Tyypit: Nissan Primera 1.6 Fantasy

Koeajot 26.09.2008

Tämänkertaiset tyypit otettiin Nissan Primeralla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Hämeenlinnassa. Myynti-ilmoitus löytyy tästä.

Taustaa


Nyt koeajettu Nissan Primera on Nettiauton katsotuimpia autoja. Kirjoitushetkellä ilmoituksen klikkausmäärä oli 332.313! Autosta on ollut juttua monessa radio-ohjelmassa, sanomalehdessä, netin keskustelupalstoilla ja jopa televisiossa! Syynä tähän on ilmoituksesta löytyvä verbaaliakrobatia, eli myyjällä on ns. sana hallussa. Kannattaa lukea!

Nyt on kuitenkin tarkoitus katsoa, minkälainen auto löytyy ilmoituksen takaa.

Ensivaikutelma


Nissan Primera on kirjoittajalle tuttu auto, sillä jossain vaiheessa on samanlaisen ollut pihassa. Nyt ajettu yksilö on pientä laittoa vaille, mutta parin tunnin vaivannäöllä siitä saa ihan kohtuullisen siistin käyttöauton. Penkinpäälliset ja ylimääräiset roskat pois ja kunnon ulkopesu ja vahaus tekisivät ihmeitä. Takaluukussa on pieni maaliprojekti, josta selviää hiekkapaperilla ja spraypullolla.

Kojelautanäkymä on yllättävän moderni ottaen huomioon, että auto on tullut markkinoille jo 17 vuotta sitten. Mikään ei ärsytä ja kaikki namiskuukkelit löytyvät etsimättä.Ajossa


Ajettavuudeltaan Primera on yllättävän hyvä. Jousitus on mukavuuspainotteinen, mutta eurooppalaisittain jämäkkä. Jopa mukulakivillä auto kulkee kuin sukkasillaan eikä mitään ylimääräisiä kolinoita kuulu mistään.

Ohjaus on mitäänsanomaton sanan harmittomimmassa mielessä, eli mitään negatiivistä tai esiin nostettavaa ei tule ilmi. Auto kulkee suoraan ja juuri sinne minne rattia kääntää.

Penkit ovat kovat ja maltillisesti muotoillut. Omassa käytössä havaitsin, että ne ovat ainakin aiempaan -87 Bluebirdin pehmeisiin nojatuoliin verrattuna sopivan tukevat eikä pitempikään matka tuntunut jaloissa tai selässä. Säätövaraa on selkänojan kaltevuudessa ja istuinosan kaltevuudessa.

Tietynlainen lautamaisuus penkeissä on verrattuna nykyautoihin, mutta annettakoon se anteeksi - hinta/laatusuhde ratkaisee...

Suorituskyvyltään Nissanin jo 310 tkm ajettu kone on yllättävän pirteä ja alavääntöä löytyy letkeään etenemiseen. Kierrosten nosto ei hirveästi auton etenemiskykyä muuta suuntaan tai toiseen, eli huipputeho ei ole tämän auton juttu vaan sopiva ja herkästi kaasuun vastaava kone, joka puurtaa nöyrästi.

Nykymittapuun mukaisesti renkaat ovat aika pienet ja kapoiset; tällä on ainoastaan positiivinen vaikutus äänimaailmaan, joka on kohtuullisen vähä-ääninen.

  • Array
  • Array
 

Tilat ja varustelu


Auto on kokoluokkaa aikansa Vectra tai 405, nykypäivänä ei tuollaista luokistusta enää löydäkään. Lähin vastaava porrasperä samassa kokoluokassa nykyään taitaa olla VW Jetta, mutta Primeran tyyppisten autojen aika on jo mennyt ohi.

Varustetaso tässä Fantasy -versiossa on aikansa huippua: abs-jarrut kuuluvat vakiovarustukseen samoin kuin keskuslukitus, peruutustutka on Osanetin lahjoittama jälkiasennustsydeemi. Lisäksi autossa on Sonyn RDS-radio, jonka CD-puoli ei jostain syystä enää toimi (takuu ummessa).

Ratista huomaa auton iän - ei turvatyynyä, ei myöskään kartanlukijalle. No - ajetaan varovasti...

Tekniset tiedot


Teho: 90 hv / 66 kW
Huippunopeus: 180 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 11,2 sekuntia
Kulutus: 5,3 / 6,9 / 9,0 litraa sadalla

Yhteenveto


Hyvä käyttöauto – ei mitään välitöntä korjausta ennen katsastusta paitsi ehkä virtalukko, josta avain irtoaa vaikka auto on käynnissä. No, tämä on pieni kustannus ja Primeran tyyppivika, joka ei montaa kymppiä maksa. Kaikki isommat viat Antti onkin jo laittanut kuntoon vuosien varrella.

Päästä Antti piinasta ja osta tämä Primera sellaisena kuin se on, käyttöautoksi! Kirjoitti: Mika Fagerström

Kirjoittaja on Nettiauto.com palvelun perustajajäsen, ja nykyään hän myy käytettyjä autoja sekä uusia mopoja ja skoottereita Keravalla. 

Comments

For sale - Nissan Primera
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.