikkakin sitä tuotiin pieniä määriä yhdeksänkymmentä luvun alussa. Nykyinen maahantuoja Simetron Group tuo maahan myös Suzuki –merkkisiä autoja. Korealaisten autojen myynnin kasvu on viime vuosina ollut huimaa, ja ne ovat sivuuttaneet myyntimääriltään useammat perinteiset merkit. Osaltaan asiaan on vaikuttanut kilpailukykyiset hankintakustannukset sekä kattavat takuuehdot.

Ensivaikutelma


Elantra on Audi A4:n tai Mitsubishi Carisman kokoluokan porrasperäinen auto. Muotoilu on omaperäistä, eikä Elantra muistuta mitään olemassaolevaa merkkiä. Koeajettu yksilö on koristeltu lukuisilla kromiosilla, sisältä ja ulkoa. Auton yksilöintiin on käytetty runsaasti vaivaa ja rahaa. Sisällä fiilis on “japanilaishenkinen” eli mieleen tulee Toyota tai Mitsubishi. Vaikutelma tulee lähinnä nappuloiden ja painikkeiden muotoilusta sekä mittariston pelkistetystä ulkoasusta.

Ajossa


Ajettavuudeltaan Elantraa voisi kuvailla yhdellä sanalla: vaivaton. Ohjaus on yllättävän tunnokas ja ennakko-odotuksista poiketen raskaahko. Vastakohtana siis kevyt ja tunnoton, jotka ohjauksesta puhuttaessa ovat yleensä miinusta.

Moottori vetää hyvin jo alakierroksilla; selittyy kirjainyhdistelmällä VVTi eli muuttuva venttiilinohjaus. Sama tekniikka on käytössä Toyotalla ja sitä tämän Hyundain moottori eniten muistuttaa. Moottorin vääntö on kuminauhamaista. Vetää hyvin alhaalta asti aina isoille kierroksille asti, mutta ilman mitään räjähtävää voimantunnetta. Arkiajossa siis todella käteenkäypä moottori.

Alusta on yhdellä sanalla sanottuna: huomaamaton. Se on riittävän tanakka ollakseen mukava, kantaa hyvin, eikä huoju, kuten joissakin heppoisimmissa toteutuksissa.

Kokonaisuutena ajettavuus on enemmän eurooppalaistyyppinen kuin nousevan auringon maihin viittaava.

  • Array
  • Array
 

Tilat ja varustelu


Edessä istumatilat ovat väljät ja penkin säätövara riittää pitemmällekin kuljettajalle.
Kromattuja listoja on niin että silmiä häikäisee. Vaihdekepin nuppi on vaihdettu alumiiniseksi. Mutta ovathan ne tyylikkäitä ja tekevät autosta persoonallisen.
Automaattinen ilmastointilaite kruunaa kokonaisuuden. Ilma pysyy sopivan viileänä kelillä kuin kelillä.

Muista varusteista mainittakoon luistonesto, airbagit, sähköikkunat, penkinlämmittimet sekä vetokoukku.

Tekniset tiedot


Teho: 143 hv / 105 kW
Vääntö: ei ilmoitettu
Huippunopeus: 208 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 9,0 sekuntia
Kulutus: 6,2 / 7,4 / 9,4 litraa sadalla

Yhteenveto


Koeajettu yksilö on todella upeassa kunnossa. Personointi tekee siitä yksilön, jolla erottuu massasta. Hyvä ajettavuus ja käytettävyys tekevät Elantrasta loistavan käyttöauton todella edulliseen hintaan. Kestävyys on oletettavasti huippuluokkaa.

Lisätiedot Elantrasta Leifiltä numerosta 044-533 2553.

Kirjoitti: Mika Fagerström

Comments

For sale - Hyundai Elantra
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show