Tyypit: Mitsubishi Grandis

Koeajot 21.03.2008

Tämänkertaiset tyypit otettiin Mitsubishi Grandisilla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Vantaalla http://www.nettiauto.com/1806744

TaustaaMitsubishi Grandis on kompaktikokoinen tila-auto, joka esiteltiin vuonna 2004. Korimalleja on vain yksi ja moottoripuolella on tarjolla 2.4 –litrainen bensiininelikko sekä Volkswagen -sukuinen 2.0 D-ID turbodiesel.

Kilpakenttään voisi piirtää jo edesmenneen Honda Streamin ja Renault Grand Espacen. Kompakti tila-auto on aina mielenkiintoinen tuttavuus, sillä oma perhekulkine edustaa samaa kategoriaa ja on merkiltään Honda FR-V. Grandisiin en ole lähemmin tutustunut, joten uteliain mielin siis koeajolenkille.

EnsivaikutelmaLäheltä auto ei ole lainkaan niin massiivinen kuin olin odottanut. Ensin tutustuimme omistajan kanssa istuinjärjestelyihin. Keskimmäisellä rivillä on tilaa (myös jalkatilaa) ruhtinaallisesti. Viimeisimmän rivin kaksi lisäpenkkiä saa taitettua kokoon, jonka seurauksena tavaratilassa on täysin tasainen lattia. Erikoisena lisänä taaimmaiset penkit saa käännettyä ympäri siten, että takaluukun edustalla voi pitää piknikkiä.

Kuljettajan penkiltä katsottuna kaikki tarvittava löytyy helposti ja ohjaamo on vaalein sävyin valoisa ja muutenkin laadukkaasti viimeistelty. Ylös keskikonsoliin siirretty Gear Tronic automaattivaihteiston valintavipu on hyvin käsillä.

Tuulilasi on kaukana edessäpäin ja arvatenkin ahtaissa paikoissa nokan kanssa voi joutua betoniseinän kanssa kontaktiin.

Mittariston luettavuus ei ole kaikkein parhain ainakaan kirkkaassa auringonvalossa.AjossaKaasupoljin on hiukan totuttua oikeammalla ja erittäin herkkää poljintyöskentelyä saa ainakin alkuun harjoittaa, jotta auto ei ryntää liian kovaan laukkaan tahattomasti.

Ajoltaan Grandis on muutoin farmariautomainen, sillä erotuksella että autossa istutaan korkeammalla. Tästä on se etu, että liikennetilanteet voi paremmin ennakoida, kun näkee muiden autojen ylitse.

Auto käyttäytyy hyvin neutraalisti. Jousitus on mukavuuspainotteinen, mutta ei liian pehmeä. Etuvetoisuus ei paista läpi minkäänlaisena tuntemuksena ohjauspyörässä. Vaihteet vaihtuvat huomaamatta, ja tarvittaessa Gear Tronic -vaihteistoa voi ohjata käsin. Moottori ottaa kierroksia herkästi, mutta näin kookas auto ei ole tietenkään mikään raketti. Käytännön ajotilanteisiin suorituskyky on kuitenkin kohdallaan.

Ylipäänsä Grandisin ajettavuutta leimaa kiireetön ja vaivaton rentous. Nämä ovat tavoiteltavia ominaisuuksia, jotka korostuvat autoa pitempään ajavalle.

  • Array
  • Array
 

Tilat ja varusteluEtu- ja keskirivien penkkien muotoilu ja tilat ovat isollekin ihmiselle väljät, taaimmaiset penkit sopivat keskenkasvuisille tai tilapäisistuimiksi aikuisille.

Kuuden ja seitsemän hengen tila-autoissa joudutaan aina tinkimään tavaratilasta samassa suhteessa mitä enemmän on penkkejä käytössä. Plussaa Grandisille siitä, että taaimmaiset penkit saa yksittäin taivuteltua piiloon.

Invite -varustetasoon sisältyy paljon mukavuus- ja turvavarusteita. Mainittakoon näistä ajonvakautusjärjestelmä, automaattinen ilmastointi, kuusi turvatyynyä, etuistuinten säädettävät kyynärnojat ja kuljettajan istuimen korkeudensäätö.

Lisäksi tässä autossa on Style Pack, joka tuo mukanaan sivuille kääntyvät kromikuoriset ulkopeilit, kromilistat kynnyksiin, kromiset kahvat ja takapuskurin alalaajenuksen.

Jälkiasennusvarusteista mainittakoon vetokoukku ja lohkolämmitin sisäpistokkeella.

Tekniset tiedotTeho: 165 hv / 121 kW
Huippunopeus: 200 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 10 sekuntia
Kulutus: 7,4 – 9,4 – 12,8 litraa sadalla

YhteenvetoMukavasti varusteltu iso tilafarmari, jossa tarvittaessa kuljetuskapasiteetti jopa seitsemälle. Turvallisuusvarusteet hyvällä tasolla. Verrokkeihin nähden edullinen hinta. Mitsubishin hyvä maine kestävänä ja vaivattomana käyttöautona. Hyviä syitä tutustua tähän yksilöön lähemmin. Kirjoitti: Mika Fagerström

Kirjoittaja on Nettiauton perustajajäsen. Nykyään hän myy käytettyjä autoja Tuusulassa. Voit tarjota erikoista ajopeliäsi Nettiauton koeajon kohteeksi sähköpostiosoitteeseen mika@teerila.fi Laita viestiin mukaan linkki ajoneuvoilmoitukseen. Kaikkia autoja ei voida koeajaa, mutta tarjotuista poimitaan mielenkiintoisimmat.

Comments

For sale - Mitsubishi Grandis
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.