Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Mazda6 2.3 GT - Article - Nettiauto

Tyypit: Mazda6 2.3 GT

Koeajot 15.10.2005

Tämänkertaiset tyypit otettiin Mazda6:lla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Espoossa ( http://www.nettiauto.com/391175 )

TAUSTAA

Mazda6 oli ensimmäinen Mazdan uuden tulemisen ilmentymä ja ansaitsi aikanaan paljon palstatilaa ja testivoittoja. Uusi nimi ja uusi kuosi 626:sen henkiselle seuraajalle kehitettiin viestittämään, että nyt koko mallisto uusiutuu. Ja niinhän siinä kävikin, että vanhahtava mallisto väistyi uusien mallien tieltä. Aivan näinä päivinä on esitelty uusin tulokas eli keskikokoinen tila-auto Mazda5. Muita uudenkarheita malleja ovat Mazda2, Mazda3 sekä wankelmoottorinen sporttiauto RX-8 (jota saa mielellään tarjota koeajoon).

ENSIVAIKUTELMA MAZDASTA

Silmiinpistävin ensihavainto tässä yksilössä on kirkkaankeltainen väri - eikä vaan peruskeltainen, sillä vasta läheltä katsottuna näkee, että maalin seassa on metallihilettä! Korin muodoista voi olla montaa mieltä, mutta tässä kuosissa Mazda6 on varsin tuning -henkinen. Asiaan vaikuttaa etenkin madallettu alusta, isot alupallerot kirkkaat takavalot,takaluukkua koristava spoileri, Aero -korisarja sekä, molemminpuoliset kromatut pakoputkenpäät.

Sisällä on lisää koristetta, sillä koko keskikonsoli ja osa oviverhoilusta on samaa keltaista väriä kuin auton ulkokuorikin. Tämän auton sisustaan on tyylikkäästi asennettu hyvinsoiva erilliskaiutinsarja. Muu osa sisustasta on tyylikästä mustaa nahkaa.

Joidenkin autojen ohjauspyörät herättävät positiivisiä tuntemuksia. Ne jotka minua miellyttävät ovat yleensä kolmepuolaisia, kuten tässäkin tapauksessa. Ehkä se on niiden puolien jykevä muotoilu joka miellyttää?

AJOSSA

Ajoltaan Mazda6 on vaivaton ja yllätyksetön. Vieraskin kuljettaja on heti sinut auton kanssa. Hallintalaitteiden sijoittelu on loogista ja kaikki kikkailu loistaa poissaolollaan. Mittaristot ovat nykytyyliin pyöreät ja kromikehyksiset. Keskikonsolin säätimet ovat helposti omaksuttavissa ja radio on kerrankin sijoitettu riittävän ylös.

2,3 litrainen neloskone tarjoaa mukavan alakierrosväännön. Etuna on vähäinen vaihtamistarve. Mikään raketti tämä moottori ei ole, mutta kaikentyyppiseen etenemiseen riittävän ponteva pata.

Vaihteensiirto on tarkka ja kohtuullisen lyhytliikkeinen. Kytkin, jarru- ja kaasupoljinkäytös ei saa aikaan muistiinpanoja päänsisäiseen muistikirjaan.

Alusta on tehtäviensä tasalla, sillä ajokäytös on tukeva ja kori on hiljainen.

Ohjaus on nopeahko ja ohjaustuntuma on parempaa keskitasoa.

Kaikkinensa Mazda6:sen sisustasta ja ajettavuudesta tulee mieleen Honda Accord ja Lexus IS200.
  • Array
  • Array
 

TILAT JA VARUSTELU

Tiloiltaan liikutaan suositussa Vectra, Mondeo, vs luokassa. Mazdan sisätilat ovat viihtyisät eikä ahtaus tule heti ensimmäisenä mieleen. Taaksekin mahtuu oikein mukavasti, mutta kuten niin monessa muussakin autossa, en sijoittaisi kolmea raavasta miestä takapenkille ainakaan pitkäksi aikaa.

Varusteita on nykyautoon mukavasti - tässä yksilössä on hifipuoleen panostettu.
Ohjauspyörässä on radion sekä vakionopeudensäätimen painikkeet.

Penkit ovat lievästi urheilulliset, ja musta nahka tekee hyvän säväyksen. Ilmastointilaite on automaattinen; ajotietokone ja ajonvakautusjärjestelmä kuuluvat pakettiin.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 166 hv / 122 kW
Vääntö: 207 Nm
Huippunopeus: 211 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 9 sekuntia
Kulutus: 7,2 - 9,1 - 12,4 litraa sadalla

YHTEENVETO

Mazda6:n suosion ymmärtää, nyt kun on autoon tutustunut. Se on kaikin puolin moderni auto ja tarjoaa erinomaiset tilat ja kikkailemattomat ajo-ominaisuudet. Japanilaiset autot ovat aina pärjänneet hyvin verrattuna eurooppalaisiin kilpakumppaneihinsa teknisen luotettavuuden alueella.

Mazdassa ei ole mitään ärsyttäviä piirteitä. Vaakakupissa lisäksi miellyttävä ulkonäkö sekä korkealle arvostettu laatutaso. Lisätiedot Mazdasta Terolta numerosta 040 534 3364.

Comments

For sale - Mazda 3
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show