Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Tyypit: Nissan Skyline GT-R - Article - Nettiauto

Tyypit: Nissan Skyline GT-R

Koeajot 28.01.2006

Tämänkertaiset tyypit otettiin Nissan Skyline GT-R:lla, joka on myytävänä autoliikkeessä Kiikoisissa - http://www.nettiauto.com/550596

TAUSTAA

Nissan Skyline GT-R on nousevan auringon maan legendaarisimpia autoja. Auto, jota ei liioin ole Suomen maaperällä nähty. Nyt uustuonnin myötä Skyline -yksilöitä on onneksi tullut kourallinen –mutta Suomen kilpisenä niitä löytyy edelleen vain muutama kappale.

Konservatiivisesta ulkonäöstään huolimatta kyseessä on kovan luokan sportti. Teknisinä erikoisuuksina mainittakoon neliveto ja nelipyöräohjaus, 2.6 –litran suora kuutonen ja kaksi turboahdinta välijäähdyttimellä.

Autoa valmistettiin vuosina 1989 – 1999 kolmea eri mallia, jotka tuntevat nimen R32, R33, R34. Monet ovat päätyneet keräilijöille tai kilpakäyttöön.

ENSIVAIKUTELMA SKYLINESTÄ

Grafiitin harmaa coupé –korinen Skyline on maskuliinisella tavalla vakuuttavan iätön ilmestys. Takaapäin katsottuna muotoilu on pyöreine lamppuineen ja M3 –tyyppisine lokasuojanlevityksineen onnistunut, mutta etuviistosta katsottuna keula on kuin eri paria. Etupää tuo lähinnä mieleen 1986 mallisen Celican. Korisarjalla ulkonäön saa häijymmäksi. Juuri sellaisilla koristeilla varustettuja Skylineja löytyy muuten tämän autoliikkeen pihasta kaksin kappalein.

Sisätilat ovat sekoitus arkijapsia ja sporttia. Mittaristo hämää alkuun – nopeusmittarin lukema on rajattu japanilaisittain 180 km/h lukemaan. Keskikonsolissa on kaikenlaista näyttöä, säädintä ja pikkunappulaa. Ratin ympärillä on erilaista säätöpyörää valojen ja tuulilasinpyyhkijöiden komentamista varten. Ohjauspyörä on karun pelkistetty – taitaa olla tarvikeratti.

AJOSSA

Oikeanpuoleiseen ohjaukseen tottuu yllättävän nopeasti ja vasurina vaihteiden vaihtaminenkaan ei tuota minkäänlaista ongelmaa.

Autoon on asennettu varsinainen mörinäpönttö, joka on kooltaankin 50 kg:n jauhesammuttimen luokkaa.

Alusta tuntuu alkuun (omaan autooni verrattuna) paukkukovalta, mutta muutaman kymmenen kilometrin maaseudun hiekkatiellä räppäilyn jälkeen se rupeaa tuntumaan suorastaan mukavalta.

Maavara on yllättävän reilu, sillä minkäänlaista pohjakosketusta ei tapahtunut koko koeajolenkin aikana.

Ja se paras on vielä kertomatta: suorituskyky on jälleen kerran vakuuttava. Tässä yksilössä on ahtopaineita hiukan nostettu, moottorinohjausjärjestelmä on lastutettu ja ilmanottoa on tehostettu vapaavirtaussuotimin. Näin ollen voimaa siirtyy tiehen noin 400 hevosvoiman edestä.

Skylinella voi ajaa kuin perheautolla konsanaan, mutta tarvittaessa tehoa, ja varsinkin vääntöä löytyy koko rahan edestä. Skyline ampaisee todella kuin tykin suusta ja pitoa tuntuu olevan loputtomasti. Turbovehkeissä on lisäksi erilaisia vihellyksiä ja suhinoita, joihin voi jäädä koukkuun.

Ajaminen on oikeanpuoleisesta ohjauksesta huolimatta vaivatonta ja helppoa. Skyline tuntuu painavalta ja painopiste on matalalla. Missään vaiheessa ei tunnu, että hallittavuuden menetys on lähelläkään. Vieraalla autolla ei tohdi niitä äärirajoja etsiä – mikään ei olisi nolompaa kuin istua keskellä ojaa hinausautoa odotellessa.
  • Array
  • Array
 

TILAT JA VARUSTELU

Etutilat ovat riittävät kahdelle raavaalle miehelle. Penkin muotoilu tuntuu aluksi oudon kourumaiselta, mutta koeajon mittaan istuimeen tottuu.

Takapenkillä ei ole jalkatilaa nimeksikään, eli se on vain tilapäiskäyttöön tarkoitettu. Tavaratila sen sijaan näyttää tavalliselta sedan -malliselta auton tavaratilalta.

Varustetaso on tavanomainen – ilmastointi ja sähköikkunat ja –peilit löytyy. Keskikonsolin elektroniikkaan en sen kummemmin perehtynyt, mutta se näytti ainakin perinteisestä poikkeavalta. Löytyypä kabiinista jopa säädettävä turboruuvi.

TEKNISET TIEDOT: (vakiokuntoinen R32 GT-R)

Teho: 276 hv / 206 kW
Vääntö: 360 Nm
Huippunopeus: japsiversiossa 180 km/h, käytännössä 230 ++
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 5,2 sek
Kulutus: ei ilmoitettu (käytännössä 12-14 l/100km)

YHTEENVETO

Tässäpä auto, joka vetoaa taatusti autofriikkeihin. Kiehtova peli, joka kaipaa säännöllistä ulkoiluttamista. Vaatii tosin taitavan ajajan.

Lisätiedot Skylinestä Mikolta numerosta 0400-864 858.

Comments

For sale - Nissan GT-R
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show