Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Jaguar S-type R - Article - Nettiauto

Tyypit: Jaguar S-type R

Koeajot 17.02.2010

Tämänkertaiset tyypit otettiin Jaguar S-type R:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä. Myynti-ilmoitus löytyy tästä linkistä.

Taustaa


Jaguar on peribrittiläinen autonvalmistaja, joka aloitti laadukkaiden ja urheilullisten autojen valmistuksen 1930 -luvulla. Viimeiseksi kuluneet parikymmentä vuotta Jaguar kuului Ford –konserniin. Vuonna 2008 Ford myi osakkeensa intialaiselle Tata Motorsille, joka on yksi Intian vauraimmista teollisuuskonserneista.

Ensimmäisen polven Jaguar S-typeä valmistettiin vuosina 1963-68 joka oli taas Jaguar Mark 2:sen sisarmalli. S-typessä oli takapyörien erillisjousitus, kun taas aiemmin (vuonna 1959) esitellyssä Mark 2:ssa oli takana lehtijouset. Ulkonäöllisesti mallit erotti toisistaan takapyörän aukosta, joka Mark 2:sessa oli pyöreä ja S-Typessä rengas jäi irrotettavan pellin taakse piiloon. Nyt koeajettu S-type -mallisarja esiteltiin vuonna 1999.
Tarjolla on ollut 3-litran V6:sta, 2,7-litraista turbodieseliä sekä 4-litraista V8 ahdettuna ja ilman.

Ensivaikutelma


Jaguar British Racing Green väreissä ja ahdetulla V8 –moottorilla. Aika kunnioitettava paketti ja varmasti aika monen bensa-asemakeskustelun kohde. Jaguarin muotoilusta voisi puhua vaikka kuinka pitkään, on se vaan niin hieno auto! R-version erottaa verkotetusta maskista ja musta-punaisista R-merkeistä, lisäksi takakontin päällä on hillitty lippa.
Sisusta on ylellinen, tarkoituksenmukainen ja ehdottomasti loistavasti varusteltu, mutta tummasävyiset värit loisivat autoon enemmän arvokkuutta kuin vaaleasävyiset.

Ajossa


Tehokkaassa autossa tehoreservit jäävät piiloon talven liukkailla. Niin nytkin – luistoneston valo vilkkuu vähän väliä ja ajonvakautus puuttuu kohteliaasti peliin aina kun perä pyrkii vähänkin rinnalle.
Jaguar on silti (tai siitä huolimatta) erittäin helppo ja vaivaton ajettava. Auto on suuntavakaa ja niin hiljainen nastoillakin, että minun piti ajon aikana tarkistaa omistajilta minkätyyppisillä renkailla nyt ajellaan. Myös tuulen suhinat loistivat poissaolollaan.

Moottoritiellä jossa pitoa oli vähän paremmin pikapyrähdys laittomien nopeuksien puolelle sujui rivakasti ja ilman sen kummempia mölyjä. Kompressoriahtimen vinkuna kertoi, että nyt ilmaa ahdetaan imusarjaan todella kovalla paineella. Vääntö-ominaisuudet tuovat mieleen nykyaikaiset turbodieselit eli vääntöä on riittävästi.
Automaattilaatikossa on manuaalitoiminnot, mutta kukapa niitä kaipaa kun laatikko vaihtaa sellaisenaankin huomaamattomasti.
Ohjaus on tehostettu aika kevyeksi ja tuntuma tiehen on tällä rengastuksella ja kitkapinnalla aika ohuehko. Nahkapintaisen ratin kehä on mukavan paksu.

  • Array
  • Array
 

Tilat ja varustelu


Etutilat ovat täydelliset. Kuppimaiset penkit ovat erittäin mukavat, mutta silti niistä löytyy sivuttaistukea vauhdikkaaseenkin kanttailuun. Ohjauspyörä ja polkimet(!) siirtyvät sähköllä, samoinkuin penkki. Keskikonsolin kosketusvärinäytölle voi valita navin tai radion kanavanäytön lisäksi televisio-ohjelmaa.
Muista varusteista mainittakoon pysäköintitutka taakse, lasinen kattoluukku, monitoimiohjauspyörä, xenon –valot, ajonvakautusjärjestelmä, sähköisesti säätyvä CATS-jousitus. Oikeastaan mitään järjellistä ei jää kaipaamaan.
Takatilat ovat parhaimmillaan kahdelle. Jalkatiloja ei voi runsaudella kehua, mutta jos etupenkkiläiset vähän joustavat tiloistaan, takapenkkiläisillä on sitten jo mukavampaa.
Tavaratilaa on moitittu ahtaaksi, mutta harvempi tällaisen pelin hankkii sementtisäkkien kuljettimeksi.

Tekniset tiedot


Teho: 396 hv / 291 kW
Huippunopeus: 250 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 5,6 sekuntia
Kulutus: 18,5 – 9,2 – 12,6 litraa sadalla

Yhteenveto


Tehokkailla ja ylellisillä autoilla on paljon ystäviä ja itsekin lukeudun tähän sakkiin. Tämä Jaguar S-Type R on uudenveroisessa kunnossa. Kesällä auton ajo-ominaisuudet pääsevät paremmin esille. Paketin kruunaa auton perinteikäs ulkoväri.

Lisätiedot Jaguarista Pentiltä numerosta 050 331 6002.

Kirjoitti: Mika Fagerström

Kirjoittaja on Nettiauton perustajajäsen. Voit tarjota erikoista ajopeliäsi Nettiauton koeajon kohteeksi sähköpostiosoitteeseen mika@teerila.fi Laita viestiin mukaan linkki ajoneuvoilmoitukseen. Kaikkia autoja ei voida koeajaa, mutta tarjotuista poimitaan mielenkiintoisimmat.

Comments

For sale - Jaguar S-Type
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show