Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Jaguar S-Type - Article - Nettiauto

Tyypit: Jaguar S-Type

Koeajot 08.10.2006

Tämänkertaiset tyypit otettiin Jaguar S-Typellä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä http://www.nettiauto.com/850078

Taustaa


Jaguar S-Type on retrotyylisesti muotoiltu auto, jossa on paljon sukunäköä 1950 -luvun lopulla esiteltyyn Mk2:seen. Jaguar valmisti S-Typen nimellä kulkevaa Mk2:seen perustuvaa mallia vuosina 1963 – 1968, kunnes XJ6-malli sen korvasi.

Nykyinen S-Type esiteltiin vuonna 1998. Moottoreita on ollut tarjolla 2,5 ja 3 –litraisena V6:sena sekä 4 –litraisena V8:na. Myös dieselmoottori on tarjolla, edustaen 2,7 litraista konsernikonetta.

Ensivaikutelma


Ajaton ja ylellinen ovat ajatukset, jotka tulevat ensimmäisenä mieleen kun Jaguarin ylväitä piirteitä tutkii. Etenkin etumaski ja neljä erillistä pyöreää valaisinta tuovat selvästi mieleen tuon 60 – luvun S-Typen.

Keskiharmaa väri sopii autoon todella hyvin. Kura ja pöly eivät näy niin herkästi kuin täysin tummassa tai vaaleassa autossa.

Sisustassa on käytetty korkeatasoisia materiaaleja ja pähkinäpuukoristeet ovat ilmeisesti ihan aitoa, eikä muovipuuta.

Keskikonsolin radion ja ilmastointilaitteen säätimet ovat hiukan amerikkalaisittain toteutettu – tyyli ei ole niin tärkeää kuin toiminnallisuus. Mittaristo on perinteinen analogisin näytöin toteutettu. Lisäksi osa informaatiosta on saatavilla nestekidenäytöllä, mm. keskikulutus, keskinopeus, osamatkamittari ja matkamittarilukema.

Käsijarrukahva on viety etäälle kuljettajasta – apukuskin penkin reunan tuntumaan. Siihenkin tottuu nopeasti.

Vaihteisto on tässä laatuautossa yllätyksekseni käsivalintainen.

Ajossa


Ajettavuus on kunnossa. Auto on hyvin mukava ja hiljainen. Ajokäytös on hyvin neutraalia eikä oikein mikään ominaisuus nouse esille. Ohjaus ei ole mitenkään supertarkka tunnoltaan, ja onneksi se ei ole liian kevyeksi tehostettu.

Alusta toimii huomaamatta – uraherkkyyttä ei esiinny. Se on selvästi mukavuuspainotteiseksi viritetty. Yleensä tällaiset ajokäytökseltään neutraaleiksi viritetyt autot pääsevät oikeuksiinsa vasta pitempien ajorupeamien jälkeen.

Tehoreservit ovat kunnioitettavat – Jaguar todellakin loikkaa kuin kissapeto käskettäessä.

Vapaastihengittävästä kolmelitraisesta on otettu aika muikeat tehot - 238 hevosvoimaa. Vääntöä riittää aina alakierroksilta asti, eikä vaihteita tarvitse hämmentää koko ajan edes kaupunkinopeuksissa.
  • Array
  • Array
 

Tilat ja varustelu


Tilat ovat loistavat – varsinkin takapenkillä on sen verran ruhtinaalliset tilat, että siellä matkustaisi mielikseen pitempiäkin matkoja. Mistähän tulee mieleen, että viihdykkeeksi sopisi viskisooda kristallilasista nautittuna?

Varusteita on juuri niin paljon kuin tämän tasoisesta autosta voi odottaa: automaattinen ilmastointi, vakionopeudensäädin, huippulaatuiset soittimet, alumiinivanteet, ajotietokone, sähköllä säätyvä ohjauspyörä ym.

Tavaratila on erittäin leveä ja ulottuu pitkälle hattuhyllyn alle. Korkeudesta tulee ensiksi puutetta.

Tekniset tiedot


Teho: 238 hv / 175 kW
Vääntö: ei ilmoitettu
Huippunopeus: 235 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 7,5 sekuntia
Kulutus: 8,3 – 11,1 - 16 litraa sadalla

Yhteenveto


Jaguarissa hinta – laatusuhde on ehdottomasti kohdallaan. Auton on virheettömässä kunnossa ja juuri huollettu. Edelleen myynnissä oleva malli ei ulkoisesti juurikaan eroa tästä vuoden 2000 -mallisesta. Pyydetyllä hinnalla kun saisi uudenkarhean perhesedanin. Ja minkälaisen vaikutelman Jaguarilla ajava tekee verrattuna tavallisella autolla ajavaan?

Käytännön kulutus on auton tehoreservit ja paino huomioon ottaen kohtuullinen. Ajotietokone näyttää 11,8 litran keskikulutusta keskinopeuden näyttäessä 42 km/h. Matka-ajossa päästään 8 litran lukemiin.

Lisätiedot Jaguarista Ilkalta numerosta 0400-404527.

Comments

For sale - Jaguar S-Type
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show