Tyypit: Opel Omega 2.5 TD Caravan

Koeajot 08.10.2005

Tämänkertaiset tyypit otettiin Opel Omega 2.5 TD Caravanilla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä pk-seudulla ( http://www.nettiauto.com/395549 )

TAUSTAA

Opel Omega seurasi Rekordia muutamien vuosien tauon jälkeen. Ensimmäinen eli A-sarjan Omega esiteltiin 1986. B-sarja, jota nyt koeajettu yksilö edustaa, ensiesiteltiin vuonna 1993. Tästä päivitetty versio esiteltiin 1999 ja Omegan tuotanto päättyi kokonaan vuonna 2003. Omegan yläpuolella oli vielä luxusmalli Senator, joka pohjautui pitkälti Omegan koriin ja tekniikkaan.

Omegasta tehtiin ainoastaan kaksi eri korimallia: sedan ja farmari. Auto oli koko olemassaolonsa ajan takavetoinen.

ENSIVAIKUTELMA OMEGASTA

Omega on aiemminkin esiintynyt Nettiauton koeajoraportissa, mutta tämän auton juttu on BMW:n alkuperää oleva turbodiesel nokalla.

Omega on koriltaan suuri auto, joka tarkoittaa että, tilaa on mukavasti myös takamatkustajille. Miinuspuolena on auton käsiteltävyys, etenkin takaosaston koon arvioiminen on vieraalle kuljettajalle hankalaa.

Kaikesta huomaa, että Omega on suunniteltu tarkoituksenmukaiseen käyttöön. Materiaalivalinnat eivät ole ylellisiä, mutta sitäkin käytännöllisempiä. Ohjaamoa hallitsee musta muovi, joka todella näyttää ja tuntuu muovilta. Penkkien plyysipäällyste on miellyttävä istua ja antaa hyvän pidon. Karkean kuviointinsa ansiosta se ei ole mitenkään elegantti ratkaisu, mutta toimiva.

Istuimet ovat kookkaat, joka on isokokoiselle kuljettajalle tervetullut asia.

AJOSSA

Suoran kuutosdieselin käyntiääni on mukavaa kuunneltavaa ja voimaa uhkuva. Manuaalivaihteisena tällä pelillä meno on letkeää. Pitkän vaihdekepin liikkeet ovat laajat.

Alusta on mukavuuspainotteinen. Se tarkoittaa, että hidastekorokkeet voi ottaa vauhdilla, ilman että ohjauspyörä hakkaa käsille. Kori keinahtaa muutaman kerran ja meno jatkuu. Urheilulliseen ajoon tällainen pehmeä alusta ei sovi. Mutta eipä ole painava dieselfarmari mikään urheiluauton ilmentymä.

Ohjaus on keskialueeltaan tunnoton ja vaeltaa hieman. Tämä saattaa johtua rengaskoon ja Suomen uraisten tieden yhteisvaikutuksesta. Ohjaustuntuma on raskaahko, eli ratin vääntämisen tuntee ojentajalihaksissaan.

Alakierrosväännöltään Omega on aika hengetön. Kierrokset on syytä nostaa noin 2000 rpm paikkeille, ennenkuin ollaan mukavan väännön aluella. Lysti loppuukin aika lyhyeen, sillä 4000 rpm paikkeilla voimantunne alkaa hiipumaan. Kuljettaja mukautuu äkkiä auton tavoille ja vaihteistoa aktiivisesti hämmentämällä Omegalla on rentouttavaa edetä. Nopeuden noustessa auton ajettavuus vain paranee. Ohjaus skarppaantuu ja alustasta häipyy kaikkinainen pehmeys.
  • Array
  • Array
 
TILAT JA VARUSTELU

Tiloiltaan Omega on runsas jopa nykymittapuun mukaan. Taakse mahtuu jopa kolme aikuista kohtuullisessa sovussa. Tavaratila on farmariluokan kärkeä, joskin joku Skoda Octavia pistää varmaan vielä vähän paremmaksi.

Autossa on kivasti mukavuusvarusteita, (johtuneeko siitä, että on uustuontia?) joista mainittakoon automaattinen ilmastointilaite, 4 x sähköikkunat, lasinen sähkökattoluukku, jalopuusomisteet, ajotietokone, kuljettajan penkki sähkösäädöin, nahkapäällysteinen ratti, kalvolasintummennukset ym.

Turvallisuuspuolelta mainittakoon 4 x airbag, abs-jarrut sekä lukkoperä.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 131 hv / 96 kW
Vääntö: 250 Nm
Huippunopeus: 195 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 13 sekuntia
Kulutus: 5,9 - 8,0 - 9,1 litraa sadalla

YHTEENVETO

Paljon ajavalle perheelle järkevä ja kokonaistaloudellinen valinta. Lapsiperheen autossa ei koskaan voi olla liikaa tilaa. Suuren massansa ja turvallisuusvarusteidensa johdosta myös turvallinen valinta. 

Comments

For sale - Opel Omega
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

Enter register number

Enter register number of the vehicle to field below, that you wish to have valuation.
Price 8 € - You can pay valuation by SMS or web bank payment

Print/save Car valuation

Sending car valuation to your e-mail

Enter e-mail address where you wish to send car valuation PDF-file. You can write multiple e-mail addresses by separating them with comma.

 

,

, cm3, kW

Price estimate accuracy /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

Sign in or enter PIN-code you have received

OR
Provide pin-code

 

 

Your local car dealer is intrested about this vehicle:

Your contact information

Nettiauto co-operates with local car dealers and will help you to make easy and fast car deal. Leave you contact information and we will deliver it to our partners. Your information will not be used for direct marketing.

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.