Tyypit: Nissan Sunny 1.6 LX

Koeajot 20.08.2004

Tämänkertaiset tyypit otettiin Nissan Sunny 1.6 LX:stä, joka on meikäläisen vara-autona (ei linkkiä myynti-ilmoitukseen).

TAUSTAA

Tätä on toivottu: mahdollisimman halpa auto ja fiilikset siitä. Nyt monien toive toteutuu, koska koeajossa on oma vara-autoni. Aikuisten oikeasti luulen, että suurin enemmistö haluaa mieluummin juttuja erikoisista sporteista, mutta kokeillaanpa mikä on tämän jutun suosio. Nettiauton webmasterina näen jokaisen jutun lukukerrat yhdellä silmäyksellä.

Nettiautoon tarjotaan koeajoon autoja enemmän kuin ehdin niitä ajamaan. Jokaisen tarjotun auton laitan jonotuslistalle, ja kun kerran viikossa teen jutun, käyn koko listan läpi ja tutkailen mitkä autot on myyty ja missä jäljellä olevat sijaitsevat. Laitan ylös päivämäärät milloin autoa on tarjottu ja otan hyvissä ajoin yhteyttä omistajaan, kun on seuraavan koeajon vuoro. Usein käy niin, että sovin koeajon ensimmäisen kanssa, jonka saan kiinni.

Välillä tarjotaan autoja, jotka ovat liian lähellä aiemmin koeajettuja. Ei ole mieltä tehdä juttua Mersun A140 mallista ja vähän sen jälkeen A170 CDI:stä, koska suurin ero on auton moottorissa. Kori, ajo-ominaisuudet ja varusteet ovat usein samantapaiset.

ENSIVAIKUTELMA SUNNYSTA

Tietynlaisen auton omistamista ei pitäisi koskaan joutua puolustelemaan. Nissanin kanssa näin kuitenkin tapahtuu. Halpa vara-auto on siinä mielessä hyvä kapine, että se opettaa nöyräksi, koska sitä ajaessa oppii arvostamaan parempia autoja ja niiden ajo-ominaisuuksia.

Erikoista halvalla Nissanilla kurvailussa on se, miten ihmiset suhtautuvat kuljettajaan. Sama ihminen arvotetaan eri tavalla, riippuen millä autolla ajaa.

AJOSSA

Nissanin käynnistäminen vaatii kaasupolkimen painalluksen. Käynnistysmoottori on äkäinen ja käyntiin tämä autovanhus pärähtää joka kerta ensimmäisellä yrittämällä. Vain hiukan mehupilliä paksummasta pakoputkesta ei tule mitään sinisiä savupilviä, vaan täysin normaalit vesihöyryt.

Ohjauspyörä noudattaa samaa hentoa linjaa, kuin muutkin hallintalaitteet. Ratin kehä on hyvin ohut, mutta pito on hyvä kumimaisen pinnan ansiosta. Runsaat 215.000 ajettua kilometriä eivät näy ratissa mitenkään, kuviointi on edelleen uudenveroinen.

Hentous häipyykin sitten saman tien mielestä, kun ryhdytään kääntämään ohjaustehostinta vailla olevaa etuvetoista autoa parkkipaikalla.
  • Array
  • Array
 
Liikkeellelähtö ja auton hallinta on helppoa ja vaivatonta, silloin kun vauhtia ei ole liikaa. Vaihteet loksahtavat helposti päälle ja jarrutkin ovat hyvin hallittavissa.
Ohuilla ja korkeaprofiilisilla 155/80-13 renkailla meno on hiukan kiikkerää. Tehostamaton ohjaus keskittää hyvin, mutta renkaat ovat uraherkkyyteen taipuvaiset. Tiukkaan kaarteeseen on syytä varautua huolellisesti ja vauhtia pudottamalla, että auto pysyy hallinnassa.

Erikoinen piirre Sunnyn ajamisessa on se, että etupää (moottori, vaihteisto, etupyörät) tuntuu hallitsevalta osalta autoa. Muu osa autosta tuntuu seuraavan etupään mukana. Tätä vaikutelmaa lisää vielä ajoasento, joka on mallia ”perä alhaalla, polvet korkealla”.

Tehontuntua 1.6 –litraisessa autossa on mukavasti. 94-hevosvoimainen kone vääntää mukavasti alakierroksilta alkaen. Juuri huippuväännön tuntumassa on tyhjä kohta, jossa kaasutin ”potkaisee tyhjää” eli kone meinaa nyykähtää.

Sunny on äänekäs vehje, senhän näkee jo esimerkiksi ovien rakenteesta. Radiota saa yhtenään säätää lujemmalle ja hiljemmalle renkaiden ujelluksen tahdissa.

TILAT JA VARUSTELU

Takana mahtuu juuri ja juuri istumaan, jos etupenkki on keskiasennossa. Pääntilaa tässä kantikkaassa autossa on sen sijaan sopivasti. Leveyttä on vaatimattomasti; kaksi aikuista menee kohtalaisesti taakse, kolmas saa kaikkien olon tukalaksi.
Tavaratila on kulmikas ja kohtuullisen tilava. Sinne mahtuu jopa kaikki neljä rengasta kerralla.

Sunny ei varusteilla mahtaile. Autossa ei ole tehostinta, keskuslukitusta tai sähköikkunoita. Eikä abs-jarruja, tai turvatyynyjä. Sen sijaan autossa on kahdet renkaat ja radio. Lisäksi lohkolämmitin sisäpistokkeella. Eikä juuri muuta. SLX –version ja LX –version suurin ero on mittaristossa, edellisessä on nimittäin käyntinopeusmittari ja kuljettajan selkänojan ristituen säätö!

Erikoinen varuste on keskellä kojetaulua oleva kello, jossa on myös päivämääränäyttö sekä ajastin!

Koleat aamut ovat Nissanille lastenleikkiä. Erittäin tehokas lämmitin lämpiää nopeasti tulikuumaksi.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 94 hv / 69 kW
Vääntö: ei ilmoitettu
Huippunopeus: 175 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 12 sekuntia
Kulutus: 5,7 – 7,5 – 9,1 litraa sadalla

YHTEENVETO

Tonnin hintaiseksi kotteroksi Nissan on oiva kulkine. Sillä pääsee luotettavasti paikasta A paikkaan B, mikä on alun perin auton perimmäinen tarkoitus. Halvan auton ylläpito ei tule kovinkaan kalliiksi. Varkaitakaan ei juuri tarvitse pelätä. Auton voi huoletta jättää lukitsematta missä vain, koska murtautuminen Nissaniin ja käynnistäminen ei vaadi juuri ruuvimeisseliä ihmeellisempää työkalua.

Koriltaan tämä auto on kohtuullisessa kunnossa ja vuosikatsastuksen leima on vasta kuivunut. Sen vuoksi edessä on toivottavasti runsaasti vaivattomia ja edullisia kilometrejä.

Comments

For sale - Nissan Sunny
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.