Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Nissan 300ZX twin turbo - Article - Nettiauto

Tyypit: Nissan 300ZX twin turbo

Koeajot 14.08.2005

Tämänkertaiset tyypit otettiin Nissan 300ZX:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Maskussa ( http://www.nettiauto.com/344833 )

TAUSTAA

Nissan aloitti ennakkoluulottomasti urheilumallien valmistuksen jo vuonna 1970, kun ensimmäinen Datsun 240Z (S30) esiteltiin. Auto oli kuin Ford Caprin ja jenkkiponien risteytys - koko oli eurooppalainen, mutta ulkonäkö oli suunnattu amerikanostajia miellyttämään.

Seuraava sukupolvi kantoi nimeä Nissan 280ZX (S130) ja se esiteltiin vuonna 1979. Ensimmäinen 300ZX (Z31) tuli vuonna 1984 ja nyt koeajettu malli (Z32) esiteltiin vuonna 1990, valmistuksen päättyessä vuonna 1996. Samaan konseptiin pohjautuva edelleen jatkojalostettu versio kantaa nimeä 350Z -ja se esiteltiin niinkin myöhään kuin vuonna 2003.

ENSIVAIKUTELMA NISSANISTA

Tätä Nissanin urheilumallia on toivottu Tyypit -raporttiin jo pitempään, ja minullekin auto on uusi tuttavuus. Toki Nettiauton autoliikkeiden kuvaustuokioissa auto on tullut vastaan muutaman kerran.

Erikoista tässä yksilössä on manuaalivaihteisto, joka on harvinainen, yleensä nämä ovat automaatteja.

Muodoiltaan 300ZX on onnistunut. Ikä ei paina ja muotokieli henkii vauhtia ja tehoa. Vuosimallia kysyttäessä joudun tarkistamaan, että kuulinko oikein. Takaapäin muodot tuovat etäisesti mieleen Pontiac Firebirdin, mutta etupäähän on onnistuttu muotoilemaan urheiluautoon erinomaisesti sopivat ajovalot - ei niitä ainaisia luukkulamppuja jotka törröttävät ikävästi kuljettajan näkökentässä.

Targakattonsa ansiosta auto on puoliksi avoauto. Kattopalat on näillä keleillä syytä pitää mukana, sillä muuten on matka ja auton sisusta äkkiä pilalla.

AJOSSA

Nissanin ajettavuutta voisi luonnehtia yhdellä sanalla: hienostunut. Tehoa autossa on riittävästi, onhan se varustettu kahdella turboahtimella.

Turbojen mukaantuloa ei huomaa sillä muhevaa vääntöä on tarjolla jo pieniltä kierroksilta alkaen.

Manuaalivaihteisena auto on tarvittaessa hyvinkin urheilullinen. Voimavarojen kokeilu ei ole mahdollista arkiliikenteessä, mutta pienet pyrähdykset kertovat, että autossa on runsaasti potentiaalia.

Auto on sportiksi yllättävän mukava. Jousitus ei ole pintakova, mutta kuopat ja routaheitot se nielee tasaisen eleettömästi. Kori ei ole moksiskaan isommistakaan kuopista. Auto tuntuu painavalta, ja se rauhoittaa ajoa.

Sähkösäätöisten nahkaverhoiltujen istuinten reunat tarjoavat erittäin hyvän tuen kaarteessa.

Näkyvyys on hyvä kaikkiin suuntiin paitsi suoraan taakse. Takalasi on nimittäin erittäin viistossa asennossa.

Vertaus voi tuntua erikoiselta, mutta auto tuo mieleeni pari vuotta sitten kokeilemani Corvette LT-1:sen, joka oli myös manuaalivaihteinen. Autot ovat kutakuinkin samankokoiset, kabiini on samanhenkinen ja penkit ovat samanoloiset. Myös ajotuntuma on samanlainen. Tekniikoissa suurin ero, sillä Nissanissa on V6 tuplaturbo ja Corvettessa vapaastihengittävä V8.
  • Array
  • Array
 
TILAT JA VARUSTELU

Nahkaverhoillut urheilupenkit ovat tyköistuvat. Ajoasennon saa helposti mieleisekseen. Jalkatilaa on kaikin puolin riittävästi. Keskikonsoli erottaa kuljettajan ja matkustajan tilat tehokkaasti.

Automaattisääteisen ilmastointilaitteen säätimet ovat omassa saarekkeessaan mittariston oikealla puolella ja hyvin käsien ulottuvilla. Muut hallintalaitteet ovat perinteisillä paikoillaan.

Takapenkit ovat syvät poterot mallia Porsche eikä ahtautuminen saatikka matkanteko houkuttele.
Autossa on kahdessa palassa irroitettava targakatto. Keskelle kattoa jää kiinteä palkki. Olo on silti melkein kuin avoautossa.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 283 hv / 208 kW
Vääntö: 375 Nm
Huippunopeus: 250 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 6,0 sekuntia
Kulutus: 8,3 - 10,5 - 14,5 litraa sadalla

YHTEENVETO

Tässä on tarjolla hienostunut urheiluauto, jolla voi ajella myös arkiajot. Tämä yksilö on erittäin hienossa alkuperäiskunnossa, eikä siinä ikä näy.

300ZX tarjoaa vauhdinnälkäisille silkkaa ajonautintoa ja sillä erottuu mukavasti massasta.

Lisätiedot Nissanista Henrikiltä numerosta 040 302 2575.

Comments

For sale - Nissan 300ZX
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show