Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Mazda MX-5

Koeajot 23.07.2005

Tämänkertaiset tyypit otettiin Mazda MX-5:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Lappeenrannassa ( http://www.nettiauto.com/326586 )

TAUSTAA

Mazda lanseerasi huippusuosion saavuttaneen Mazda MX-5:n vuonna 1990. Amerikan markkinoille keksittiin lisänimi Miata. Auton hauskuutta ja ajo-ominaisuuksia suitsutettiin aikansa autolehdissä siihen malliin, että moni varmaan osti suhteellisen edullisen auton (mutta ei Suomessa) heräteostoksena ja pelkkään huvittelukäyttöön.

Vastaavalla konseptilla ei moniakaan autoja tuolloin ollut tarjolla. Äkkiseltään tulee lähinnä mieleen baijerilaisten BMW 3-sarjan cabrio. Siis edullinen, perustekniikalla toteutettu avoauto.

Näillä eväin saavutettiin mittava kaupallinen menestys etenkin amerikan ihmemaassa, jossa oman maan tuotteet olivat Camaro, Mustang GT ja Corvette linjaa. Siis täysin erityyppistä kalustoa.

ENSIVAIKUTELMA MIATASTA

Aika ei ole tehnyt pahaa tälle korimallille, sillä edelleen se näyttää modernilta. Ensimmäinen facelift tehtiin vuonna 1997 ja vasta nyt on tiedossa kolmannen sukupolven MX-5. Muotokieli on vuosien saatossa säilynyt hyvin samanoloisena, joka kertoo että alkuperäiset linjat olivat onnistuneet.

Peruskonstruktio tässä ensimmäisessä versiossa on 1.6-litrainen ruiskunelikko tuplilla nokka-akseleilla, sporttiseen avoautoon suorastaan kuuluva takaveto, sekä 5-vaihteinen manuaali. Myöhemmissä malleissa koneen koko kasvoi 1.8-litraan. Katoksi on tarjottu lisähintaan kovaa kattoa, joka on tehty lasikuidusta.

Kabiini on sopivan urheilullinen ja pyöreät, selkeät mittarit sopivat auton luonteeseen. Keskikonsoli on arkisen muovinen ja sisältää tavanomaiset lämmönsäätimet sekä radionpaikan. Ilmasuuttimet ovat perinteiset pyörylät, jotka saa suljetuksi keskinupista kiertämällä.

Ohjauspyörä on tässä yksilössä Momon valmistama ja juuri oikealla etäisyydellä ja sopivassa kulmassa. Säätöjä ei ole, eikä niitä kaipaakaan.

AJOSSA

Paras osuus tulossa... Lukujen valossa Mazdan tehoreservit eivät ole häävit. Suorituskyky on joka tapauksessa riittävä ja tällä herhiläisellä on todella nautinto päästellä mutkateillä.

Ohjaus on erittäin nopea ja täsmällinen. Ohjaustunto on suorastaan loistava.

Vaihteensiirto on täsmällinen ja lyhytvartisen kepin liikeradat ovat mainiot. Moottori on erittäin kierrosherkkä ja kiihtyy tasaisesti aina kierrosluvunrajoittimelle asti.

Alusta on mukava, mutta jämäkkä. Pakoäänet ovat mukavan matalaa pörinää, ei kuitenkaan liian äänekästä.

Näistä eväistä syntyy sellainen kokonaisuus, että ajaminen MX-5:llä on todella hauskaa! Varsinkin mutkateillä räppäily on kokemus, jonka haluaa kokea aina vain uudestaan. Jos haluaa lipua rauhallisesti ja katsella maisemia, niin sekin onnistuu. Vähiten hauskaa on ajaa pitkiä matkoja suurilla nopeuksilla, sillä silloin tuulensuhina muodostuu rasittavaksi, varsinkin jos pitää rättikattoa kiinni.

Tuulen pyörteily katto auki asennossa ei haittaa, sillä tässä autossa oli takana tuulensuoja, joka estää ilman pyörteilyn kabiinissa tehokkaasti.
  • Array
  • Array
 
TILAT JA VARUSTELU

Leveydeltään ohjaamo on sopiva kahdelle aikuiselle, ainoastaan istuimen pituussäädössä voisi olla vielä joitakin senttejä lisää pelivaraa. Näkyvyys on jopa 184-senttiselle hyvä, sillä Mazdassa istutaan matalla, eikä näinollen tuulilasin kehikko osu näkökenttään.

Pienen moitteen saa sähköikkunoiden katkaisinten sijoittaminen keskikonsoliin. Toisinaan vaihdetta vaihtaessa kyynärpää osuu niihin, ja saa aikaan tahattoman ikkunan avaamisen tai sulkemisen.

Matkatavaratila ei ole pieni, muttei se kovin suurikaan ole. Sellainen kahden golfbagin kokoinen. Ja saahan tähän hankittua kromatun telineen tavaratilan kanteen, jos oikein ahdasta tulee. Etuistuimien takana on hiukan tilaa vaikkapa muutamalle repulle.

Varusteita ei ole paljon, mutta mitään ei oikein osaa kaivata. Lisävarustelistakaan ei ole ollut kovinkaan kaksinen; nahkajakkarat ovat olleet optiona, mutta esimerkiksi automaatilla tätä ensimmäistä versiota ei ole koskaan tarjottu.

Kattomekanismi on hyvin yksinkertainen ja näppärä käyttää: aurinkolippojen takana on kaksi salpaa, jotka avataan. Sen jälkeen avataan vetoketju, ja takalasi lasketaan alas. Sitten katto vaan työnnetään ala-asentoon. Aikaa operaatioon menee tottuneelta alle 30 sekuntia. Sulkeminen on melkeinpä nopeampaa.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 115 hv / 85 kW
Vääntö: 135 Nm
Huippunopeus: 195 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 8,7 sekuntia
Kulutus: 6,1 - 7,8 - 9,6 litraa sadalla

YHTEENVETO

Erittäin hauska tuttavuus! Tässä autossa on hinta / laatusuhde kohdallaan, sillä tarjolla on avoauto, jossa ajo-ominaisuudet ovat mainiot. Eikä auton pitäminen ole kovin kallista (Mazda tekee tunnetusti vähävikaisia autoja) ja kulutuskin on erittäin kohtuullinen. Harvempi hankkii tällaisen pelin talouden ainoaksi autoksi, mutta jokaisellahan on erilaiset käyttötarpeet ajokalustolle. 

Comments

For sale - Mazda 5
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.