Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Tyypit: Nissan Micra 160 SR

Koeajot 03.12.2009

Tämänkertaiset tyypit otettiin Nissan Micra 160 SR:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Vantaalla. Myynti-ilmoitus löytyy linkistä http://www.nettiauto.com/2647443

Taustaa


Nissan Micran K12 -koodinimellä kutsuttu nykymalli esiteltiin vuonna 2003. Kyseessä on vasta kolmas sukupolvi Micrasta, aiemmat mallit K10 tulivat vuonna 1982 ja sen seuraaja K11 vuonna 1993. Facelift -malli on nimetty C kirjaimella, eli nykyinen malli tuntee koodin K12C. Suhteellisen harvakseen näitä pikkuautomalleja uusitaan siis.

Perusversiot Micrasta ovat 1.0, 1.2 sekä 1.4 litraisia, korimallien ollessa 3 ja 5 -ovisia. Myös kovakattoinen avomalli löytyy mallistosta.

Dieselmoottorisiakin Microja on tehty, mutta ainakaan Nettiautossa ei ole yhtään K12 –mallista myynnissä, joten kohtuullisen harvinainen se on täällä Suomessa.

Ensivaikutelma


Nyt koeajettu 160 SR edustaa umpikoristen mallien huippua, moottorin ollessa 1.6 litrainen nelisylinterinen. Ulkoisia eroja löytyy hakemattakin – alusta on matalampi, aluvanteet kuuluvat vakiovarustukseen, puskureissa ja maskissa on urheilulliset mustat somisteet, ovien lukkopesät on korvattu merkkivaloin (avaimeton kulku) ja takalasin yläreunassa on lippa.

Ajossa


Micra käynnistetään kiinteästi autossa olevasta katkaisijasta ilman avainta. Kun kuljettaja lähestyy autoa, ovat napsahtavat auki. Kätevää!

Heti ensimmäisenä kiinnittyy huomio auton pirteään kulkuun, jota säestää asiaan kuuluva kiva pörinä. Toinen huomio kiinnittyy ohjauksen palautukseen, joka pitkään Mersulla ajaneelta tuntuu erikoiselta. Mersussahan ohjaus ei palauta lainkaan, sen takia tämä voimakas palautus herättää huomiota.

110 hevosvoimainen moottori näinkin pienessä autossa tekee ajamisesta vaivatonta. Micra ikäänkuin odottaa että paina nyt sitä kaasua. Mikään urheiluauto tämä ei kuitenkaan ole; veto loppuu kesken ennen kuin kierrokset kohoavat yli 5000:n.
Ajoasento on vaivaton – Micrassa istutaan ryhdikkäästi ja korkealla. Istuinten sivutuki on vaatimaton, istuinosa on laakea ja sopii siten isommallekin. Näkyvyys eri suuntiin saa kiitosta, sillä ikkunat ovat suuret eikä katveita ole.

Vaihteensiirto on tarkka ja kepin liikkeet ovat lyhyet. Ykkösvaihteella kytkimen kanssa saa olla tarkkana, että auton saa sutimatta liikkeelle. Asiaan varmasti tottuu päivässä.

Kori ei juurikaan kallistele ja tuntuma on muutenkin kuin isommassa autossa.

  • Array
  • Array
 

Tilat ja varustelu


Micrassa on erittäin hyvä varustetaso mihin tahansa verrattuna: aiemmin mainitun avaimettoman käynnistyksen lisäksi automaatti-ilmastointi, ajonvakautus (ESP), nahkakehäinen radion säätimillä varustettu ohjauspyörä, valkoiset mittaripohjat, ajotietokone, lasintummennukset sekä alumiinipäällysteiset polkimet. Soittimena integroitu 7 levyn CD-soitin.

Edessä ei isompikaan ihminen kärsi ahtaudentunteesta, mutta takapenkki on selvästikin jalkatiloiltaan ahdas, joskin pysty istuma-asento luo lisää tilantuntua.

Tekniset tiedot


Teho: 110 hv / 81 kW
Huippunopeus: 183 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 9,8 sekuntia
Kulutus: keskimäärin 6,6 litraa sadalla

Yhteenveto


Laadukkaan oloinen ja pirteä pikkuauto, joka erottuu hienoisilla yksityiskohdilla vertaisistaan. Kaiken kaikkiaan makea kuin karkki!
Kirjoitti: Mika Fagerström

Kirjoittaja on Nettiauton perustajajäsen. Voit tarjota erikoista ajopeliäsi Nettiauton koeajon kohteeksi sähköpostiosoitteeseen mika(a)teerila.fi Laita viestiin mukaan linkki ajoneuvoilmoitukseen. Kaikkia autoja ei voida koeajaa, mutta tarjotuista poimitaan mielenkiintoisimmat.

Comments

For sale - Nissan Micra
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can choose payment method in next step

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

 

This is typically because the model is less common, and there is not enough pricing data to give an accurate enough estimate.

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.